Hvordan bli kvitt & # 039; lagring av smegma: forslag til fjerning og forebygging

Cos’det er smegma?

Smegma er et stoff som består av olje og døde hudceller. Kan akkumulere under precouration hos menn som ikke er omskåret eller rundt brettene på leppene i kvinner.

Det er ikke et tegn på A’seksuell overføring infeksjon, og det er ikke en alvorlig tilstand.

Hvis ikke behandlet, kan smegma forårsake lukt eller i noen tilfeller herde og forårsake kjønnsirritasjon.

Fortsett å lese for å lære å bli kvitt deg og forhindre lagring av smegma.

Hvordan behandle smegma hos menn

Den enkleste måten å fjerne smegma på er å justere din personlige hygiene rutine.

Hos menn betyr dette tilstrekkelig å rense kjønnsorganene, selv rundt og under forprepet.

Kroppen din produserer et smøremiddel for å hjelpe prepucementet til å trekke seg tilbake. At smøremiddelet kan akkumulere under forhuden sammen med andre naturlige oljer, døde hudceller, smuss og bakterier. Derfor er denne tilstanden mindre vanlig hos menn omskåret.

Rengjøring av penis er riktig den enkleste måten å fjerne smegma på.

 • Trekk forsiktig forhuden forsiktig. Hvis smegmaet har herdet, kan du ikke være i stand til å trekke den helt tilbake. Ikke tvinge det, siden dette kan forårsake smerte og rive huden, noe som kan føre til infeksjoner.
 • Bruk en delikat såpe og varmt vann for å vaske området som vanligvis er dekket av forhuden. Unngå å gni voldsomt, da det kan irritere sensitiv hud. Hvis du smør det har herdet, gni forsiktig L’OMRÅDE FØR RENGJØRING Det kan bidra til å oppløse L & # 8217;.
 • Skyll grundig all såpe og tørk forsiktig L & # 8217;.
 • Rapporter precuren på toppen av penis.
 • Gjenta dette hver dag til smøret ikke forsvinner.
 • Det er viktig å unngå å skrape smør med skarpe enheter eller bomullsputer. Dette kan forårsake ytterligere irritasjon.

  Hvis smegma ikke forbedrer seg etter en uke med tilstrekkelig rengjøring, eller hvis det blir verre, kontakt legen din.

  Du bør også konsultere legen din dersom penis er rød eller betent. Du kan ha en infeksjon eller en annen tilstand som krever medisinsk behandling.

  Hygiene hos nyfødte og barn som ikke er omskåret

  Smegma i nyfødte kan vises som hvite flekker eller # 8220; perler & # 8221; Under hudens hud.

  I de fleste barn trekker forhuden ikke helt. Komplett tilbaketrekking skjer vanligvis innen 5 år, men i noen gutter kan det også forekomme senere.

  Ikke prøv å tvinge barnets panne når du bader. Kraft for precourance tilbake kan forårsake smerte, blødning eller skade på huden.

  I stedet vil svampen forsiktig kjønnsorganene med vann og såpe eksternt. Det er ikke nødvendig å bruke bomull eller vanningsputer over eller under fore.

  Når tilbaketrekkingen oppstår, kan sporadisk rengjøring under preputasjonen bidra til å redusere smegma. Etter puberteten må barnet ditt legge til rengjøringen under forhuden til sin normale hygieniske rutine.

  Undervisning av barnet ditt Hvordan gjøre det, vil hjelpe deg med å utvikle gode personlige hygienevaner og vil redusere risikoen for lagring av smegma.

  Trinnene for å rense et ikke-omskåret barn er de samme som passasjer for voksne:

 • Hvis sønnen din er større, gjør du forsiktig å trekke forhuden fra # 8217; ende av penis til # 8217;. Hvis barnet ditt er for ung til å gjøre det alene, kan du hjelpe ham med å gjøre det.
 • Bruke såpe og varmt vann, skyll området. Unngå å gni med kraft, fordi dette er et følsomt område.
 • Skyll alt såpe og dab tørre område.
 • Trekk forsiktig forhuden på penis.
 • Hvordan behandle smør i kvinner

  Smegma kan også forekomme hos kvinner og kan være årsaken til vaginal lukten. Kan akkumulere i brettene på leppene eller rundt klitorishetten.

  I likhet med menn, er den enkleste måten å fjerne smør fra kvinnelige kjønnsorganer gjennom riktig personlig hygiene.

 • Trekk forsiktig vaginale folder tilbake. Du kan plassere de to første V-formede fingrene for å forstørre brettene.
 • Bruk varmt vann og om nødvendig en delikat såpe, for å rengjøre brettene. Unngå å få såpe inn i # 8217; vaginalåpning.
 • Skyll forsiktig L & # 8217;.
 • Tørk området forsiktig.
 • Du kan også ha undertøy laget av pustende materialer, for eksempel bomull, og unngå å ha på seg tette bukser for å redusere risikoen for lagring av smegma.

  Endringer i vaginale tap og alle Lukt kan indikere en infeksjon på 8217;. Kontakt legen din dersom du jevnere du ikke løser eller forverres.

  Du bør også konsultere legen din dersom du har smerte, kløe eller brennende følelse til kjønnsorganer eller hvis du har en unormal nedlasting.

  Kontakt legen din dersom du også har gule eller grønne vaginale tap.

  Forslag til forebygging av smegma

  Smegma kan forebygges gjennom god personlig hygiene.

  Rengjør kjønnsorganene daglig og unngå å bruke såper eller aggressive produkter i området. Hos kvinner inkluderer dette å unngå vaginale eller vaginale skyllinger, noe som kan føre til vaginale infeksjoner og andre helseproblemer.

  Hvis du regelmessig har en overdreven opphopning av smegma til tross for god personlig hygiene, eller hvis du merker andre endringer i kjønnsorganene dine, inkludert betennelse, smerte eller unormale vaginale tap, kontakt legen din.