Hvor mange sting etter visdomstann?

Hvordan fjerne veke etter visdomstann?

Fjerning av veke etter visdomstann operasjon:

Etter trekking av underkjeve visdomstennene vil tannlegen legge en antibiotika veke i såret. Veken fjernes etter en uke sammen med stingene av tannlegen.

Hva kan jeg spise etter å ha fjernet visdomstann?

Du kan spise som normalt, men mange foretrekker supper og myk mat i dagene etter. Mange opplever at såret blør en stund etterpå. Er det plagsomt kan du bite på en steril bomullsdott eller et gasbind en liten stund av gangen. Får du hevelser kan du pakke inn en ispose og holde mot kinnet i 15 minutter av gangen.

Når løsner sting etter visdomstann?

Stingene fjerner du hos tannlegen etter 7-10 dager, eller hos oss på etterkontrollen. I noen tilfeller setter vi sting som løser seg opp av seg selv. Dette vil du i så fall bli informert om etter operasjonen. Dersom det blør fra operasjonsområdet kan du stanse dette ved å bite på kompress i 30 minutter.

Hvordan få ned hevelse i munn?

Behandling. Den vanligaste behandlingen mot hevelse er antibiotika. Dette om hevelsen er stor.

Hvor lang tid tar det før stingene løser seg opp?

Hvis stingene som oppløses forsvinner de vanligvis etter en til tre uker, men det kan ta lengre tid. Sting som ikke løser seg opp fjernes vanligvis etter sju til ti dager av en lege eller sykepleier. Hvis å ikke dra eller ta på stingene da denne kan føre til infeksjon eller at såret åpner seg.

Hvor lenge er det vondt etter trekking av visdomstann?

Smerter er vanlig de første dagene. Når bedøvelsen går ut (etter 2-3 timer) er det vanlig å ha vondt. Noen har svært lite vondt og tar ikke noe smertestillende, mens andre har behov for smertestillende flere ganger daglig i over en uke. Smerter som vedvarer, men som gradvis blir bedre er ikke noe å bekymre seg for.

Hvor lang tid tar det for en visdomstann å vokse ut?

Det er vanlig at visdomstenner vokser frem fra mellom 17 års alder og frem til du er 21 år. De vokser ut lengst bak i munnen. Hos noen kan visdomstennene bli værende i kjeven uten å komme frem – her kan de som regel ligge i fred.

Hvordan unngå dry socket?

God munnhygiene: For å forebygge alveolitt, kan tannlegen din gi deg råd om best mulig munnpleiehygiene. Det anbefalers ofte å skylle munnen med et antibakterielt munnskyllemiddel og pusse tennene skånsomt med en elektrisk tannbørste og en antibakteriell tannkrem, som tinnfluorid, når koagelet er dannet.

Hva er en veke tannlege?

Visdomstenner fjernes etter samme prinsipp som andre tenner. Forskjellen er at man ved fjerning av visdomstenner i underkjeven kan velge å legge inn en veke med et stoff som bidrar til at såret gror raskere.

Kan jeg dra på jobb etter å ha trukket visdomstann?

Noen kan gå rett tilbake på jobb og føler seg friske og opplagte, mens noen føler seg reduserte og trenger å hvile en dag eller to. Begge deler er helt normalt, og lytt til kroppen din og følg signalene den gir deg.

Hva kan man spise etter operasjon i munnen?

Mat/drikke: Spis myk mat (moset mat, supper e.l.) de første dagene etter inngrepet og unngå å tygge på den siden som er operert. Man kan ta et halvt glass vann sammen med smertestillende tabletter rett etter operasjonen, men man skal ikke spise eller drikke utover dette de første 2-3 timene etter inngrepet.