Hvor fort kan en flue fly?

Når er det mest fluer?

Når varmen kommer på vår og forsommer øker antall fluer i og rundt fjøs og stall. Både husfluer også stikkfluer kan forekomme i stort antall og være til plage får både husdyr og mennesker. For å komme denne plagen til livs, er det ofte nødvendig å sette i verk tiltak i fluenes oppvekstområder.

Hvorfor setter fluer seg på deg?

Men hvorfor gjør de det? Flua vil gjerne spise litt av saltet du har på huden din. Men en annen årsak til at fluer surrer rundt hodet dit, er at du går omkring som en forhøyning i landskapet. Fluer bruker alle slags forhøyninger som møteplasser.

Har fluer kjønn?

Forplantning. Forplantningen skjer ved sammenkobling mellom de to kjønnene. Fluer er en stor gruppe insekter med svært ulike leve- og oppvekstområder og hvor eggleggingen finner sted, avhenger derfor av arten.

Hvor bor fluene?

I Norge finnes husflua (Musca domestica) stort sett i tilknytning til gårdsbruk der de formerer seg i husdyrgjødselen. I sommermånedene med høy temperatur kan antall husfluer bli enormt, og flua blir en sann plageånd som også sprer seg til omkringliggende boligområder.

Hvordan flyr fluer?

Flua ser nemlig verden i sakte film. Når hånda nærmer seg, stiller den seg først opp vekk fra trusselen. Deretter tar den sats og slår et første vingeslag som gir den fart oppover. I lufta skifter den retning med en piruettlignende bevegelse og kommer seg vekk.

Hvorfor kan flua gå i taket?

De har mange små hår på undersiden av føttene. Hårene skiller ut et klebrig stoff som gjør at fluene uten problem kan gå opp ned. Når den spenner hårene for å lette igjen, kommer det luft mellom overflaten og hårene, slik at den raskt kan slippe taket.

Når kommer insektene?

Når frosten kommer, flyr de hele veien fra Norge til Sør-Europa eller Afrika. Ungene deres kommer tilbake om våren. Andre insekter som overlever vinteren, går inn i en slags dvale når det blir kaldt. Marihøner, fluer og gulløyer er insekter som kan søke tilflukt i huset ditt.

Hvordan bli kvitt fluer i fjøset?

Vi kan hjelpe deg med å bli kvitt fluene!

Hold forsvaret oppe hele sesongen:
  1. Bruk fluepapir og og fluebånd hele sesongen.
  2. Bruk fluespray for akutte punkter.
  3. Hold det rent og pent så fluene ikke kan formere seg.
  4. Ha ventilasjon i fjøset.
  5. Hold kalveboksene tørre og rene og rene med fluepapir over dem.

Når går insektene i dvale?

Blir temperaturen lavere enn terskeltemperaturen, blir insektene inaktive og utviklingen deres stopper opp. Dessuten tåler ikke cellene deres å fryse til is. For å klare seg har insektene utviklet flere strategier for å overleve kulden og matmangelen om vinteren.

Hvordan bli kvitt husfluer?

Du kan selv lage en blanding av vann, eddik, litt sirup og et par dråper oppvaskmiddel og la det stå i en liten skål i det rommet du har observert fluene. Fluene vil tiltrekkes, men drukner fordi oppvaskmiddelet bryter overflaten på væsken.

Hvilken lukt liker ikke fluer?

Lukten av eddik frastøter husfluer og vil bidra til å holde hjemmet rent. Du kan også bruke eddik i en sprayflaske og spraye det rundt i huset.