Hvordan behandle en kryptert negl

Forstå Ingrown Nails

De inngrodde neglene skjer ikke bare til tærne. Selv negler kan bli inngrodd. Dette skjer sjeldnere i fingrene fordi du ikke strammer fingrene i skoene som ikke passer godt. Videre gjør formen på neglene det mindre sannsynlig å forbli inngrodd.

Imidlertid oppstår inngrepet negler og kan bli smittet. Dette gjør daglige aktiviteter smertefullt Slik skriver du på tastaturet eller vasker oppvasken.

Cos’er en’kryptert spiker?

Neglene og huden består av et protein kalt keratin. Neglene dannes når tykke lag av keratiniserte celler skyver på overflaten av fingeren. Ridges på neglene samsvarer med hudens kamper under neglene. De bidrar til å holde neglene dine på plass.

Når formen på # 8217; nagel endres, kan ryggene som holder neglen i posisjon miste sin forbindelse. Dette kan gjøre neglen til sidene eller hjørnene i huden. Dette er kjent som en inkarnert spiker. Flere ting kan forårsake dette, inkludert:

 • sår
 • soppinfeksjon
 • Vekst for fort eller for sakte
 • Feil kutt, hvordan å legge igjen et spik på spissen;
 • Spis neglene dine

Paronichia

Paronichia er en infeksjon i stoffet som omgir en’spiker eller en’footney spiker. I de fleste tilfeller er fingeren infisert av Staphylococcus aureus, en felles bakterie i Staphylococcus eller Candida-sopp. Infeksjoner kan utvikle seg i smertefullt og konklusjonert abscess. Hvis en [8217; infeksjon fortsetter uten behandling, er risikoen for mer alvorlige infeksjoner og permanent skade på neglen.

Selvbehandling

Med mindre du har Diabetes eller A’annen medisinsk tilstand som avslører deg for en spesiell risiko, kan du kanskje behandle en «8217; infisert spiker hjemme. Trinnene er enkle.

 • Påfør varmepakker eller senk fingeren i varmt vann og såpe i 10-20 minutter, minst to ganger om dagen.
 • Påfør en antibotisk eller antifungal krem.
 • Hold det infiserte området dekket med et sterilt bandasje.
 • Medisinsk inngrep

  Når en’kryptert spiker forårsaker en alvorlig infeksjon, spesielt hvis en abscess dannes, kan legen anbefale en av de forskjellige medisinske prosedyrene.

  Cotton Wedge

  Du eller legen din kan forsiktig løfte neglen og sette inn en liten bomulls kile medisinert mellom L’mammet spiker og hud nær # 8217; spiker. Dette kan lindre smerte og la neglen vokse riktig.

  Abscess

  Hvis L’legemlignende spiker har forvandlet seg til en abscess, bør en lege tømme den. Din finger vil være nummen fra # 8217; lokalbedøvelse i legenes klinikk før den praktiseres en § 8217; gravering for å tømme pusen. Hvis C’det er en betydelig drenering, kan legen plassere en gasbind eller en wick i # 8217; gravering slik at den kan fortsette å tømme for en dag eller to.

  Kirurgisk ekskisjon

  Graverte negler krever sjelden kirurgisk behandling. Kirurgi er mer vanlig med inngrodd negler. Imidlertid, hvis A’utlignet neglen ikke løser alene, må du kanskje konsultere en familie lege eller hudlege for en kirurgisk løsning.

  Legene bruker vanligvis en prosedyre som heter Nail Avulsion. Dette innebærer å fjerne en del av # 8217; neglen for å tillate det infiserte området av drenering og helbredelse. Det utføres i legenes studio ved hjelp av lokalbedøvet for å opprettholde det ufølsomme området.

  Kriminelle og andre farer

  Vanligvis trenger du ikke å gå til legen din for en kryptert spiker «, men du må være årvåken om din omsorg. Den som kan virke som en «8217; rutinemessig infeksjon kan utvikle seg raskt i noe mer alvorlig.

  En kriminell er en infeksjon som har spredt dypt inn i fingertuppet. Mer sjelden, A’infeksjon ikke behandlet av en’kryptert negl kan forårsake en betennelse i det underliggende beinet, kalt osteomyelitt. Disse infeksjonene krever medisinsk behandling.

  Kontakt legen din umiddelbart hvis du manifesterer et av følgende symptomer:

  • Intens forverring eller smerte
  • rødhet som inkluderer L’hele finger tips
  • rødhet som kreenes fra det opprinnelige stedet for & # 8217;
  • Problemer å bøye fingeren ledd
  • feberen