Hvordan bli kvitt blackheads på nesen: 8 alternativer, flere forslag til forebygging

En jente fra videregående matklassen sa at han trodde at fregner på nesen min var hyggelige. De var ikke fregner og # 8230; De var en’flouring av hudormer. Nå, i løpet av et tiår senere, har jeg fortsatt å gjøre med hudormer på nesen, og jeg merker dem fortsatt hver dag.

Blackheads er kviser som stiger på hudoverflaten. Når en pore hindrer og lukker, er det kjent som Whitehead. Men når den øvre delen forblir åpen, dannes et svart punkt.

Mange tror at hudormer er mørke fordi dette er fargen på smuss i poren. Sannheten er at hudormer er svart eller mørkegrå fordi olje og døde hud som hindrer porene & # 8220;oksydert«(Det blir svart) når de kommer i kontakt med luften;.

Hvis du har å gjøre med hudormer, kan du spørre deg om hvordan du blir kvitt det og rundt nesen. Her er åtte alternativer du kan prøve, fra gjør-det-selv rettsmidler til dermatologistikk, samt forebyggende forslag som vil hjelpe deg med å holde blackheads unna.

1. Vask ansiktet to ganger om dagen og etter øvelsen

Jeg er sikker på at dette ikke er første gang du føler at du vasker ansiktet ditt regelmessig, kan hjelpe med akne med L & # 8217.

Det er en god ide å vaske ansiktet ditt selv om morgenen for å fjerne smuss eller bakterier som kunne ha deponert på ansiktet om natten. Du må også sørge for at du vasker putevarene regelmessig.

Bare vær forsiktig så du ikke for mye ren, noe som kan strippe huden og faktisk produsere det mer olje for å kompensere.

Pass på at du vasker så snart som mulig etter treningen. En tørke for ansiktet er det ideelle hvis du ikke har lett tilgang til en vask.

Svette kan forbli fanget i porene sammen med smuss og olje, og derfor bør du vaske ansiktet ditt, ideelt før svette har sjansen til å tørke.

Du kan finne delikate vaskemiddelservietter til ansiktet på nettet eller på apoteket eller i en kosmetikkbutikk.

2. Prøv pore strips

Vi har sett alle reklamestedene med en lykkelig smilende kvinne for å fjerne blackheads fra nesen. Strimlene av porene fjerner midlertidig et lag med hud og med det kommer ofte # 8217; oksydert olje og smuss som utgjør det svarte punktet.

Imidlertid vil stripene av porer ikke hindre de svarte flekkene fra å returnere, fordi de ikke regulerer oljeproduksjonen av huden din.

For å få de beste resultatene, prøv ansiktet først for å lage mat (over en pott med kokende vann, for eksempel, noe som gjør mye oppmerksomhet) for å åpne porene.

Selv om de midlertidig kan gjøre de mindre porene, har veranda strips også potensial til å fjerne viktige naturlige oljer og hårsekk som er nyttige for huden.

Du kan finne striper av porer online eller på ditt lokale apotek eller en skjønnhetsbutikk.

3. Bruk oljefrie solcreme

Det kan virke litt og # 8216; rart å bruke en oljeaktig solkrem på huden som brister på grunn av overflødig sebum. Men det er viktig å ha solkrem, uavhengig av typen hud du har: fet, tørr eller sensitiv.

Heldigvis er det noen gode il-free alternativer som effektivt blokkerer UVA og UVB stråler. Fra en’se på disse oljefrie solfiltre for fet hud eller akneisk trend.

4. Exfoliate

Når du tenker på eksfolieringen, kan du tenke på en hard eller grov skrubbe. Disse kan faktisk gjøre L’mer betent akne.

Heldigvis er det en rekke delikate kjemiske eksfoliatorer du kan bruke. Se etter de som inneholder alfa og beta idroxy syrer (AHA og BHA).

Dette er delikate syrer som bidrar til å fjerne døde hudceller. Bidra til å bane vei til andre produkter for å trenge bedre i huden og fungere mer effektivt.

Du har kanskje hørt om salicylsyre for akne, som er en BHA. Bhas er løselig i olje og hjelper med å rense porene.

Glykolske og melkesyrer betraktes som AHA, som er vannløselige og avledet fra naturlige kilder som melk, frukt eller sukker.

Husk bare at AHA og BHA fjerner et lag med hud, som kan gjøre huden mer sårbar for UVA- og UVB-stråler. Så ikke glem din SPF hvis du går ut.

Du kan finne eksfoliatorer for delikat ansikt på nettet eller på apoteket eller i en skjønnhetsbutikk.

5. Påfør en maske til leire

L’leire er en delikat ingrediens Denne effektiviteten dateres tilbake til oldtiden. L’leire bidrar til å frigjøre huden fra sebumoverskuddet og kan bidra til å oppløse eller til og med fjerne smuss fra porene som er blokkert.

