Hvordan amme med flate brystvorter: 11 tips

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Nipples 101

Nipplene er tilgjengelige i alle former og størrelser og ikke alle brystvorter peker bort fra brystet. Noen brystvorter er retter mens andre er omvendt og trukket inn i brystet. Eller, brystvorten kan falle et sted i midten.

Mengden fett i brystet, lengden på melkekanalene og tettheten av bindevev under brystvorten spiller en rolle i det faktum at brystvorten stikker ut eller ikke, er flate eller inverterte.

Formen på brystvorten kan også endres under graviditeten. Noen ganger kommer flat brystvorter ut under graviditeten og den første uken om etter fødselen av barnet.

Det er ikke sjeldent at en kvinne bekymrer seg om «8217; amming med flate brystvorter. Den gode nyheten er at med litt tid og mer tålmodighet, kan du amme med flate brystvorter.

Her er 10 tips for å hjelpe deg med å amme hvis brystvorten er retter eller inverterte.

1. Utfordre deg selv

Mange brystvorter stiver og stikker ut når de stimuleres. Du kan sjekke om brystvortene dine er veldig flate eller inverterte. Hvis du kan få nipples ut, er det sannsynlig at barnet ditt kan gjøre det.

Slik kontrollerer du:

 • Plasser tommelen og # 8217; indeksen på kantene på areolaen, som er det mørke området rundt brystvorten.
 • Knuse forsiktig.
 • Gjenta på # 8217; andre bryst.
 • Hvis brystvorten er veldig flatt eller invertert, vil den flate eller vil trekke seg tilbake i brystet i stedet for å skyve ut.

  2. Bruk en brystpumpe

  Du kan bruke suget av en brystpumpe for å trekke ut en flat eller opp ned nippel hvis andre metoder for å stimulere brystvorter ikke virker. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har dypt inverterte brystvorter.

  Ulike typer brystpumper er tilgjengelige, inkludert manuell og elektrisk brystfabrikk.

  Her er noen populære bliksere du kan kjøpe online.

  Du kan også være i stand til å få en brystpumpe gjennom din helseforsikring. Helseforsikringsleverandører vil vanligvis at du skal kjøpe pumpen gjennom en bestemt leverandør. Valgene er generelt begrenset, men inkluderer ofte kjente merkevarer. Ring din helseforsikringsleverandør for mer informasjon.

  3. Andre aspirasjonsenheter

  Det finnes andre aspirasjonsenheter som kan brukes til å trekke ut de inverterte brystvorten. Disse produktene selges med forskjellige navn, inkludert ekstrakter for brystvorter eller detractorer for brystvorter. De bærer under klær og jobber ved å trekke brystvorten i en liten kopp. Over tid kan disse enhetene bidra til å oppløse brystvorten.

  Du kan kjøpe en rekke sugemidler her.

  4. Hånd-uttrykt

  Noen ganger, hvis brystet ditt er veldig hovent med melk, kan det virke vanskelig og brystvorten kan flate. L’Manuell utvinning av en PO & # 8216; av melk kan myke brystet slik at barnet ditt kan holde seg lettere.

  Slik gjør du det:

 • Kopp brystet med en hånd, med den andre hånden som gjør en form A & # 8220; C & # 8221; med tommel og # 8217; indeks nær areola, men ikke på den.
 • Forsiktig klemme og slipp trykket.
 • Gjenta og prøv å få et tempo uten å skyve fingrene på huden.
 • Flytende dråper bør se like før melk begynner å flyte.
 • Uttrykk slik at nok til å myke brystet.
 • 5. Trekke tilbake

  Trekk tilbake brystvevet kan hjelpe under sykepleie med brystvorter eller inverterte brystvorter. Selv om brystvorten ikke helt stikker ut, trekker du tilbake brystvevet kan hjelpe barnet ditt bedre angrep. Du kan gjøre det med brystvevet bak aren og forsiktig trekke tilbake mot brystet.

