Hvor lenge kan man si god jul?

Hvordan skrive god jul og godt nytt år?

De korrekte måtene å ønske dine bekjente en god jul på, er altså: «God jul og godt nytt år» eller «Ønsker deg en god jul og et godt nytt år».

Når sier man gledlig jul?

Fra gammelt av har det blitt skapt en språklig tradisjon om at man før julaften sier «god jul», men at man etter julaften skal si «gledelig jul».

Når er det greit å si god jul?

«God jul» bør brukes til de man kjenner

Når det kommer til å ønske andre et godt nyttår, mener han det samme gjelder der også. Når man treffer folk for siste gang før nyttår eller jul, spiller også inn.

Når skal man si godt nytt år?

Det tidligste du kan begynne å ønske bekjente, venner og familie et godt nytt år, er ifølge språkforskeren 30. desember. – Du må nærme deg årsskiftet for å kunne si det. Lille nyttårsaften, det er grensen, ikke før, sier han.

Hva er god jul på svensk?

Oversettelse av »God jul og godt nytt år«
Hilsen
Svensk God jul och gott nytt år
Norsk God jul og godt nytt år
Finsk Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta
Tysk Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr!

28 weitere Zeilen

Hvordan skrive et godt nytt år?

Det riktige er å bruke bare én t: «… et godt nytt år!». Tommelfingerregelen er at man skriver «en», «ei» og «et» når ordet skal leses uten trykk, men «én», «éi» og «ett» når det skal leses med (ekstra) trykk.

Hvordan skrives julaften?

Julaften, 24. desember, også kalt julekvelden. Kvelden før juledag, som er minnedag for Jesu fødsel og en av våre største høytidsdager.

Hvordan skrives Happy New Year?

Happy New Year {interjeksjon}

godt nytt år {interj.}

Når sier man vel overstått jul?

«Vel overstått» ble brukt som om man mente «du har overlevd denne jula, også», sier Bugge Amundsen. Folkloristikk-professoren mener at både «fortsatt god jul» og «vel overstått» er uttrykk som godt kan brukes til sjette eller 13. dag jul.

Hvordan hilser man i romjula?

− «God jul» er den vanligste varianten. «Gledelig jul» er kanskje en litt eldre variant, og kanskje mest brukt på første juledag.

Når ringer julen inn?

Selve julehøytiden starter første juledag, slik at julaften ikke er en del av denne. Fra gammelt av var julaften dagen da det ble vasket, ryddet, pyntet og ordnet til selve høytiden. Julen ringes inn klokken 17 på julaften, og dette har sammenheng med at folk startet helgen (fikk fri) på denne tiden av dagen.