Hvor mye vann kan drepe deg? Symptomer og årsaker til vannforgiftning

Det er velkjent at vannet er viktig for god helse. Men for mye kan føre til vannforgiftning.

Andre vilkår for dette inkluderer:

  • Hyperhyhiddration
  • Toxemia Dell’vann
  • vannforgiftning

Det er ingen presise retningslinjer for hvor mye vann som kan drepe deg, men drikk mer enn en liter (L) All’Nå i flere timer er det ikke noe som leger anbefaler.

Fortsett å lese Finn ut mer om’vannforgiftning, inkludert hennes symptomer og når hun kan være farlig for livet.

Hva er symptomene på’vannforgiftning?

Symptomene på vannforgiftning har en tendens til å vises etter å ha konsumert mer enn 3-4 liter vann om noen timer.

Potensielle symptomer inkluderer:

  • hodepine
  • Kramper, spasmer eller muskel svakhet
  • kvalme eller oppkast
  • Døsighet og tretthet

I de mest alvorlige tilfellene kan vannforsamlingen også forårsake kramper eller tap av bevissthet. Hvis en person ikke mottar omsorg, kan vannforgiftningen være dødelig.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg kjenner symptomene?

Hvis du eller noen andre du viser tegn eller symptomer på vannforgiftning, spesielt kramper eller døsighet, er det best å konsultere en lege umiddelbart.

Når væsken akkumuleres i kroppen, begynner alle sine celler, inkludert hjerneceller, å svulme. Hevelse i hjernen kan muligens føre til koma, kramper og død hvis en lege ikke bryr seg raskt.

Å spise en saltet snack kan gi en kortsiktig lettelse venter på ankomsten av lettelse.

Hvor mye det er også?

Det er ingen fast mengde vann som alltid forårsaker potensielt dødelig vannforgiftning. I stedet er det bedre å tenke i forhold til vannmengde som noen drikker alle «8217; nå. Selv L’alder, sex og generell helse av noen kan spille en rolle.

Nyrene til en sunn voksen kan utvise fra 20 til 28 liter vann om dagen, men kan bare eliminere ca 1 l hver time. Dette gjør det vanskelig for nyrene dine holder opp når du drikker mer enn 1 liter på # 8217;.

Nyrene til eldre og barn pleier å være mindre effektive, så mengden vann som kan drikke i sikkerhet på 8217; nå kan det være litt lavere.

L’Vannforgiftning kan forekomme raskere hos barn eller eldre.

Hva forårsaker vannforgiftningen?

Når du drikker for mye vann, kan det forårsake hyponotremi, som oppstår når natriumkonsentrasjonen i blodet blir svært lavt. Hvis du drikker mer vann enn du kan utvise nyrene, vil du fortynne natriumet i blodet, noe som forårsaker hevelsen i cellene.

Mest rapporterte tilfeller av farlig vannforgiftning for livet involvert A’intens fysisk aktivitet, som L’militær trening eller tur til en maraton. Andre er resultatet av overdreven vannforbruk på grunn av en betingelse for underliggende psykisk helse eller tvunget forbruk som en form for misbruk.

L’Vannforgiftning var også koblet til MDMA narkotikabruk, spesielt på musikkfestivaler. Dette skyldes at folk i disse miljøene danser ofte i lange perioder i varme miljøer. Dette, kombinert med trenden i kroppen; MDMA for å øke kroppstemperaturen, kan få deg til å drikke mye vann.

Selv om dette er godt å unngå dehydrering, kan det raskt bli overdreven fordi MDMA også forårsaker urinretensjon. Dette betyr at det ikke urinerer ofte, slik at alt det fluidet mer å akkumulere i kroppen din.

Det er forebygges?

Hvis du finner deg regelmessig for å drikke mye vann i en kort periode, er det noen generelle regler som kan hjelpe deg med å unngå vannforgiftningen.

Generelt er det bedre å bli med drikkevann ved den første følelsen av tørst. Når du føler deg rolig, motstå til du begynner å ha tørst igjen.

Selv fargen på urinen kan være en nyttig indikator. L’klar urin kan være et tegn på at du er i fare for overdrivelse. I seg selv er urinklare urinen ikke nødvendigvis dårlig, men det er en god indikator på det faktum at det ikke er nødvendig å drikke vann for litt og # 8216;.

Hvis du skal gjøre en intens trening, bør du vurdere det å hydrere med en elektrolytisk drikke som inneholder natrium, som en sportslig drink.

Bunnlinjen

Selv om det er mulig å dø å drikke for mye vann, er det sjeldent. Du bør drikke mye vann på kort tid, noe som folk flest vil ha problemer med å gjøre ved et uhell.

Men hvis du er en motstandsutøver eller gjør mye intens fysisk aktivitet, kan du ha større risiko. I disse tilfellene kan du vanligvis se på fargen på urinen og på nivået av tørst for å fortelle deg om du virkelig trenger å drikke mer vann.

Hvis du er bekymret for vanninntaket, snakk med legen din. Kan gi deg mer spesifikke tips basert på din generelle helse, din størrelse og andre faktorer.