Hvor lang tid tar det å sette inn implantat?

Kan tannimplantat løsne?

Enkelte kan også være disponert for å få tannløsningssykdom (periodontitt) og nedbrytning av kjevebenet kan forekomme rundt implantater og kalles da peri-implantitt. I verste fall kan dette føre til at implantatet løsner og må fjernes.

Hvordan festes tannimplantat?

Et implantat er en liten skrue i titan som opereres inn i kjevebenet der det mangler en tann. I løpet av 8-12 uker tilheler kjevebenet rundt implantatet, slik at implantatet kan fungere som feste for en tannerstatning.

Hva kan man spise etter implantat?

Etter tre timer kan man spise, drikke og skylle munnen igjen, men unngå implantatområdet. Fordi du må vente minst tre timer før du kan spise og drikke igjen burde du spise før behandlingen. Etter inngrepet tar det mellom to og fire timer før lokalbedøvelsen og de smertestillende tablettene slutter å virke.

Hvordan ser et tannimplantat ut?

Et tannimplantat ser ut som en sylinder eller skrue og fungerer som en kunstig erstatning for roten til en manglende tann. Implantatene er laget av titan eller et annet materiale som ikke forårsaker uønskede reaksjoner når de festes til kjevebeinet og tannkjøttvevet.

Hva er implantatbehandling?

Behandlingen innebærer at man opererer en liten skrue i titan inn i kjevebenet. Denne erstatter roten som mangler. På den festes siden en krone eller bro. Tannerstating med implantater er en gjennomprøvet behandlinsmetode med en klinisk dokumentasjon som strekker seg over 40 år.

Hvor mye koster implantat i Norge?

Tannimplantat priser:

Et tannimplantat kan koste fra 15 000 til 25 000 kroner. En hel kjeve kan koste fra 60 000 til 160 000 kroner. Dersom du har rett til refusjon fra Helfo kan kostnaden omtrent halveres. Våre spesialister og tannleger har avtale med Helfo og vil vurdere om du har refusjonsrett.

Hvor lang tid tar det å få nye tenner?

En permanent tann kan vokse ut noen dager etter at melketannen har løsnet, men det kan også ta flere måneder. Når en melketann løsner av seg selv kan man nesten alltid se eller kjenne den permanente tannen i tannkjøttet. Istedet for de 20 melketennene skal barnet i de fleste tilfeller nå hele 32 permanente tenner.

Hvis implantatet løsner?

Enkelte er disponert for å få tannløsningssykdom (periodontitt). Nedbrytning av kjeveben kan også forekomme rundt implantater og kalles da peri-implantitt. Dette kan i verste fall medføre at implantatet løsner og må fjernes.

Hvordan få dekket tannimplantat?

Hvis du trenger nye tenner, kan du ha rett til å motta støtte fra Helfo for å nødvendig behandling. Det er Folketrygden som avgjør om du har krav på stønad og hvor mye av behandlingen du får dekket. Du kan få dekket cirka 50 til 80 % av kostnadene for tannimplantater, avhengig av ditt sykdomsbilde eller skade.

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilvirkes slik at de passer på den synlige overflaten av tanna. De er svært tynne, mellom 0.3 mm til 0.5 mm i tykkelse og svært sterke. De blir satt direkte på dine egne tenner og gir et naturlig utseende som gir jevne, pene tenner.

Når kan man spise etter å ha vært hos tannlegen?

Normalt kan du helt fint spise og drikke rett etter behandlingen. Dersom du har fått en midlertidig fylling eller krone bør du vente en halvtime. Vi anbefaler alle å vente med å spise til bedøvelsen har gått ut, det er veldig lett å bite seg i kinnet ved et uhell.