Hvor lenge er en blodtransfusjon? Hva å forvente

Hvor lenge er en blodtransfusjon?

Blodtransfusjoner kan ta fra 1 til 4 timer. En blodtransfusjon innebærer blodadministrasjon fra en donor gjennom en intravenøs linje (IV). Noen ganger kan du motta blodet ditt hvis det tidligere ble samlet inn.

Noen mennesker trenger regelmessige transfusjoner for å hjelpe med medisinske forhold. Retningslinjene sier at en blodtransfusjon skal generelt kreve et par D’timer, med maksimalt fire timer. Dette for å hindre at blodet blir skadet og farlig.

Hvis du trenger blod i nødstilfeller, kan du imidlertid få blod mye raskere enn normalt. Dette kan være et livreddende tiltak hvis du mister en betydelig mengde blod. Skader eller kirurgiske inngrep som forårsaker et høyt blodtap, kan bli nødsituasjoner.

Hva du kan forvente under prosessen

Før transfusjon

I tilfelle kroniske medisinske forhold, vil legen foreskrive en blodeksamen kalt komplett emochrome (CBC) for å avgjøre om en blodtransfusjon er nødvendig. Det tar bare noen få minutter å ta blod for denne testen. Resultatene er tilgjengelige hvor som helst fra noen få timer noen dager senere.

Hvis situasjonen din er en nødsituasjon, vil en lege gripe inn før du venter på resultatene av blodet;.

Blodtyping

Når legen har fastslått at en blodtransfusjon er nødvendig, vil en lege ta en annen blodprøve. Prøven vil bli sendt til et laboratorium for testen kjent som en blod og kryssergruppe. Denne testen kan utføres om noen få minutter. Vet at blodgruppen din er viktig. Sikrer at den slags blod som legen gir deg til å være en korrespondanse.

Når blodet ditt er skrevet

Din identitet vil bli sjekket for å sikre at du har gitt det riktige blodet. Hvis du ikke allerede har satt inn et drypp, starter legen en linje IV. Vil administrere blodet gjennom denne linjen.

Første 15 minutter med transfusjon

En «8217; sykepleier vil forbli med deg i minst de første 15 minuttene av transfusjon. Dette skyldes at de fleste reaksjonene med blodtransfusjoner, hvis de oppstår, forekommer de umiddelbart. Eksempler på transfusjonsreaksjoner inkluderer:

 • feber
 • ryggsmerter
 • klø
 • respiratoriske vanskeligheter
 • frysninger

Hvis du manifesterer disse symptomene, vil transfusjonen bli avbrutt umiddelbart.

Fra en til fire timer

Hvis du ikke hadde en reaksjon, kunne sykepleieren akselerere hastigheten på transfusjonen. Hvis du lider av en tilstand som påvirker kroppens evne til å holde balansen mellom væsker, som L’kongestiv hjertesvikt, kan transfusjon være tregere.

Under transfusjonen vil sykepleieren din eller legen din ofte sjekke dine vitale tegn. De vil sjekke din:

 • blodtrykk
 • puls
 • temperatur

Over fire timer

Hvis bløder kontinuerlig, vil transfusjonen vare til jeg bløder. Hvis du lider av gastrointestinal blødning eller du mister blod under operasjonen, vil legen din prøve å holde tritt med mengden blodtap og erstatte blod etter behov.

Når du begynner å høre effekten av en blodtransfusjon?

Oppfattelsen av effekten av transfusjon kan avhenge av:

 • mengden blod som du startet
 • Din generelle helse
 • Fordi du trenger transfusjon

Ideelt sett vil du begynne å føle deg bedre umiddelbart etter at du har mottatt transfusjonen fordi blodet ditt er i stand til å jobbe bedre som det skal. Ofte registrerer leger en oppfølging Emokrom om A’nå etter transfusjon for å bestemme hvordan transfusjonen hjalp deg.

Hvis du lider av en tilstand der du aktivt mister blod, som en gastrointestinal blødning, vil legen din ofte behandle den underliggende årsaken til tilstanden din før transfusjonene har sine komplette effekter.

Dessuten, selv om de fleste transfusjonsreaksjoner vil være umiddelbare, er det langsiktige risikoer forbundet med blodtransfusjoner. Legen din vil holde deg under kontroll for begge. For mer informasjon, les transfusjonsreaksjoner.

Hvor lenge transfusjonsbehandlingene varer?

Blodtransfusjoner har vanligvis formålet med å støtte kroppen din til tilstanden er løst, og kroppen din kan gjenoppta blodproduksjonen. Den sunne kroppen produserer millioner av nye celler minutt i minuttet. Hvor lang tid tar det kontinuerlig behandling, avhenger av hvorfor du trenger transfusjoner.

Legen vil fortsette transfusjoner for å opprettholde den riktige mengden blod og dets komponenter i kroppen. Hvis legen din er i stand til å rette opp problemet nedenfor, vil kroppen din ideell være i stand til å ta over. Derfra trenger du ikke flere transfusjoner.

Spørsmål og svar: Hvordan forberede

Spørsmål:

Hva skal jeg gjøre for å gjøre meg klar for blodtransfusjon?

TIL:

For å forberede seg på en ikke-nødsituasjon blodtransfusjon, opprettholder en diett og normale aktiviteter før prosedyren. De fleste ikke-nødstransfusjoner utføres i en poliklinikk. Sjekk med legen din for å se hvor lang tid å dedikere til prosedyren. Prosedyren varer minst en’nå og kan vare opptil fire timer.

Vanligvis er det ingen spesielle restriksjoner på å spise, selv om det er fornuftig å være godt hydrert. Det er også restriksjoner på aktiviteter før eller under transfusjon, så lenge det ikke forstyrrer dryppet hvis linjen allerede er plassert. Etter de første 15 minuttene av transfusjon kan du spise og drikke eller jobbe på telefonen eller laptop. Bringer en favoritt genser eller teppe i tilfelle du har kaldt.

Prosessen med en blodtransfusjon er enkel. Hvis du trenger gjentatte transfusjoner, gjør sykepleiere og familie teknikere L’mindre skremmende opplevelse.

Planlegger å føle seg mer energi etter blodtransfusjon. Dette kan hjelpe deg med å planlegge dagen din bedre.

Debra Rose Wilson, PhD, MSN, RN, IBCLC, AHN-BC, Chtanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.