Hvordan administrere melanom i trinn 4: Behandling, økonomisk støtte og mer

Del på Pinterest

Hvis du har en melanom hudkreft som sprer seg fra huden din til fjerne lymfeknuter eller andre deler av kroppen din, er det kjent som melanom i trinn 4.

Melanom på Stadium 4 er vanskelig å kurere, men å få en behandling kan hjelpe deg med å leve lenger og forbedre kvaliteten på livet ditt. Be om støtte kan også hjelpe deg med å møte de sosiale, følelsesmessige eller økonomiske utfordringene for å leve med denne tilstanden.

Ta et øyeblikk å vite noen av trinnene du kan ta for å administrere melanom i Stadio 4.

Følg din behandlingsplan

Behandlingsplanen anbefalt av legen for melanom i trinn 4 vil avhenge av flere faktorer, for eksempel:

 • Din alder og generell helse
 • hvor kreft har spredt seg til kroppen din
 • Hvordan kroppen din reagerte på tidligere behandlinger
 • Dine mål og behandlingsinnstillinger

Avhengig av de spesifikke forholdene og behandlingsmålene, kan legen anbefale en eller flere av følgende behandlinger:

 • Immunoterapi for å øke responsen til immunsystemet mot melanom
 • Målrettet terapi medisiner for å blokkere virkningen av noen molekyler alle’inne i melanom kreft celler
 • Kirurgi for å fjerne ugifte lymfeknuter eller melanom tumorer
 • Radioterapi for å redusere eller redusere veksten av svulster
 • Kjemoterapi for å drepe kreftceller

Legen din kan også anbefale palliativ terapi for å behandle melanomsymptomer eller bivirkninger av andre behandlinger. For eksempel kan de foreskrive narkotika eller andre palliative behandlinger for å håndtere smerte og # 8217; tretthet.

Din lege av endringer informerer deg

Når du mottar en behandling for melanom i trinn 4, er det viktig å delta i regelmessige besøk med behandlingslaget ditt. Dette kan hjelpe legen din og andre behandlinger leverandører til å overvåke hvordan kroppen din reagerer på behandling. Det kan også hjelpe dem å forstå om endringer i behandlingsplanen er nødvendige.

La ditt behandlingshold vite om:

 • Utvikle nye eller forverrede symptomer
 • Tror du kan ha bivirkninger fra behandlingen
 • Du har problemer med å følge den anbefalte behandlingsplanen
 • Målene eller behandlingsinnstillingene endres
 • Utvikle andre helsemessige forhold

Hvis din nåværende behandlingsplan ikke fungerer bra for deg, kan legen din oppmuntre deg til å slutte å motta visse behandlinger, begynne å motta andre behandlinger eller begge deler.

Se etter sosial og følelsesmessig støtte

Det er ikke uvanlig å føle følelser av angst, smerte eller sinne etter å ha mottatt en kreftdiagnose. Be om støtte kan hjelpe deg med å overvinne disse følelsene.

For eksempel kan det være nyttig å komme i kontakt med andre som har melanom. Anser ideen om å spørre legen din om de er klar over lokale støttegrupper for personer med denne tilstanden. Du kan også koble til med andre via online støttegrupper, diskusjon eller sosiale medier forum.

Å snakke med en profesjonell konsulent kan også hjelpe deg med å møte de følelsesmessige utfordringene i sameksistens med denne sykdommen. Legen din kan lede deg til en sosialarbeider eller psykolog for individuell eller gruppeterapi.

La andre vite hvordan de kan hjelpe

Dine venner, familie og andre kjære kan gi viktig støtte i behandlingsprosessen.

For eksempel kan de være i stand til å:

 • Ta deg til medisinske besøk
 • Ta medisiner, matvarer eller andre forsyninger
 • Hjelp deg selv med barnas omsorg, husarbeid eller andre oppgaver
 • Stopp for besøk og tilbringe annen kvalitetstid med deg

Hvis du føler deg overveldet eller du trenger støtte, evaluer sjansen til å la dine kjære vite. De kan være i stand til å hjelpe til med å håndtere noen av de praktiske og følelsesmessige utfordringene med samliv med melanom i fase 4.

Hvis du har råd til det, kan det hende at profesjonell støtte kan hjelpe deg med å administrere ditt daglige ansvar og dine personlige omsorgsbehov. For eksempel kan du kanskje ansette en personlig støttetør for å hjelpe deg med å administrere din medisinske omsorg. Å ansette en barnevakt, en hundevandring eller en profesjonell rengjøring, kan hjelpe deg med å administrere noe av ditt ansvar hjemme.

Utforsk økonomiske støttealternativer

Hvis du har problemer med å administrere de økonomiske kostnadene til behandlingsplanen din, kan du få vite ditt behandlingslag.

De kan være i stand til å lede deg til pasientpleieprogrammer eller andre økonomiske støttetjenester for å redusere omsorgskostnadene. Kan også være i stand til å endre behandlingsplanen for å gjøre det mer tilgjengelig.

Noen anticancer organisasjoner tilbyr også økonomisk bistand til reise, bolig eller andre livskostnader knyttet til behandling.

Tenk på ditt søk etter kreft Online database av økonomiske støtteprogrammer for å finne ut om du kanskje har rett til # 8217;.

L & # 8217;

Mange behandlinger er tilgjengelige for å redusere eller redusere veksten av melanom-svulster, lindre symptomer og forbedre livskvaliteten.

Leter du etter støtte fra venner, kan familiemedlemmer og profesjonelle tjenester også hjelpe deg med å møte utfordringene med samlivet med melanom.

For å lære mer om behandlingsalternativer og støttetjenester, snakk med ditt behandlingsteam. De kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene, risikoen og kostnadene for ulike behandlinger. De kan også lede deg til lokale støttegrupper, finansielle bistandsprogrammer eller andre støttetjenester.