Hvor mye koster det å fjerne en føflekk?

Hvordan fjerne føflekker uten arr?

Føflekker kan fjernes med vår CO2 laser uten at det blir synlige arr. Varmen fra laseren fjerner føflekken og det vil bli skorpedannelse der føflekken befant seg. Etter ca en uke vil huden fornyes og skorpen forsvinne. Ved kirurgis fjerning vil området få lokalbedøvelse før legen fjerner føflekken.

Hvor fort gror sår etter fjerning av føflekk?

Den økte arrdannelsen kommer ofte raskt etter sting fjerning, 2-6 uker. Dersom man kommer raskt til lege kan denne arrdannelsen reduseres eller stoppes ved at legen behandler området med kortison-innsprøytning i arrområdet.

Kan man trene etter å ha fjernet føflekk?

Dette bør du ta hensyn til etter at føflekken er fjernet

– Legen bør informere om inngrepet og hva du kan gjøre for å oppnå et pent kosmetisk resultat. Fysisk aktivitet bør tilrettelegges slik at man unngår strekk eller slag på såret, spesielt de første dagene.

Hvor lang tid tar det å fjerne en føflekk?

Selve fjerningen av føflekken

Å fjerne en føflekk er et enkelt inngrep og tar kort tid. Vi bedøver (lokalbedøvelse) området rundt føflekken og kutter den ut, samt en liten margin av sunn hud om nødvendig. Å fjerne en føflekk gjør ikke vondt. Prosedyren kan etterlate et permanent arr.

Hvor gammel må man være for å fjerne en føflekk?

Det er ikke noen nedre aldersgrense for å fjerne føflekker, men det gjøres ikke hvis man ikke er bekymret for om de kan utvikle seg til (eller er) kreft. Det opereres vekk hos legen og man får lokalbedøvelse.

Hvordan skjære vekk føflekk?

Har man funnet indikasjon for å fjerne en føflekk utføres dette enkelt i lokalbedøvelse, hvor huden rundt føflekken bedøves og legen skjærer bort føflekken ved at en liten bit av huden fjernes.

Kan man klippe av en føflekk?

Selv om større «jukseføflekker» ikke lages på samme måte som føflekker, skal du likevel ikke klippe bort disse. — Hvis utveksten ikke er stilkete kan den klippes bort, men det er kanskje best å gå til en lege, sier Søyland.

Hvordan få sjekket føflekker?

Har du en føflekk du er bekymret for kan du komme på drop-in på Boots apoteke og få den undersøkt. I våre apotek vil du møte kvalifisert apotekpersonell som tar bilde av føflekken, med et apparat som har en spesiell lysteknologi som ser noen mm under huden.

Hvor lang tid tar det før sår gror?

Generelt kan plastikkirurg Christian Busch fortelle at det vanligvis tar tre uker for et operasjonssår å gro. Ved komplikasjoner som infeksjon og blødning, eller i områder med stort strekk kan sårtilhelingen ta enda lengre tid, gjerne mellom seks og ti uker.

Hvor lenge skal sting sitte etter fjerning av føflekk?

Hvis det er mindre forandring som er blitt fjernet går det fint med aktivetet rett etter operasjonen. Er inngrepet større kan det være lurt å ta det med ro i noen dager. Dette vil du få informasjon om på klinikken. Som regel blir det brukt veldig tynne sting som må fjernes en eller to uker etter operasjon.

Hvor lang tid tar det før sår i underlivet gror?

Vevet i underlivet er blodrikt og godt sirkulert, noe som gjør at sår gror raskt. I løpet av en til to uker vil små rifter være grodd. Tilheling av større rifter vil normalt ta tre til fire uker. Det er ikke uvanlig og ha endret følelse (sensibilitet) i underlivet denne perioden.