Hvor farlig er bukhinnebetennelse?

Hvilke komplikasjoner peritonitt kan føre til?

Hele bukhulen betent

Kvalme, oppkast og feber er vanlig, men hos barn og eldre kan symptomene være mindre tydelige. En generell bukhinnebetennelse er svært alvorlig, og kan føre til sirkulasjonssvikt og død.

Hva er en bukhule?

Buken er den delen av kroppsveggen som ligger mellom brystkassen og bekkenet. Man bruker også betegnelsen «bukhulen», som er omgitt av bukveggen, på tross av at den ikke er noen egentlig hule, men er helt fylt med innvollsorganer. Den gjengse betegnelsen «magen» blir upresis eller feil.

Hva hjelper mot blindtarmbetennelse?

Blindtarmbetennelse behandles nesten alltid med kirurgi ved å ta ut blindtarmen. En sprukken blindtarm behandles også med kirurgi. Det finnes to typer kirurgi ved blindtarmbetennelse. Ved åpen kirurgi tar legen ut blindtarmen gjennom et snitt i nedre høyre del av magen.

Hva er irritabel tarm syndrom?

Irritabel tarm er en forstyrrelse i tarmens funksjon kjennetegnet av magesmerter, ubehag, oppblåsthet og forstyrret avføringsmønster med diaré og/eller forstoppelse. Symptomene lindres ved avgang av luft og avføring.

Hva er Ascitesvæske?

Væske i bukhulen kalles ascites. Opphopning av slik væske kan ha ulike årsaker. Det kan for eksempel skyldes forstyrret væskebalanse, leversvikt, betennelse, lymfelekkasje eller kreftceller i bukhulen. Den økte bukvæsken kan føre til plager for pasienten, som økt bukomfang, dårlig matlyst og tungpustenhet.

Kan blindtarmbetennelse komme og gå?

Blindtarmbetennelse kan utvikle seg på fleire vis:

Han kan gå over av seg sjølv. Betennelsen kan vare ei tid med litt smerte i magen og av og til feber. Blindtarmen kan sprekke. Det er ein fordel å operere ein betent blindtarm før infeksjonen blir alvorleg.

Kan man dø av tarmslyng?

Det er en livstruende tilstand der det kan oppstå alvorlig bukhinnebetennelse. Tarmslyng ses oftest i siste del av tykktarmen (sigmoideum), men tilstanden kan forekomme i andre deler av tarmen – også i tynntarmen. Tarmslyng er en sjelden tilstand med færre enn 100 tilfeller i året her i Norge.

Hvor lenge må man være i ro etter blindtarmoperasjon?

3 uker. Du vil som regel få reise hjem dagen etter operasjon. Dersom du er operert for en sprukket blindtarm kan det bli nødvendig med et par dager ekstra på sykehuset for ytterligere behandling med antibiotika.

Hva er Encefalopati?

Encefalopati betyr hjernelidelse. Tilstanden er karakterisert ved personlighetsforandringer, intellektuelle forstyrrelser, nevromuskulære forstyrrelser, nedsatt bevissthetsnivå og koma. Det er en livstruende tilstand.

Hvorfor får man betennelse i blindtarmen?

Blindtarmbetennelse oppstår som en følge av at blindtarmen tettes med avføring og bakterier. Den tette passasjen i blindtarmen gjør at slim som produseres inne i blindtarmen hoper seg opp inne i blindtarmsvedhenget.

Kan man snuse før ultralyd?

Når mageregionen skal undersøkes, er det en generell regel at pasienten må faste i fire timer før undersøkelsen, for å få best mulig kvalitet på bildene. Dette innebærer at du verken skal spise, drikke, røyke, tygge tyggegummi eller suge pastiller. Tar du faste medisiner, må disse selvfølgelig tas som vanlig.