Hvor lenge varer urinveisinfeksjon uten behandling?

Hva skjer hvis man ikke behandler urinveisinfeksjon?

En ukomplisert blærekatarr har dessuten et godartet forløp også uten behandling. Med rikelig drikke, og ved å unngå å fryse, vil svært mange bli bra etter kort tid, selv uten medisiner. I sjeldne tilfeller kan en nedre urinveisinfeksjon spre seg til øvre deler av urinveiene og medføre nyrebekkenbetennelse.

Kan man dø av urinveisinfeksjon?

Én av syv som får en urinveisinfeksjon, dør.

Kan man bli kvitt urinveisinfeksjon uten antibiotika?

Ved store plager eller ved komplisert blærekatarr (urinveisinfeksjon hos gravide, menn og barn) er det ofte nødvendig med antibiotikabehandling. For å lindre plagene kan du: Drikke rikelig med vann for å «skylle ut» bakteriene. Ta Paracetamol eller Ibuprofen.

Kan urinveisinfeksjon komme og gå?

20 % av alle kvinner som rammes av urinveisinfeksjon, får tilbakefall flere ganger i året. Urinveisinfeksjon som gjentar seg tre eller flere ganger i året er definert som tilbakevendende urinveisinfeksjon også kalt residiverende urinveisinfeksjon.

Hvordan bli kvitt urinveisinfeksjon raskt?

Når man har urinveisinfeksjon er det viktig å drikke rikelig, gjerne to liter i døgnet eller mer. Gå også ofte på toalettet slik at bakteriene skylles ut av blæren. Syrlig drikke sørger for at bakteriene trives dårlig i urinen. Drikk derfor gjerne ferskpresset sitron, grapefrukt eller tranebærjuice.

Når antibiotika ikke hjelper mot urinveisinfeksjon?

I de fleste tilfeller vil antibiotikakuren virke raskt. Dersom du ikke har effekt etter noen dager, bør du kontakte legen igjen for å få vurdert behandlingen. Kanskje må du bytte til en annen type antibiotika.

Hva hjelper mot urinveisinfeksjon smerter?

Det kan være lurt å unngå sure drikker som fruktjuice og drikker som kan irritere blæren, som for eksempel kaffe. Du kan prøve paracetamol for å dempe smerten. Å holde en varmeflaske over magen kan også være lindrende.

Hvordan behandle kronisk urinveisinfeksjon?

Urinveisinfeksjon behandles med antibiotika. Man tar bakterieprøve av urin og skifter om nødvendig til annen type medisin dersom det viser seg at bakteriene er motstandsdyktige mot det valgte antibiotikum. Vanlig behandlingstid er 10-14 dager når det er kompliserende forhold (ellers ofte bare 3-7 dager).

Har urinveisinfeksjon hele tiden?

I de fleste tilfeller er det urologer som utreder tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Dette er kirurger som er spesialister på urinveiene, helt fra nyrene og ned til urinrøret. En urologisk utredning av slike plager innbefatter som oftest en rekke ulike undersøkelser.

Kan urinveisinfeksjon gå over av seg selv hos barn?

– Noen blærekatarrer går over av seg selv, men har man nyrebekkenbetennelse med feber, skal barnet behandles med antibiotika, forklarer Klingenberg.

Er urinveisinfeksjon farlig for menn?

Menn bør alltid oppsøke lege ved symptomer på urinveisinfeksjoner.