  6. Prøv beskyttelse for brystvorter eller skjell for bryster

  En paracapezzolo er en fleksibel formet nippelskjold som passer til flat nippel og et område av en mor. Den brukes som midlertidig hjelp til å oppmuntre blokk. L’bruk av paracapezzoli er noe kontroversielt fordi noen rettssaken foreslo at en hette for brystvorter kan redusere melkoverføring og forstyrre full bryst tømming.

  Noen eksperter frykter også at Paracapezzolo kan skape vanedannende for et barn, og indusere noen barn å foretrekke det til mors bryst. Feil posisjonering øker også risikoen for skade eller brystskader. Snakk med en konsulent for L’amming hvis du skal bruke en paracapezzolo.

  Hvis du tenker på å bruke en paracapezzolo, kan du kjøpe en her.

  Brystskjellene er plastskall som er slitt over areola og brystvorter. De er retter og kan bli slitt diskret under klær mellom en fôr og den andre for å hjelpe til med å trekke nipplene ut. De brukes også til å beskytte irritert brystvorter.

  Se kjøpsalternativene for brystskjell.

  7. Stimulere brystvorten

  Du kan være i stand til å få brystvorten ut ved å forsiktig stimulere brystvorten alene. Prøv å forsiktig rulle brystvorten mellom tommelen og fingeren eller berøre den med en kald og våt klut.

  Du kan også prøve Hoffman-teknikken, laget for å hjelpe kvinner amming med flate eller inverterte brystvorter. EN 2017 Studio Han fant ut at teknikken faktisk forbedret typen av brystvorten og kvaliteten på ammende.

  Slik kjører du Hoffman-teknikken:

 • Plasser indeksen og tommelen på begge sider av brystvorten.
 • Trykk fingrene fast i brystvevet.
 • Strekker forsiktig areola i alle retninger.
 • Gjenta fem ganger hver morgen hvis du kan gjøre det uten smerte.
 • Du kan også kjøre # 8217; trene med begge hender, med begge tommelen opp.

  8. Hold brystet ditt

  Hold brystet under amming kan gjøre det lettere for barnet ditt, feste og amme.

  Her er to måter du kan prøve.

  Holde nede

  C-kontakten lar deg styre brystbevegelsen din, slik at du enkelt kan kjøre brystvorten mot barnets munn. Det bidrar også til å flate brystet for bedre passform i barnets munn.

  Å gjøre det:

  Tetning.

  V-socket bruker indeksen og mediet for å skape en saksform rundt arealet av areola og brystvorten.

  Slik gjør du det:

  9. Sjekk bleen

  Du kan sørge for at barnet ditt mottar nok brystmelk ved å sjekke bleien. Ditt barn bør ha hyppige våte og skitne bleier. Når din melk kommer, bør babyen din ha det Du er eller mer Våte bleier hver dag og tre eller flere avføringer om dagen.

  10. Snakk med en ekspert

  Hvis du har problemer med å amme eller finne at amming er veldig smertefullt, snakk med legen din eller spør en konsulent for en konsulent for amming.

  Hvis du bor i USA, kan du finne en konsulent for L’amming sertifisert av et internasjonalt online råd på United States Lactation Consultant Association Nettsted (USLCA). For folk utenfor USA, prøv International Lactation Consultant Association.

  11. Kirurgiske alternativer

  Hvis naturlige metoder ikke fungerer, kirurgi Det kan være en «8217;. Det er to typer operasjoner å reparere inverterte brystvorter. En type bevarer noen melkekanaler slik at du kan amme og # 8217; andre nei. Snakk med legen din for å se om operasjonen er riktig for deg.

  L & # 8217;

  L’amming med oppvasknippler er mulig, selv om det kan være vanskelig for noen kvinner. Du kan prøve en rekke teknikker og enheter for å få brystvorten ut eller snakke med legen din om kirurgiske alternativer.

  I mange tilfeller vil kvinner med oppvaskgippler være i stand til å amme uten problemer. Hvis du er i tvil, vurder sjansen til å snakke med en konsulent for amming, som kan gi dybdegående strategier for amming.