Hvordan administrere en & # 039; kanelallergi

Beskrivelse

Enten det er kanel eller kanelsmørbrød på toast, kan kanel et krydder for mange mennesker. Så hva du gjør hvis du har en diagnose av kanelallergi? Kanskje det er en nylig diagnose, og du prøver å finne ut hvor mye livet ditt vil påvirke. Her er en titt på det generelle bildet.

Kanel 101

Kanel kommer fra barken av trærne som kommer fra Kina, Dell’India og Sørøst-Asia. Noen ganger er det annonsert for bruk i alternativ medisin, selv om de nasjonale instituttene til helse sier at kliniske studier til støtte for kanelmedisinske egenskaper som vanligvis mangler.

Kanel brukes ofte til å aromatisere matvarer og andre gjenstander. Du kan finne den vanligvis i:

 • tyggegummi
 • tannkrem
 • Applesauce
 • Mel d’havre
 • frokost frokostblandinger
 • Bakt varer, for eksempel kjeks, muffins, kaker, kaker, kjeks og bakverk
 • søtsaker
 • munnvann
 • Smaksatt te og kaffe

Hva er symptomene på en allergisk reaksjon?

En liten prosentandel av mennesker opplever en allergisk reaksjon etter å ha inntatt eller kom i kontakt med kanel. Spiceallergier kompenserer 2 prosent av allergi og er ofte underdied. Dette skyldes at krydderallergi kan være vanskelig å oppdage i hud og blodprøver.

Hvis du har en allergisk reaksjon, kan du finne:

 • Prikking, kløe og hevelse i leppene, ansiktet og tungen
 • Hevelse i andre deler av kroppen
 • åndedrettsproblemer
 • Wheezing
 • nesetetthet
 • urticaria
 • klø
 • magesmerter
 • diaré
 • svimmelhet
 • kvalme
 • Han retched
 • svime av

En sjelden, men seriøs reaksjon er kjent som anafylaksi. Dette kan forårsake et sjokk. Du bør søke etter umiddelbar medisinsk hjelp hvis du eller noen rundt deg har en anafylaktisk reaksjon.

Hva forårsaker en allergisk reaksjon?

Kanel er en av de vanligste utløsningsfaktorene til’Spiceallergi. Puste, spise eller berøre krydder kan utløse en allergisk reaksjon i noen mennesker.

Selv om det er sjeldent, kan reaksjonene skyldes smaken av kunstig kanel som er i gummi, tannkrem og kolluri. En sjelden reaksjon på kunstig kanel kalles kontaktstomatitt, noe som kan forårsake brenning eller kløe i munnen. Den gode nyheten er at tilstanden forbedrer så snart du slutter å innta smaken av kanel.

L’kanylalkohol eller kaneldehyd kan brukes i dufter og kan også utløse en reaksjon.

Symptomer på A’allergi kan variere fra små nyser til potensielt dødelig anafylaksi. L’Anafylaksi kan oppstå når kroppen din prøver å nøytralisere # 8217; allergen med antistoffer. En minimumskontakt med allergenet for å aktivere antistoffer er nødvendig. Mengden som trengs for å utløse en reaksjon, kan redusere med hver kontakt. Kroppen din kan lide et sjokk hvis dette skjer.

Hvis du eller noen rundt deg lider et anafylaktisk sjokk, kontakt lege umiddelbart.

Diagnose av A’kanelallergi

Flere tester kan være nødvendig for å diagnostisere A’kanelallergi. Legen kan bestille en blodprøve for å oppdage krydderhypsensitiviteten gjennom antistoffene i blodet. Du kan også bruke en hudtestplaster for å avgjøre hvilke symptomer som oppstår.

Hvis du tror at du har en «8217; kanel eller krydderallergi, fikse en avtale med legen din. Sammen kan du analysere symptomene dine og avgjøre hva du skal gjøre neste.

Hvordan behandle en’kanelallergi

Hvis symptomene på en allergisk reaksjon oppstår, er det tilrådelig å ta et antihistaminmedisin, som Benadryl. Men du bør bare ta pilleversjonen. Den flytende versjonen har blitt rapportert å inneholde kanel som aroma.

Et antihistamin bør gi lettelse på mindre enn 15 minutter.

Hvis du forventer at kontakt med dette allergenet og legen din har avklart at moderat kontakt er ok, anbefales også et antihistamin. Dette vil forberede kroppen din og begrense eller redusere alvorlighetsgraden av symptomene du kan finne.

Kontakt Nødlegen så snart som mulig hvis du har problemer med å puste.

Hvordan administrere allergi og hindre fremtidige reaksjoner

En allergist kan hjelpe deg med å bedre forstå allergi og jobbe med deg for å utvikle en plan D & # 8217;. Personlige administrasjonsplaner inkluderer vanligvis sporing av utløsere som forårsaker en reaksjon. En annen vanlig behandling inkluderer den strenge omskrekking, selv om det kan være en veldig vanskelig ting å gjøre.

Les nøye på etikettene på mat og personlig pleieprodukter er viktig. En komplett liste over ingredienser skal være på produktet, og ingrediensene er oppført av den høyeste konsentrasjonen til den laveste konsentrasjonen.

US Food and Drug Administration disipliner ikke krydder, noe som gjør det vanskelig å lese etiketter og vite hvilke produkter som inneholder kanel. Husk at dufter og aromaer ikke må være oppført med et bestemt kjemisk navn og er ofte generelt angitt som & # 8220; duft & # 8221;.

I tillegg til å lese etikettene må du tenke på forhånd hvor du spiser. Hvis du skal spise ute, vil du sannsynligvis måtte snakke med restaurantpersonalet. Hvis du har tenkt å reise, planlegger du hvor du vil motta mat og hvis du må sørge for deg selv.

L & # 8217;

Selv om å ha kanelallergier, kan be om å begrense dietten og produktene du bruker, er de håndterbare. Du bør gjøre en avtale med legen din så snart som mulig hvis du mistenker at du har en’kanelallergi. Sammen kan du jobbe for å diagnostisere symptomene dine og behandle en plan D & # 8217;.

Hvis du er klar over kanelallergi, vet du at du ikke er alene i dette. Samarbeide med legen din eller en allergolog for å utvikle en personlig behandlingsplan. En personlig plan vil tillate deg å tilpasse regelmessig forbruk eller # 8217; ved hjelp av produktet for å bedre møte dine behov.