Hvordan behandle arr etter operasjon?

Hvor lenge er det vondt etter brystreduksjon?

Etter en brystreduksjon vil man normalt ha en del smerter. Smertene kommer etter noen timer, når lokalbedøvelsen går ut. Det verste gir seg som regel etter 1-2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med i alle fall en ukes tid.

Hvor store må brystene være for å få dekket brystreduksjon?

Kriterier for å få dekket brystreduksjon

Brystene må være større enn 800 ml, eller ha en betydelig volumasymmetri, altså at det er stor forskjell på høyre og venstre bryst.

Hva gjør Silikonplaster?

Silikon. Behandling med silikonplaster reduserer omfanget av hypertrofisk arrdanning, samtidig som arrvevet blir mykere og gir mindre kløe. Forskning har vist at silikonplasterbehandling har god effekt og gir få bivirkninger både for hypertrofiske arr og keloid.

Hvordan blekne arr?

Noen uker etter hudskade/sår og påfølgende arrdannelse, vokser nye blodkar inn i det skadde området for å gi næring til huden. Dette er årsaken til at de fleste arr får en rosaaktig farge. Flere måneder senere begynner kollagen å omstruktureres og fylle ut de skadde områdene i huden. Da blir arret ofte blekere.

Skal man smøre arr?

Alle som jobber med hud og sårheling bør legge vekt på arr-behandling. Disse kompresjonsklærne skal brukes 23 timer i døgnet i ett til to år. Pasienten blir bedt om å smøre huden med fuktighetskrem, bruke solfaktor 50 og dekke arrene slik at de ikke utsettes for sol det første året.

Hvor lenge varer arr?

Sårkantene løftes når man syr, på den måten blir det mindre stramt i selve såret og arret blir så smalt som mulig. Det medfører imidlertid at arret er noe hevet i 4-6 uker, deretter glattes det ut. Når det har gått 6 uker, blir arrene rødere og denne fasen varer gjerne i opptil 9 måneder før arret blekner.

Er det mulig å fjerne arr?

Arrkorreksjon kan forbedre arrets kosmetiske utseende, gjenopprette funksjonen til en del av kroppen som kan ha vært begrenset av arret, eller forbedre et kløende arr. Det er viktig å huske at arr ikke kan fjernes helt, men at det med riktig behandling kan reduseres og forbedres betraktelig.

Hvor lenge må man bruke kompresjons BH?

Svar: Det kommer an på jobben du har. Dersom du har en stillesittende jobb vil 2-3 uker være tilstrekkelig. Dersom du har en fysisk krevende jobb vil man ha behov for 4 uker eller mer.

Hvor lenge er brystene harde etter operasjon?

I enkelte tilfeller kan kapselen bli ekstra kraftig og brystet kjennes hardt og ømt. Brystet vil også få en rundere og unaturlig form. Utvikling av hard kapsel kan skje etter noen måneder, men kan i blant også opptre etter flere år. Dannelsen av kapsel er en uheldig bivirkning, men er heldigvis helt ufarlig.

Kan man ligge på siden etter brystreduksjon?

Du bør forebygge ryggplager ved å ligge helt eller delvis på siden innimellom. Andre uken kan du være litt mer aktiv, men denne uken skal du også ha fokus på minst mulig aktivitet og armbruk.

Hva må til for å få dekket brystreduksjon?

Henvisning og vurdering
  • Du ha KMI mindre enn 27 (KMI = vekt/høyde x høyde)
  • Det være mulig å fjerne minimum 350-500 gram fra hvert bryst.
  • Du ikke røyke.