Hvordan administrere HIV-smerte

Få hjelp til kronisk smerte

Folk som bor med hiv med hiv, prøver ofte kronisk eller langsiktig smerte. Imidlertid varierer de direkte årsakene til denne smerten. Bestem den mulige årsaken til smerten knyttet til smerten i # 8217; HIV kan bidra til å begrense behandlingsalternativene, så det er viktig å snakke om dette symptomet med en helsepersonell.

Forholdet mellom HIV og kronisk smerte

Folk som lever med HIV, kan prøve kronisk smerte på grunn av Dell’infeksjon eller medisiner som omhandler den. Noen faktorer som kan forårsake smerte inkluderer:

 • Betennelse og skade på nerver forårsaket av infeksjonen for & # 8217;
 • Senket immuniteten fra effekten av effektene av Immunsystemet
 • Bivirkninger av narkotika for HIV

Smerten forårsaket av’HIV er ofte herdbar. Imidlertid er smerten relatert til # 8217; HIV ofte undervurderes og behandles ikke. Å bli åpnet på dette symptomet tillater helsepersonell å finne den direkte årsaken og koordinere en behandlingsplan for smerte som arbeider sammen med behandlingen av # 8217; HIV.

Finn de riktige behandlingene for smerten relatert til # 8217; HIV

Behandlingen av kronisk smerte relatert til # 8217; HIV krever en delikat balanse mellom lindring av smerte og forhindre komplikasjoner. Mange stoffer for hivs kan forstyrre smertestillende midler og omvendt. Også smerten knyttet til hiv kan være vanskeligere å håndtere andre typer kronisk smerte.

Helsepersonell må vurdere følgende faktorer når de anbefaler behandling for smerten knyttet til # 8217; HIV:

 • Medisiner som er tatt, inkludert benk-top-stoffer, vitaminer, kosttilskudd og urtprodukter
 • Historien om behandling for HIV
 • Historien om medisinske forhold over # 8217; HIV

Noen stoffer kan øke følsomheten for smerte hos mennesker med hiv. Av denne grunn kan en helsepersonell først anbefale å forstyrre bestemte stoffer eller redusere doseringen for å se om dette bidrar til å løse smerten.

Imidlertid bør en person med HIV aldri slutte å ta reseptbelagte legemidler uten først å konsultere legen din.

Hvis du avbryter eller reduserer noen stoffer, virker det ikke, eller det er ikke mulig, en av de følgende smertestillende stoffene kan anbefales:

Ikke-opioid smertestillende midler

Mild analgetika kan behandle liten smerte. Alternativer inkluderer acetaminofen (tylenol) og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som aspirin (bufferin) eller L’Ibuprofen (Advil).

Folk som ønsker å prøve disse alternativene, bør først snakke med en helsepersonell. L’Overdreven bruk av disse stoffene kan forårsake skade på magen, leveren eller nyrene.

Aktuell anestetikk

Topical anestetika, som patcher og kremer, kan gi litt lettelse til personer med symptomer på mild til moderat smerte. Men aktuell bedøvelse kan negativt samhandle med noen stoffer, så en helsetjenester bør konsulteres før du bruker dem.

Opiater

Opioider kan midlertidig bidra til å lindre smerte symptomer relatert til moderat til alvorlig hiv;. For de fleste bør bare en kort syklus av opioider brukes til å behandle den akutte forverringen av smerte. Opioider anbefales ikke for kronisk smerte.

Mange helsepersonell beveger seg bort fra opioider på grunn av deres høye avhengighets- og misbrukspotensial. Det er imidlertid noen pasienter som får tilstrekkelig lettelse fra opioider og ikke utvikler en avhengighet.

Til slutt er det opp til pasienten og alle helseoperatørene finner et trygt og effektivt stoff for å lindre smerte.

Disse typer stoffer inkluderer:

 • Ossicodone (OxayDo, Roxicodone)
 • Metadon (metadosium, dolofin)
 • morfin
 • Tramadolo (Ultram)
 • Hydrokodon

Opioidbehandling kan være problematisk for noen mennesker. Anta at disse stoffene som foreskrevet er viktig for å unngå problemer som opiat misbruk og avhengighet.

HIV neuropati

HIV neuropati er en skade på perifere nerver som skyldes HIV-infeksjon. Forårsaker en bestemt type smerte relatert til # 8217; HIV.

Perifer neuropati er en av de hyppigste nevrologiske komplikasjonene av HIV-infeksjon. Har vært assosiert med noen av de gamle behandlingene for hiv. Symptomene på denne tilstanden inkluderer:

 • Nummenhet i enden
 • Uvanlige eller uforklarlige følelser til hender og føtter
 • smertefull følelse uten en årsak som kan identifiseres
 • muskel svakhet
 • prikking på enden

For å diagnostisere denne tilstanden, vil en helsepersonell spørre hvilke symptomer som oppstår, da de startet og hva som gjør dem bedre eller verre. Svarene vil bidra til å definere en behandlingsplan basert på årsaken til smerte.

Snakk med en helsepersonell

Det er viktig at en person som lider av HIV som lider av smerte som snakker med legen sin. Det er mange årsaker til smerte relatert til # 8217; HIV. Det kan være vanskelig å behandle, men det er ofte mulig å lindre det. En helsepersonell kan bidra til å identifisere de faktorene som forårsaker smerte, som er det første skrittet for å finne riktig behandling.