Hvordan antibiotika fungerer? Hvor lenge de tar på jobb og mer

COS’er et antibiotika?

Antibiotika er narkotika som brukes til å bekjempe infeksjoner forårsaket av bakterier. De kalles også antibakterielle. De behandler infeksjoner ved å drepe eller redusere bakterievekst.

Det første moderne antibiotikumet ble brukt i 1936. Før antibiotika, 30 prosent av alle dødsfall var forårsaket av bakterielle infeksjoner. Takket være antibiotika, er tidligere dødelige infeksjoner behandlet.

I dag er antibiotika fortsatt kraftige stoffer og livredder for personer med visse alvorlige infeksjoner. De kan også hindre mindre alvorlige infeksjoner fra å bli alvorlige.

Det er mange klasser av antibiotika. Noen typer antibiotika fungerer bedre for bestemte typer bakterielle infeksjoner.

Antibiotika er tilgjengelig i mange former, inkludert:

 • tabletter
 • kapsler
 • væsker
 • creme
 • salver

De fleste antibiotika er bare tilgjengelige på legenes resept. Noen antibiotika kremer og salver er tilgjengelige på telleren.

Hvordan antibiotika virker mot bakterier?

Antibiotika bekjemper bakterielle infeksjoner ved å drepe bakterier eller bremse ned og suspendere veksten. De gjør det:

 • Fest veggen eller belegget av de omkringliggende bakteriene
 • forstyrre bakterieavspilling
 • Ved å blokkere produksjonen av protein i bakterier

Hvor lang tid tar antibiotika å handle?

Antibiotika begynner å jobbe umiddelbart etter å ha begynt å ta dem. Men du kan ikke føle deg bedre i to eller tre dager.

Hastigheten som den forbedrer etter den varierte antibiotikarbehandlingen. Det avhenger også av hvilken type infeksjon du har å gjøre med.

De fleste antibiotika bør tas i 7-14 dager. I noen tilfeller fungerer kortere behandlinger like godt. Legen vil bestemme den beste varigheten av behandlingen og typen av riktig antibiotikum for deg.

Selv om du kanskje føler deg bedre etter noen dager med behandling, er det bedre å fullføre hele antibiotika-regimet for å løse infeksjonen helt. Dette kan også bidra til å forhindre antibiotikaresistens. Ikke avbryt ditt antibiotika snart uten å snakke med legen din.

Hvilke antibiotika er laget?

Det første beta-laktam antibiotika, penicillin, har blitt oppdaget ved en tilfeldighet. Han vokste fra en mold flekk på en petri kapsel. Forskere har oppdaget at en bestemt type sopp naturlig produsert penicillin. Til slutt ble penicillin produsert i store mengder i et laboratorium gjennom gjæring ved bruk av sopp.

Noen andre første antibiotika har blitt produsert av bakterier som er tilstede i jorda.

I dag produseres alle antibiotika medikamenter i laboratoriet. Noen er laget gjennom en rekke kjemiske reaksjoner som produserer stoffet som brukes i stoffet.

Andre antibiotika er i det minste delvis produsert gjennom en naturlig, men kontrollert prosess. Denne prosessen blir ofte forbedret med noen kjemiske reaksjoner som kan endre det opprinnelige stoffet for å skape et annet stoff.

COS’er motstanden mot antibiotika?

Antibiotika er kraftige stoffer som fungerer veldig bra for noen typer sykdommer. Imidlertid er noen antibiotika nå mindre nyttige enn en gang på grunn av en økning i antibiotikaresistens.

Antibiotika motstand oppstår når bakterier ikke lenger kan styres eller dreper av visse antibiotika. I noen tilfeller kan dette bety at det ikke er noen effektive behandlinger for visse forhold.

Hvert år, 2 millioner Folk er smittet med antibiotikaresistente bakterier, noe som resulterer i det minste 23.000 død.

Når du tar et antibiotikum, blir sensitive bakterier slettet. Bakteriene som overlever under antibiotikabehandling, er ofte motstandsdyktige mot de [8217 antibiotika. Disse bakteriene har ofte unike egenskaper som hindrer antibiotika fra å handle på dem.

Noen alvorlige antibiotikaresikrede infeksjoner inkluderer:

Clostridium difficile (c. diff)

Overdreven vekst av denne typen bakterier forårsaker infeksjoner både i # 8217; tenuiske tarmene som i hele Crassus. Dette oppstår ofte etter at noen har blitt behandlet med antibiotika for en annen bakteriell infeksjon. C. diff er naturlig motstandsdyktig mot mange antibiotika.

