Hvor har man vondt ved bihulebetennelse?

Kan man ha bihulebetennelse uten å være forkjølet?

En bihulebetennelse kommer ofte som følge av en forkjølelse, men trenger ikke gjøre det. I noen tilfeller er betennelsen så mild at man nesten ikke kjenner den, i andre tilfeller er det en svært smertefull tilstand.

Hvor lenge kan man gå med bihulebetennelse?

Bihulebetennelse varer oftest 1-2 uker, og man blir normalt helt frisk igjen.

Hvilke bakterier gir bihulebetennelse?

Akutt bihulebetennelse

De vanligste bakterier i øvre luftveier er pneumokokker og Haemophilus influenzae, sjeldnere hemolytiske streptokokker.

Når antibiotika bihulebetennelse?

Når bør du kontakte lege? Hvis du har hatt en forkjølelse og symptomene blusser opp igjen, blir kraftigere eller vedvarer. Dette kan være et tegn på bihulebetennelse. Hvis du har fått antibiotika og ikke blir bedre etter 3-4 dager.

Hva hjelper mot vondt i bihulene?

Akutt bihulebetennelse er ofte smertefullt, og smertestillende som paracetamol og ibuprofen kan brukes. Å skylle nesen med saltvann kan bidra til at passasjen mellom nese og bihuler åpnes raskere. Bruk av slimhinneavsvellende nesespray eller dråper kan også hjelpe ved akutt bihulebetennelse.

Hvor lang tid tar det før bihulebetennelse går over?

Bihulebetennelse varer oftest 1-2 uker, og man blir normalt helt frisk igjen. Ifølge Helsenorge.no blir omtrent to tredjedeler av de som får akutt bihulebetennelse bra uten noen behandling. Noen får gjentatte bihulebetennelser. Det er også mulig å utvikle kronisk bihulebetennelse.

Hvordan få vekk bihulebetennelse?

Gode råd når man har symptomer på bihulebetennelse
  1. Unngå fysiske anstrengelser.
  2. Unngå sterk varme eller kulde. …
  3. Det kan hjelpe å innånde damp eller fuktig luft, da fukten vil fortynne slimet i nesen og gjør at det lettere kan komme ut. …
  4. Når du ligger i sengen vil det ofte hjelpe å ligge høyt med hodet.

Er bihulebetennelse en luftveisinfeksjon?

Bihulebetennelse oppstår ofte etter en øvre luftveisinfeksjon eller allergisk reaksjon. Symptomer på bihulebetennelse er ansiktssmerter og –trykk, tett nese, mye snørr og smerter i tennene. Nesedråper kan være nyttige ved slike plager. Unntaksvis behøves antibiotika.

Kan tette bihuler påvirke synet?

Bihulebetennelse kan i noen tilfeller ha et alvorlig forløp, og kan i slike tilfeller påvirke øyne og hjerne. Dette er kun i sjeldne tilfeller, men det er likevel viktig å være på vakt så du kan oppdage eventuelle komplikasjoner tidlig og kontakte lege.

Når bihulebetennelse ikke går over?

Bihulebetennelse går vanligvis over uten behandling. Reseptfrie smertestillende som paracetamol eller ibuprofen kan lindre smertene. Dersom symptomene er veldig plagsomme eller vedvarer over en uke, bør lege kontaktes.

Hvordan føles kronisk bihulebetennelse?

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans.