Hvor har man vondt ved bihulebetennelse?

Kan man ha bihulebetennelse uten å være forkjølet?

En bihulebetennelse kommer ofte som følge av en forkjølelse, men trenger ikke gjøre det. I noen tilfeller er betennelsen så mild at man nesten ikke kjenner den, i andre tilfeller er det en svært smertefull tilstand.

Hva er sinusitt?

Sinusitt er en betennelsesprosess i en av nesens bihuler, se bihulebetennelse.

Hvor lenge varer bakteriell bihulebetennelse?

Bihulebetennelse varer oftest 1-2 uker, og man blir normalt helt frisk igjen.

Hvilke bakterier gir bihulebetennelse?

Akutt bihulebetennelse

De vanligste bakterier i øvre luftveier er pneumokokker og Haemophilus influenzae, sjeldnere hemolytiske streptokokker.

Hva hjelper mot vondt i bihulene?

Akutt bihulebetennelse er ofte smertefullt, og smertestillende som paracetamol og ibuprofen kan brukes. Å skylle nesen med saltvann kan bidra til at passasjen mellom nese og bihuler åpnes raskere. Bruk av slimhinneavsvellende nesespray eller dråper kan også hjelpe ved akutt bihulebetennelse.

Hvor lang tid tar det før bihulebetennelse går over?

Bihulebetennelse varer oftest 1-2 uker, og man blir normalt helt frisk igjen. Ifølge Helsenorge.no blir omtrent to tredjedeler av de som får akutt bihulebetennelse bra uten noen behandling. Noen får gjentatte bihulebetennelser. Det er også mulig å utvikle kronisk bihulebetennelse.

Hvordan få vekk bihulebetennelse?

Gode råd når man har symptomer på bihulebetennelse
  1. Unngå fysiske anstrengelser.
  2. Unngå sterk varme eller kulde. …
  3. Det kan hjelpe å innånde damp eller fuktig luft, da fukten vil fortynne slimet i nesen og gjør at det lettere kan komme ut. …
  4. Når du ligger i sengen vil det ofte hjelpe å ligge høyt med hodet.

Kan tette bihuler påvirke synet?

Bihulebetennelse kan i noen tilfeller ha et alvorlig forløp, og kan i slike tilfeller påvirke øyne og hjerne. Dette er kun i sjeldne tilfeller, men det er likevel viktig å være på vakt så du kan oppdage eventuelle komplikasjoner tidlig og kontakte lege.

Er bihulebetennelse en luftveisinfeksjon?

Bihulebetennelse oppstår ofte etter en øvre luftveisinfeksjon eller allergisk reaksjon. Symptomer på bihulebetennelse er ansiktssmerter og –trykk, tett nese, mye snørr og smerter i tennene. Nesedråper kan være nyttige ved slike plager. Unntaksvis behøves antibiotika.

Hva er en Hjerneabscess?

En hjerneabscess er en avgrenset betennelsesprosess eller byll i hjernen.

Hva er akutt sinusitt?

(Rinologisk utvalg/utvalg for kvalitetssikring ØNHF 2010). Tilstanden skyldes en infeksjon i nese-bihuleslimhinnene. Dette gir en slimhinnehevelse, og dermed blokkeres åpningene mellom nesen og bihulene.