Hvor lenge flasser en tatovering?

Hvor ofte bør man smøre tatoveringen?

En fersk tatovering er et åpent sår. Det tar omtrent 2-3 uker før såret har grodd skikkelig. Tatoverer du ben, ankler og føtter tar det kanskje litt lenger tid. Du trenger ikke å smøre tatoveringen oftere enn når den føles litt stram eller tørr.

Hvor lenge må man smøre tatovering?

Etter noen dager vil du oppleve at det dannes en tynn hinne over tatoveringen, som begynner å flasse. Målet er å unngå skorpedannelse på tatoveringen, da det kan medføre til tap av blekk i tatoveringen. Fortsett å smøre tatoveringen som nevnt ovenfor til tatoveringen er ferdig grodd. Dette tar normalt sett 3-4 uker.

Når kommer skorpen på tatovering?

Ha alltid rene hender når du steller tatoveringen. Tatoveringen er et åpent sår og er lett tilgjengelig for bakterier. Etter to til tre dager vil det danne seg en skorpe på tatoveringen. Ikke pirk eller plukk på skorpen, tatoveringen kan da miste fargen og få arr.

Når faller skorpen av?

Kroppen er så flink at akkurat når såret har grodd ferdig, så faller skorpen av helt av seg selv.

Hva skjer når tatoveringen flasser?

Når den har flasset ferdig er huden fortsatt veldig tynn og gro tiden vil ta ca 3-4 uker. Under grotiden vil tatoveringen klø og det er viktig å ikke klø eller pelle på den nye tatoveringen. Om du får harde skorper må dette heller ikke pelles på da de kan lage sår og skjolder i tatoveringen.

Hvordan ta av Second skin?

Du skal fjerne plasten etter 3-5 dager:
  1. Fjern gjerne under rennende vann.
  2. Vask tatoveringen lett med lunkent vann og intimsåpe/EasyTattoo såpe.
  3. Klapp tatoveringen tørr med et rent håndkle eller papir.
  4. Smør et tynt lag med egnet krem. Dette er Easytattoo krem eller Bepanthene krem.

Når kan jeg bruke solkrem på tatovering?

Når du har tatt en tatovering er det ikke lurt å utsette den for sol eller solarium de første 4 ukene. Dette er fordi tatoveringen er et åpent sår den første uken, og ukene etter er huden ømfintlig og tåler ikke mye sol.

Kan man bruke fuktighetskrem på tatovering?

De fleste studioer selger krem som er spesielt tilpasset tatovering og dette gir for de fleste det beste resultatet. Hvis du ikke har muligheten til å få tak i tatoveringskrem kan vi anbefale Bpanthen som selges på apoteket. Vi fraråder på det sterkeste bruk av vaselin, spenol eller helosan.

Hvor lenge er man rød etter tatovering?

Rødhet: Det er naturlig at huden blir rød når du blir tatovert og rett etter at du er ferdig. Men hvis rødheten ikke er borte etter 24 timer kan det tyde på infeksjon, det vil da være irritasjon sammen med rødheten. Kviser: Hvis du får kvise lignende utslett i og rundt tatoveringen kan dette være en infeksjon.

Hvilke faser inngår i Sårtilhelingen?

Sårtilheling av en akutt skade foregår i tre faser: betennelsesfasen, granulasjonsfasen og modningsfasen.

Skal man fjerne skorpe?

Skorper skal ikke fjernes. Skorpen beskytter sårene mot smuss og bakterier, samtidig som det forebygger arr.