Hvordan behandle infeksjon i tatovering?

Kan man få blodforgiftning av tatovering?

Røde linjer: Ved en infeksjon kan blodforgiftning ved sjeldne tilfeller forekomme. Røde linjer fra tatoveringen kan være et symptom på blodforgiftning. Tatoveringen vil også ha en infeksjon. Ikke ignorer disse symptomene!

Hvordan unngå infeksjon i tatovering?

Gode tips for å unngå infeksjoner og betennelser:
  1. Vask deg ALLTID på hendene før du smører eller tar på tatoveringen.
  2. Sov i rent sengetøy de første nettene.
  3. Bruk rene klær.
  4. Rene håndklær.
  5. Følg etterbehandlingen, og ikke bruk kremer som ikke er anbefalt.

Hvor lenge skal man gå med plast på tatovering?

Plasten fungerer som en barriere og bør være på minimum 4-5 timer, helst til neste dag. Når du tar av folien må du dusje eller vaske med varmt vann og såpe. Tørk tatoveringen forsiktig med håndkle eller papir. Det bør ikke ligge blod eller sårvæske igjen på overflaten.

Kan man rense tatovering med pyrisept?

man skal smøre på så lite som mulig, den skal bare holde huden mk og beskytte litt mot bakterier. Selv foretrekker jeg å rense/vaske med pyrisept eller klorhexedin.

Hvor lenge er man hoven etter tatovering?

Det er normalt at tatoveringen blir rød, hoven og øm samme dag og gjerne et par dager etterpå. Musklene under kan også bli ømme, og man kan bli stiv og støl av å sitte lenge eller ubehagelig. Den skal derimot ikke bli vondere enn når den nettopp er ferdiglaget.

Hvorfor folk tatoverer seg?

Det er et kjent fenomen at folk som får seg tatoveringer ofte vil ha flere. Etter hvert blir det for noen slik at kroppen blir et lerret for å uttrykkelse av meninger, følelser eller personlige tanker. Før ville folk ofte ha én tatovering, men stadig flere blir hekta på tatoveringer og vil ha flere.

Hvilke Tattoo farger er farlige?

– Røde tatoveringer og blandingsfarger med rødt er spesielt allergifremkallende. Det røde blekket inneholder azo-fargestoff, som også finnes i for eksempel ballonger. Det er ekstremt allergifremkallende, forteller Serup. Om du vil vite hva blekket ellers inneholder, kan ikke Serup gi deg svar.

Kan man få kreft av tatovering?

Aromatiske aminer dannes fra noen typer fargestoffer og noen av dem er klassifisert som kreftfremkallende. Det er ikke funnet en direkte sammenheng mellom kreft og tatovering.

Kan man bli syk av tatovering?

Man kan få flere typer infeksjoner på grunn av en tatovering. Vanligst er overfladiske streptokokk eller stafylokokk infeksjoner. Den største faren er smitte av Hepatitt B.

Hvordan rengjøre tatovering?

Vask tatoveringen med vann og parfymefri såpe, for eksempel Lactacyd, Asan, Dr Greves. Grønnsåpe går også bra å bruke. All farge, blod, vaselin må vaskes bort etter at du tar av plasten. Etter at tatoveringen er ren; tørk den forsiktig med et rent og mykt håndkle.

Hva skjer om man ikke smører tatoveringen?

De neste 2-4 ukene. Etter noen dager vil det begynne å danne seg en tynn hinne over tatoveringen, som skal flasse forsiktig av seg selv. Målet er å unngå å få skorpe på tatoveringen, siden dette kan føre til tap av blekk. Fortsett å smøre tatoveringen i 2 uker til den er ferdig «flasset av».