Hvor lenge er du hoven etter kjeveoperasjon?

Hva er kjevelås?

Kjevelås er en smertefull og ofte litt skremmende tilstand der man plutselig får smerter og en meget begrenset bevegelse av kjeven. En åpen kjevelås er når munnen er åpen og man ikke klarer å lukke den. En lukket kjevelås er når man kun får åpnet kjeven et lite stykke.

Hvor lang tid tar en kjeveoperasjon?

Selve operasjonen tar normalt mellom en og tre timer. Ved store inngrep og vanskelige forhold kan det gå lengre tid, og motsatt ved mindre operasjoner. I tillegg går det tid i forbindelse med narkose, oppdekking, vekking osv.

Hvor mye dekker Helfo ved periodontitt?

Helfo (folketrygden) gir refusjon ved operative inngrep, og til rens ved tannkjøttsykdom, samt dekke utgifter ved rehabilitering av tannsett som skyldes tannkjøttsykdom. Ved tap av tenner grunnet periodontitt kan en tannerstatning dekkes delvis. Behandling av gingivitt dekkes ikke.

Hvordan få dekket tannimplantat?

Hvis du trenger nye tenner, kan du ha rett til å motta støtte fra Helfo for å nødvendig behandling. Det er Folketrygden som avgjør om du har krav på stønad og hvor mye av behandlingen du får dekket. Du kan få dekket cirka 50 til 80 % av kostnadene for tannimplantater, avhengig av ditt sykdomsbilde eller skade.

Hvordan få ned hevelse i ansiktet etter operasjon?

En ispose (icepad) mot ansiktet over operasjonsområdet vil kunne redusere hevelsen. Hold en ispose mot ansiktet ved operasjonsområdet i 15-20 minutter, og legg den deretter i fryseren i 15 minutter slik at den blir kald igjen. Bruk ispose og hold hodet så høyt som mulig de første 24-48 timer etter operasjon.

Hvor lang tid tar det før stingene løser seg opp?

Hvis stingene som oppløses forsvinner de vanligvis etter en til tre uker, men det kan ta lengre tid. Sting som ikke løser seg opp fjernes vanligvis etter sju til ti dager av en lege eller sykepleier. Hvis å ikke dra eller ta på stingene da denne kan føre til infeksjon eller at såret åpner seg.

Kan man snuse etter kjeveoperasjon?

Bruk av snus og røyk må ein vente med i minimum 6 timar etter inngrepet er avslutta. Dei aller fleste reiser heim same dag både etter tannbehandling og kjevekirurgi.

Hvordan få opp låst kjeve?

Dersom du opplever smerter i kjeven eller området rundt kan du først forsøke å ise ned området. Bruk en ispose eller en pose frosne erter, legg den i et kjøkkenhåndkle og kjøl så ned området der det gjør vondt. Du kan ise ned området i ca. 10 minutter.

Hvordan fikse skjev munn?

Hva man må gjøre for å rette opp i slike skjevheter kommer an på årsaken til skjevhetene. Om det er bittet eller tannstillingen din som er årsaken, kan behandling være regulering og bittskinne (også da du gnisser tenner), men dette burde da vurderes av en tannlege/kjeveortoped.

Hva er Kjevesperre?

Kjevesperre, eller trismus, er en tilstand i kjevemusklene som gjør at munnen ikke kan åpnes. Et klassisk eksempel på kjevesperre sees ved stivkrampe (tetanus) og kan da gi det som kalles et sardonisk smil.

Hvor lang tid på oppvåkning etter operasjon?

Hvor lang tid du vil bruke på å våkne ordentlig er avhengig av hva slags narkose du har fått, og hvor lenge operasjonen har vart. Noen ligger bare kort tid på postoperativ avdeling mens andre må ligge der til neste dag.