Hvordan behandle Grave astma: A & # 039; infographic

Hvis du har hatt et angrep D’astma, vet du hvor viktig det er å hindre fremtidige angrep med forvaltningen av det langsiktige. Imidlertid, L’astma er en kompleks tilstand, og det er ingen enkelt behandling for personer med moderat alvorlige symptomer.

Vurder følgende alternativer for styringen av den langsiktige forsamlingen og diskutere legen din med din neste avtale.

Beta langvarig agonister d’handling (LABA)

Laba handler ved å stimulere reseptorer for å slappe av luftveismusklene. De er generelt for personer med alvorlig astma som krever en ekstra vedlikeholdsinhalator når de bruker ICS.

De er tatt hver 12. time og er bare effektive hvis de kombineres med en ICS. Tatt fra seg selv, kan LABA forårsake respiratoriske komplikasjoner og til og med døden.

Corticosteroids Inhalatorer (ICS)

ICS er for personer med mild til moderat astma som har vedvarende symptomer som hoste og hissende pust og trenger å bruke sin redningsinhalator flere ganger i måneden. De virker ved å redusere hevelsen i lungene, som forhindrer styrken av luftveien.

De er mer effektive hvis de kombineres med Laba, og generelt blir de tatt to ganger om dagen, men dosen og frekvensen er avhengig av typen medikament. Risiko inkluderer sopp- og ondt i halsen eller raucininfeksjoner etter langvarig bruk. Høyere doseringsordninger kan påvirke høyden i noen barn.

Kombinert ICS / LABA-produkter

Disse kombinerte produktene åpner luftveiene og reduserer hevelse for personer med moderat til alvorlige astmasymptomer. De er designet for folk som for tiden tar en ICS alene eller tar en ICS og LABA, men som separate produkter.

De må tas daglig, og den langsiktige bruken kan øke de samme risikoene for langsiktig bruk av # 8217; ICS.

Del på Pinterest

Bronkodilatorer

Bronkodilatatorer er for personer med små symptomer på astma, natt astma, kronisk bronkitt eller de som tar daglige stoffer som redningsinhalatorer. Disse stoffene virker avslappende luftveier for å lette pusten.

Potensielle risikoer inkluderer halsbrann og søvnløshet. Ta bronkodilatene etter behov eller som anbefalt av legen din.

Anti-leukotrien / leukotrien modifikatorer

Disse stoffene er for personer med symptomer på mild til moderat og vedvarende astma og allergier. Lov å kjempe leukotrioter i kroppen, som forårsaker symptomer. Anti-leukotrien er en daglig pille og bivirkninger kan inkludere angst og søvnløshet.

Anti-IgE-injeksjoner (& # 8220; Allergy Strokes & # 8221; eller biologiske stoffer)

Hvis ICS / Laba kombinert terapi ikke har jobbet for deg og har vedvarende astmasymptomer forårsaket av allergi, kan disse injeksjonene fungere for deg. De bekjemper antistoffene som forårsaker allergi symptomer. De fleste er tatt ukentlig i flere måneder, og risikoen inkluderer sjokk og hevelse i injeksjons- og anafylaksisstedet.

L & # 8217;

L’Moderat til alvorlig og vedvarende astma er best behandlet med langsiktige stoffer for å redusere risikoen for komplikasjoner som et astmaanfall. Men det er fortsatt viktig å få din redningsinhalator på fingertuppene, om nødvendig. Samtidig bør narkotika for rask lettelse ikke erstatte langsiktige behandlinger. Du og legen din vil bestemme den rette balansen for å få en bedre langsiktig pusting.