Vancomycinresistent Entirococcal (VRE)

Disse bakteriene infiserer ofte blodstrøm, urinveiene eller kirurgiske sår. Denne infeksjonen skjer vanligvis hos mennesker på sykehus. Enterokoksinfeksjoner kan behandles med vancomycin antibiotikum, men vre er motstandsdyktig mot denne behandlingen.

Staphylococcus aureus resistent mot methichillin (MRSA)

Denne typen infeksjon er motstandsdyktig mot tradisjonelle antibiotika Dell’Staph infeksjon. MRSA-infeksjoner skjer vanligvis på huden. Det er mer vanlig hos mennesker på sykehus og i de med et svekket immunforsvar.

Enterobacteriaceae (CRE) resistent mot carbapenemi

Denne klassen av bakterier er motstandsdyktig mot mange andre antibiotika. CRE-infeksjoner skjer vanligvis hos personer på sykehus og er på en mekanisk vifte eller har permanente katetre.

Den viktigste årsaken til antibiotikaresistens er den upassende bruk eller # 8217; antibiotika misbruk. Så mye som 30 prosent Det antas at bruken av antibiotika ikke er nødvendig. Dette skyldes at antibiotika ofte er foreskrevet når de ikke er nødvendige.

Du kan ta flere viktige skritt for å redusere antibiotika som upassende:

 • Ta kun antibiotika for bakterielle infeksjoner. Ikke bruk antibiotika for forhold forårsaket av virus som forkjølelse, influensa, hoste eller ondt i halsen.
 • Ta antibiotika som angitt av legen din. Bruk feil dose, hopp over dosene eller ta det lengre eller kortere enn angitt, kan bidra til bakteriebestandighet. Selv om du føler deg bedre etter noen dager, snakk med legen din før du forstyrrer et antibiotika.
 • Ta det rette antibiotikumet. L’# 8217 Bruk; Feil antibiotikum for en infeksjon på 8217 kan føre til motstand. Ikke ta antibiotika foreskrevet for noen andre. Også, ikke ta avanserte antibiotika fra en tidligere behandling. Legen din vil kunne velge L’mest passende antibiotikum for din spesifikke type infeksjon.

Hva brukes antibiotika til å behandle?

Antibiotika brukes til behandling av infeksjoner forårsaket av bakterier. Noen ganger er det vanskelig å avgjøre om infeksjonen din skyldes bakterier eller virus fordi symptomene ofte er svært like.

Legen din vil evaluere symptomene dine og vil gjennomføre en fysisk undersøkelse for å bestemme årsaken til infeksjonen din. I noen tilfeller kan de be om en blod- eller urineksamen for å bekrefte årsaken til infeksjonen.

Noen vanlige bakterielle infeksjoner inkluderer:

 • Urinveisinfeksjon
 • Brystinfeksjoner og # 8217; øre
 • sår hals

Antibiotika er ikke effektive mot virus, som for eksempel forkjølelse eller L & # 8217;. De jobber heller ikke på infeksjoner forårsaket av sopp, for eksempel:

 • sopp infeksjoner
 • Foten av # 8217; atlet
 • Svampinfeksjoner i’fot spiker
 • ringorm

Disse blir behandlet med en annen gruppe medisiner som kalles antifungal.

Hva er de vanlige bivirkningene av antibiotika?

De fleste antibiotika har lignende bivirkninger. Kanskje den vanligste uønskede effekten er mage-tarmsforstyrrelsen (GI), inkludert:

 • diaré
 • kvalme
 • Han retched
 • spasmer

I noen tilfeller kan disse bivirkningene reduseres hvis du tar antibiotikumet med mat. Imidlertid må noen antibiotika tas på tom mage. Spør legen din eller apoteket den beste måten å leie antibiotikum på.

Gastrointestinale sykdommer forsvinner vanligvis etter å ha forstyrret behandling. Ellers bør du ringe legen din. Ring også legen din dersom du utvikler:

 • Grave diaré
 • Magesmerter og kramper
 • Blod i avføringen
 • feber

Anta antibiotika effektivt

Antibiotika er mer effektive hvis de brukes på riktig måte. Begynn å sørge for at du virkelig trenger # 8217;. Bruk kun antibiotika foreskrevet av legen din for en bakteriell infeksjon på 8217.

Snakk med legen din eller apoteket til den beste måten å ta antibiotika på. Noen bør tas med mat for å redusere bivirkninger, men andre må tas på tom mage.

Antibiotika må også tas i foreskrevet mengde og for varigheten av den angitte behandlingen. Du kan føle deg bedre innen få dager fra # 8217; starten på antibiotikumet, men du bør snakke med legen din før du avbryter behandlingen på forhånd.