Hvordan behandle en & # 039; munntak brennende

Beskrivelse

Din utendørs hud er ikke det eneste området i kroppen din som kan bli brent. En bit i et stykke varm pizza kan brenne din harde gane, også kjent som munntaket. En slurk av varm kaffe eller en feil med nybakte mat kan brenne tungen. Munnen din har mange delikate stoffer som kan være følsomme for varme matvarer og drikkevarer.

Disse munnvevene er mer utsatt for forbrenninger sammenlignet med andre myke vev i kroppen fordi de er spesielt delikate og subtile. For å kunne sette pris på følelsene til å spise og drikke, må denne huden være delikat. Følgelig kan det lett bli skadet.

Hvordan behandle mindre brannsår på munntaket

Førstegangen brenner (eller milde brannsår på taket av munnen krever ikke medisinsk behandling. Faktisk, behandle de fleste forbrenninger til munnen er enkel. Her er noen vanlige behandlinger du kan bruke hjemme.

Mat og Drikke

Sip noe friskt eller frosset, som is, for å lindre smerte. Noen drinker, som melk, dekker innsiden av munnen. Gi et lag av lettelse at vannet ikke kan.

Matvarer som kan bidra til å inkludere:

 • Gummi uten sukker
 • Myk og kremaktig mat som yoghurt, iskrem, rømme og oster
 • Kald eller frosne matvarer som popsicles, pudding og eple saus

Under helbredelse, unngå sprø mat eller med skjæreender eller grenser. Disse matene kan forverre huden. Unngå varme eller krydrede matvarer. Velg friske og myke matvarer til munnen helbreder.

Skyll av munnen

Brenne infeksjoner til mindre munn er sjeldne. Skyll med saltet vann kan hjelpe med munnsmerter og har vist seg å fremme sårheling. Forbered skyllingoppløsende 1/2 teskje salt i 8 gram varmt vann. Dette bør gjøres tre eller fire ganger om dagen.

Benk-Top Drugs

Du kan ta en benk smertestillende (OTC) for å lindre smerte og # 8217; betennelse. Vanlige benk-top-stoffer inkluderer Ibuprofen (Advil), Acetaminofen (Tylenol) og Benzocaine (Hourjel). Ikke ta mer enn den anbefalte daglige dosen av hver av disse stoffene.

Aloe vera

L’Aloe vera kan berolige en brennende av huden og kan også brukes oralt. Søk etter munnsøkere som inneholder aloe vera ekstrakt, som disse alternativene på nettet. L’Aloe Vera kan også bli funnet i form av gel og juice. For tiden er det ingen studier som demonstrerer bruken av # 8217; aloe vera i behandlingen av Brenner til munnen.

Hva å unngå når du helbreder

Munnen din helbreder vanligvis helt om en uke. For å akselerere helbredelsesprosessen, er det noen forslag som kan hjelpe:

 • Unngå mat og drikke som tomater, juice d’oransje og kaffe.
 • Unngå krydret mat.
 • Unngå produkter med mynte eller kanel (prøv å bytte til en smake tannkrem).
 • Unngå alkohol og tobakksprodukter.

Hvordan vite om en’brenner til munnen er seriøs

Første instansforbrenninger forårsaker minimal hudskade. De kalles også & # 8220; overfladiske brenner & # 8221; Fordi de retter det ytre laget av huden. Tegnene på A’første grad brenning inkluderer:

 • rødhet
 • Mild betennelse eller hevelse
 • smerte
 • Tørket og panelet hud som oppstår når brenningen helbreder

A’mer alvorlig brenn, som en og tredje eller tredje grad brenner, krever umiddelbar medisinsk behandling. Symptomene på disse brannene inkluderer:

 • smerte
 • blinkers
 • opphovning
 • rødhet

I tillegg til blærer kan du legge merke til pus-poser hvis du utvikler en infeksjon i munnen.

A’tredje graders brenning kan slå nervene i munnen og skade andre strukturer. De berørte nervene kan ikke overføre tegn på hjernens smerte. Disse typer brenner kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

Ardent munnsyndrom

Du kan føle en brennende følelse i munnen din og kan ikke ha noen åpenbar grunn. Hvis denne smerten fortsetter i dager eller måneder om gangen, kan du ha munnsyndromet (BMS).

Noen vanlige symptomer på BMS inkluderer:

 • Brenner eller brenner til munnen (uten grunn)
 • Nummenhet i munnen
 • tørr i munnen
 • Metallisk, bitter smak eller andre uvanlige smaker i munnen
 • Smerte eller nummenhet av tunge, lepper eller tannkjøtt

BMS gjør at du føler at du brent eller brent vevet i munnen, men det er ingen åpenbare hudendringer. Det kan være mildt eller smertefullt, som om jeg hadde bitt noe ekstremt varmt. Men BMS er ofte uforutsigbar og kan forekomme uten varsel. Kan vare dager og dager uten forstyrrelser, eller det kan bare vises noen få dager eller måneder.

