Hvordan administrere den allergiske astma: Unngå utløsere og mer

Beskrivelse

Folk som bor sammen med astma, opplever vanligvis en lignende serie symptomer: mangel på pust, hissing pust og en følelse av undertrykkelse til brystet. Men ikke alle # 8217; astma har samme årsak.

L’Allergisk astma er forårsaket av allergener. Disse er partikler av spesifikke stoffer, som kjæledyrhår, pollen eller muggsporer, som utløser allergi og forårsaker symptomer på astma.

Hvis du bor sammen med den allergiske astma, kan du klare det ved å samarbeide med legen din for å finne riktig behandlingsplan og gjøre endringer i livsstilen for å unngå å utløse faktorer.

Identifiserer de utløsende faktorene til allergenene

Flere stoffer kan potensielt forårsake allergier og føre til astmasymptomer. Etter å ha bestemt hvilke allergener forårsaker symptomer, kan du unngå de utløsende faktorene. Dette bidrar til å redusere risikoen for angrep D’astma.

For å finne ut hvilke allergener forårsaker symptomer, kan legen lede deg til en allergiker. De kan utføre tester, inkludert hud og blodprøver, for å identifisere utløsere. Vanlige utløsende faktorer for allergisk astma inkluderer pollen, kjæledyr hår, pulvermider og kakerlakk droppings.

Legen kan anbefale allergisk immunterapi for å redusere allergier. En allergiker vil vanligvis overvåke og vil gi denne typen behandling. Du vil bli administrert injeksjoner og piller med målet om å redusere følsomheten for bestemte allergener.

Unngå allergener

Når du vet hva som forårsaker # 8217; astma, kan du prøve å unngå det. Dette kan inkludere vedtak av tiltak for å fjerne eller redusere allergener i ditt hjem.

For eksempel, hvis støvmidd forårsaker symptomer, kan du redusere tallet ved å låse opp sengetøyet regelmessig og fjerne tepper. Hvis problemet er formen, kan du begynne å bruke en avfukter hjemme og unngå fans som bærer ytre luft;. Hvis pollen treffer deg, vask klærne etter å ha gått inn i’ekstern og holde vinduene lukket.

Det kan være nødvendig å implementere alle endringene som trengs for å begrense eksponeringen for spesielle allergener. Men gjør innsatsen, til og med redusere risikoen for å ha et seriøst angrep D’astma.

Hold styr på symptomene dine

Med litt & # 8216 organisasjon og planlegging kan du begynne å overvåke symptomene på # 8217; astma over tid. Dette kan hjelpe deg og legen din til å finne modellene.

Overvåking gjør det også mulig å forberede deg på astmaangrep som gjør deg mer oppmerksom på symptomene på konstruksjon, som en liten hissing eller hostepust. Når du lærer å oppleve de første tegnene på et angrep, kan du ta medisiner, flytte bort fra en situasjon med utløsere eller begge, før symptomene blir verre.

Hvis du lider av moderat til alvorlig allergisk astma, kan legen din anbefale en toppstrømsmåler. Denne enheten måler strømmen D’luft fra lungene. En toppstrømningsmåler kan hjelpe med en tidlig inngrep, siden det kan indikere at luftveiene har blitt begrenset før symptomene blir hørt.

Peak-strømningsmåleren hjelper deg også med å overvåke hastigheten på strømmen av strømmen med jevne mellomrom. Du kan bruke denne informasjonen til å forstå den typiske toppfrekvensen. Du kan se om astma blir verre, og hvis narkotikamjustering kan være nødvendig. Å vite din typiske pris kan også hjelpe deg med å avgjøre om et angrep er ganske alvorlig for å be om nødhjelp.

Utvikle en D & # 8217 plan; handling for allergisk astma

Samarbeid med legen din, kan du lage en plan D’handling for astma. American Lung Association har designet en utskrivbar fil Plan D & # 8217;.

Denne typen dokument gjør at du kan gjennomføre en daglig vurdering av astmaen din. D’handling identifiserer allergener som utløser astmaen. Også liste stoffene du tar.

En plan D’handling er delt inn i tre områder, avhengig av hvordan du føler. C’er en veiledning i alle områder for trinnene som skal utføres. Hvis du er i det gule området, kan du ta raske handlingsmedisiner. I det røde området kan du ta medisiner og også ringe 911 for å få hjelp.

Spesifikasjonene til planen din D’handling er unike for deg. Legen din vil hjelpe deg med å finne ut hva den skal inneholde. Det er en god ide å snakke med familien din, dine omsorgspersoner og de intime vennene til detaljene i din plan D’handling og gi en kopi.

Dør med deg hurtigvirkende stoffer

Selv med forebyggende omsorg, kan du fortsatt ha symptomer på astma som manifesterer seg uten advarsel. Hold alltid hurtigvirkende stoffer med deg. Disse gir deg midlertidig lindring.

Mange bruker en bronkodilator, som åpner luftveien. En bronkodilator er et stoff som du tar gjennom en nebulisator eller inhalator.

Anticholinergic er en annen type hurtigvirkende stoff. Disse stoffene hindrer musklene i luftveien å stivne. Noen mennesker tar dem over tid.

Hvis symptomene ikke forbedrer etter bruk av raske handlingsmedisiner, bør du se etter nødhjelp. Hvis du ofte bruker inhalatoren, bør du snakke med legen din. Du må kanskje oppdatere D & # 8217-planen; handling for astma.

Ta langvarige medisiner D & # 8217;

Selv når du føler deg bra, er det viktig å fortsette å bruke langsiktige stoffer. Det er forskjellige typer langvarige rusmidler D & # 8217;. Du kan bruke noen eller alle disse på legen din.

  • Langsiktig bronkodilatatorer slapper av luftveismuskler.
  • Kortikosteroider reduserer slim og hevelse.
  • Anticholinergic forhindrer muskelforsterkning.
  • Leucotrien-modifikatorer hindrer symptomer på 24 timer.

For å holde deg oppdatert på styringen av symptomene på # 8217; astma, sørg for å gjennomgå medisinene dine med legen din. Hvis symptomene blir verre, må du kanskje endre planen D & # 8217;.

L & # 8217;

L’Allergisk astma er forårsaket av eksponeringen for allergenene tilstede i # 8217;. Flere allergener kan føre til en D & # 8217-angrep; astma i forskjellige mennesker. For eksempel kan noen mennesker være allergiske mot pollen og pulvermider, mens andre er allergiske mot sporer av mugg og kjæledyr i kjæledyr.

Riktig identifisering av de utløsende faktorene i # 8217; astma fører til en bedre behandling. Hvis du bor sammen med den allergiske astma, kan du ta tiltak for å unngå utløsende faktorer og redusere risikoen for angrep for D’astma. Utvikling av et piano d’handling for astma og bruke langsiktige stoffer, du kan holde deg aktiv og sunn og redusere risikoen for angrep d’astma.