Hvor lenge er en spontan abort?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

En abort er tapet av en graviditet før uken 20. Om 10 prosent 20 Graviditeter slutter med en spontan abort, selv om den faktiske prosentandelen er sannsynligvis høyere fordi noen graviditeter går fort snart, før en kvinne realiserer å være gravid.

Varigheten av en spontan abort kan variere avhengig av flere faktorer. Fortsett å lese for å lære mer om spontane aborter.

Risiko for å ha en spontan abort

Risikoen for spontan abort øker med alderen. Kvinner under 35 er om a 15 prosent Mulighet for spontan abort. Kvinner i alderen 35 og 45 har en sannsynlighet for 20-35%.

Hvis du blir gravid etter 45 år, øker din abortmuligheter ALLE’80%.

En spontan abort kan skje med noen, men risikoen er større hvis du har tidligere spontane aborter, har du en kronisk tilstand som diabetes eller du har uterine eller livmorhalske problemer.

Andre faktorer som bidrar til å være:

  • røyk
  • alkoholmisbruk
  • undervekt
  • overvektige

Hvor lenge er en spontan abort?

Hvis en spontan abort oppstår før du skjønner å være gravid, kan man tenke at blødning og kramper skyldes menstruasjonssyklusen. Så noen kvinner har spontane aborter og aldri innser det.

Varigheten av en abort varierer for hver kvinne og avhenger av flere faktorer, inkludert:

En kvinne på # 8217; begynnelsen av graviditeten kan ha en spontan abort og prøve blødning og kramper bare i noen timer. Men en og en annen kvinne kan ha en «8217 blødning fra spontan abort opp til en uke.

Blødning kan være tung med blodpropper, men sakte thiners i dager før avbryter, vanligvis innen to uker.

Symptomer på en spontan abort

En abort er det spontane tapet av et foster. De fleste aborter skjer før den 12. uken av graviditeten.

Symptomene på spontan abort kan inkludere:

Hva er årsakene til en spontan abort?

Abort kan skyldes mange ting. Noen aborter oppstår på grunn av uregelmessigheter med et utviklende foster, for eksempel:

Kromosomale anomalier forårsaket av et egg eller unormal sperm representerer omtrent halvparten av alle spontane aborter. A’annen potensiell årsak er mage traumer på grunn av invasive prosedyrer, for eksempel prøvetaking av Corial Villi. All’begynnelsen av graviditeten, ville det være usannsynlig at en ulykke eller et fall kan forårsake en spontan abort, siden livmoren er så liten og godt beskyttet på beinbassenget.

Andre årsaker inkluderer noen mors sykdommer som setter graviditeter i fare. Noen aborter er uforklarlig uten en notat årsak.

Daglige aktiviteter forårsaker generelt ikke tap av graviditet. Disse inkluderer aktiviteter som øvelsen (når legen sier at det er greit) og sex.

Hva å gjøre i tilfelle spontan abort

Hvis du tror du har en spontan abort, ser du umiddelbart etter medisinsk hjelp. Enhver vaginal blødning eller bekkenpine bør evalueres. Det er flere tester som legen kan utføre for å bestemme en spontan abort.

Legen vil sjekke livmorhalsen under en bekkenundersøkelse. Legen kan kjøre en Ultralyd for å kontrollere føtal hjerteslag. En blodprøve kan se etter graviditetshormonet.

Hvis du har gått vevet av graviditet, bringer det en stoffprøve ALL’avtalen slik at legen kan bekrefte spontan abort.

Typer spontan abort

Det finnes forskjellige typer spontane aborter. Disse inkluderer:

Truet abort

Under en spontan truet abort er livmorhalsen ikke utvidet, men blødning oppstår. C’Det er fortsatt en mulig graviditet. C’er risikoen for spontan abort, men med observasjon og # 8217; medisinsk intervensjon, kan du kanskje fortsette graviditeten.

Uunngåelig spontan abort

En uunngåelig abort er når livmorhalsen er utvidet og livmoren motvirker. Du kan allerede tilbringe en del av graviditetsstoffet for vaginalt. Dette er en abort allerede pågår.

Ufullstendig spontan abort

Kroppen din frigjør føtal vev, men en del av stoffet forblir i # 8217; livmor.

Savnet abort

Under en mislykket abort, # 8217; embryo er død, men moderkaken og det embryoniske stoffet forblir i # 8217; livmor. Du kan ikke ha noen symptomer og diagnose er tilfeldigvis laget på en ultralyd eksamen.

Fullfør spontan abort

Under en spontan abort går kroppen din gjennom stoffet i graviditeten.

Hvis du ignorerer en mulig spontan abort, kan du utvikle septisk abort, som er en’sjelden, men seriøs livmorinfeksjon. Symptomene på denne komplikasjonen inkluderer feber, kuldegysninger, magesmerter og dårlige vaginale tap.

Måter å behandle en spontan abort på

Behandlinger varierer avhengig av hvilken type spontan abort. I tilfelle en trussel om spontan abort, kan legen råde deg til å hvile og begrense aktiviteten til smerte og # 8217; blødning slutter ikke. Hvis C & # 8217 det er en kontinuerlig risiko for spontan abort, kan det være nødvendig å holde hvile i sengen opp til arbeidskraft og fødsel.

I noen tilfeller kan du la en abort fremgang naturlig. Denne prosessen kan ta opptil et par uker. Legen vil undersøke forholdsregler for blødning med deg og hva du kan forvente. Et annet alternativ er at legen din gir deg legemidlene dine for å hjelpe deg med å overvinne vevet av graviditet og placenta raskere. Dette stoffet kan tas oralt eller vaginalt.

Behandlingen er generelt effektiv innen 24 timer. Hvis kroppen din ikke utviser alt stoffet eller placenta, kan legen utføre en prosedyre som kalles dilatasjon og curettage (D og C). Dette innebærer utvidelse av livmorhalsen og fjerningen av gjenværende stoff. Du kan også diskutere deg for å ha en D og C med legen din som en førstegangsbehandling, uten å bruke stoffer eller la kroppen din passere stoffet alene.

Kommende trinn

En graviditet kan oppstå selv om du eliminerer risikofaktorer som røyking og drikking. Noen ganger kan du ikke gjøre noe for å hindre en spontan abort.

Etter en spontan abort kan du forvente en menstruasjonssyklus innenfor om Xnumx-Xnumx-uker. Etter dette punktet kan du bli gravid igjen. Du kan også ta forholdsregler mot spontan abort. Disse inkluderer:

Kjøp prenatale vitaminer.

Å ha en abort betyr ikke at du ikke kan ha et barn. Men hvis du har flere spontane aborter, kan legen din foreslå at du gjør tester for å avgjøre om C’er en underliggende årsak.