Det er to typer BMS. Den primære BMS er ikke forårsaket av en annen medisinsk tilstand og kan utlede av skadede nervøse gater. Den sekundære BMS er forårsaket av medisinske tilstander som:

 • diabetes
 • Skjoldbruskproblemer
 • vitaminmangel
 • Munnen infeksjon
 • Kreftterapi
 • sure oppstøt
 • traume

Hvis du føler deg brennende i munnen i lang tid, spør legen din om å teste deg for BMS. Det kan være vanskelig å diagnostisere. Legen kan bruke forskjellige tester, inkludert blodprøver, vevsbiopsier, spyttprøver eller allergiske tester.

Behandlinger for BMS avhenger av årsaken. Det er ingen kur, men legen kan gi deg beskjed om følgende behandlinger:

 • Lidokain eller andre aktuelle stoffer
 • clonazepam, en antikonvulsiv
 • Oral medisiner for smerte i nerver
 • Behavioral kognitiv terapi (CBT) for å berolige smerte

Legen kan også råde deg til å ansette et kosttilskudd for å behandle kilden til smerte. Hvis du har en protese, kan legen din anbefale deg å erstatte den.

Når skal du se en lege

I noen tilfeller kan brenningen til munnen bli så smertefull at hjemmemedisinene ikke gir noen lettelse. Du kan ha en alvorlig brenne hvis:

 • De ser på sår eller hvite flekker i munnen
 • Utvikle feber
 • L’brenner ikke helbredet raskt
 • Du har problemer med å svelge

Søk etter medisinsk behandling for brannsår med noen av disse symptomene. Burns kan be om en førstehjelpsbehandling eller et besøk på kontoret, avhengig av tyngdekraften.

Andre grad Burns krever medisinsk behandling. Du kan imidlertid være i stand til å lindre smerte med benkmidler som L’ibuprofen eller paracetamol. Tredje klasse brenner krever akuttmedisinsk behandling.

I tvilstilfeller, ring legen eller gå til et senter for akutt omsorg. Beskriv dine symptomer, hvilke behandlinger du har prøvd og hvor godt de jobbet. Du og legen din kan bestemme det beste behandlingskurset.

I tilfelle alvorlige brannsår, kan antibiotika være nødvendig for å bekjempe bakterielle infeksjoner i munnen. Noen vanlige antibiotika som brukes, inkluderer penicillin, amoksicillin / clavulanato, oksakillin, cefazolina og ampicillin. I tilfelle alvorlig skade på munnhulen eller de omkringliggende strukturene, må legen måtte utføre en hudtransplantat eller annen kirurgi for å gjenopprette funksjonaliteten til & # 8217;.

Brenner til munnen hos barn

Hvis sønnen din har en brenn i munnen i munnen, omhandler den brenningen som du ville gjøre med en voksen. Begynn å gi dem melk eller andre kalde eller frosne væsker. Hvis barnet ditt føles mye smerte, fra de riktige dosene medisiner som ibuprofen og paracetamol. Ikke bruk medisiner som inneholder ingredienser som barnet ditt er allergisk. Videre bruker den benzokain sparsomt, siden det har blitt vist at det forårsaker sjeldne, men alvorlige bivirkninger.

Huden kan komme av i to eller tre dager før du begynner å helbrede og kan forårsake mye smerte og ubehag ditt barn. Hvis symptomene ikke forbedrer seg etter to dager, bringer barnet fra legen din. Hvis fra # 8217; brenner begynner å unnslippe væsker eller pusse unormale eller barnet utvikler feber, snakk umiddelbart med legen din.

Hvis barnet ditt har en og tredje eller tredje grad brenner, ta den umiddelbart fra legen din for en fullstendig behandling og evaluering. Legen kan også vurdere om det er skade på nerver eller andre vev.

Outlook

De fleste av de milde munnforbrenningene kan behandles hjemme og forsvinner om noen dager. Alvorlige forbrenninger til munnen kan be om langsiktige behandlinger for å bevare hudvevet og bidra til å helbrede nerver ved munnen inne. Kontakt legen din dersom du tror at burene dine er alvorlige. Å få behandling er viktig for å hindre permanent skade, arr, infeksjoner og andre komplikasjoner.

Spørsmål og svar: Tips for en tannlege

Spørsmål:

Som tannlege, hvilke råd må du møte brenningene til munnen?

TIL:

Det enkleste middelet for brannskader til munnen er forebygging. Pass på at pizzabiten har avkjølt før du spiser den. Sjekk alltid hvor varmt det er artikkelen før forbruk. For umiddelbar lindring, suger noe kaldt, som isbiter eller icikker. Også, yoghurt, melk eller honning kan hjelpe ved å belegge det brente området. Selv de varme skyllene med saltvannshjelp. Saltet er antiseptisk og vil rengjøre og desinfisere området. For å lindre smerte, prøv benk-top-stoffer som paracetamol eller # 8217; ibuprofen. Unngå krydret, sprø og sitrus mat under helbredelse. Et mykt og mykt kosthold kan hjelpe.

Christine Frank, DDSAnswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.