Ansiktsmasker laget med en leirebasen arbeid mer forsiktig enn porens strimler, som kan rive et lag av huden. I stedet, L’leire kommer inn i poren og kan gradvis eliminere smuss og olje;.

Noen leire masker inneholder svovel, som bidrar til å bryte ned død hud og kan forbedre blackheads. Imidlertid er mange mennesker svovelallergiske, så det er en god ide å lage en hudtestplaster på armen hvis du aldri har brukt et svovelbasert produkt før.

Søk etter masker av leire på nettet eller på apoteket eller i en kosmetikkbutikk.

6. Gi en’se på kullmasker

Kull stikker i alle typer produkter nå & # 8211; Jeg har en kull infused tannbørste & # 8211; Og med en god grunn. Kull er en stor avgiftning. Det virker dypt inn i porene for å bidra til å fjerne smuss og andre urenheter.

Det er mange fantastiske kullmasker tilgjengelig på telleren. Eller du kan kjøpe aktiverte karbonpiller i et apotek, åpne piller og lage din gjør-det-selv-maske med en blanding av bentonitt leire, mele olivenolje, honning eller enkelt vann.

Du kan finne online karbonmasker online eller apotek eller i en skjønnhetsproduktbutikk.

7. Prøv de aktuelle retinoider

Aktuelle retinoider kommer fra vitamin A e har blitt vist å forbedre akne. De er tilgjengelige på telleren eller i form av resept.

Retinol øker hudcelleomsetningen og kan også redusere utseendet på rynker.

Å være et seriøst sted, Kvinner gravid for å unngå retinol Fordi store mengder kan forstyrre utviklingen av fosteret. Hvis du er gravid, kan du prøve å bruke Bakuchiol eller hunden rose oljer i stedet for retinol for lignende effekter.

Du kan finne aktuelle retinoider på nettet eller på apoteket eller i en kosmetikkbutikk.

8. Påfør salicylsyre gel

Salisylsyrer kan bidra til å oppløse keratin som hindrer porene, forårsaker hudormer.

Det er også en effektiv eksfoliering, men vi anbefaler at du bare bruker det på områdene i kroppen som presenterer hvite flekker eller blackheads. Bruk det hele over kroppen kan forårsake salicylatforgiftning.

Du kan finne salicylsyre gel online eller på ditt lokale apotek eller en skjønnhetsbutikk.

Forslag til forebygging

Hopp over bilene

Jeg elsker en god selvtanking nå og da, men hvis du ønsker å redusere blackheads på nesen, er det bedre å unngå selvtanning på ansiktet ditt.

Dette skyldes at produktet kan bosette seg på eksisterende svarte flekker, noe som gjør dem mørkere og mer fremtredende. Enda verre, selv-tanners kan ytterligere hindre porene, noe som fører til flere utbrudd.

Ikke overdriv produktene

Prøv for mange produkter samtidig, selv om de er designet for å bekjempe akne, kan overvelde huden og faktisk forverre blackheads på nesen.

Velg en eller to produkter og husk å bruke en fuktighetsgivende krem ​​fordi huden for tørr vil gi et overskudd av sebum, som kan øke blackheads.

Ting å unngå

Benzoile peroksid

Benzoylperoksid er en vanlig og effektiv ingrediens som finnes i mange rusmidler mot benk akne. Det er anti-inflammatorisk, noe som betyr at det bidrar til å roe akne betent, som cyster, pustler, papuler og knuter.

Svarte og hvite flekker anses ikke som inflammatoriske akne typer, så benzoylperoksid vil ikke ha en markert effekt. Vil ikke skade, men det vil sannsynligvis ikke hjelpe deg. Benzoyal peroksid flekker håndklær og klær, så vær forsiktig når du bruker den.

Utdrag

L’Ekstraksjon er den manuelle fjerningsprosessen med en kvise ved å trykke direkte på stedet. Det er bedre å forlate det til fagfolk. Dermatologer eller skjønnhetspleie vil ha de riktige rettighetene som er tilstrekkelig desinfisert.

Forsøket på å presse, briste eller trekke ut hudormer fra nesen alene og uten profesjonell hjelp kan forårsake rødhet, irritasjoner eller permanente arr.

L & # 8217;

Blacks-flekkene på nesen er vanlige. Selv om de er ufarlige, kan de være irriterende. Vask ansiktet hver dag, bruk solscreen oljefri og opplevelse av pore strips, retinol eller produkter som inneholder salicylsyre kan bidra til å fjerne dem fra nesen.

L’selv-tanning kan faktisk få det til å se ut som de mest fremtredende svarte poengene. Hvis du vil bryte ut, fjerne eller trekke ut det svarte stedet, er det best å konsultere en profesjonell som har sanitert verktøy og kjenner den riktige måten å unngå arr og ytterligere irritasjon.