Hvitt hår: årsaker og forebygging

Hvitt hår er normalt?

Det er ikke uvanlig at håret ditt endres når det er gammelt. Som en ung mann, kanskje du hadde et hode fullt av brunt, svart, rødt eller blondt hår. Nå som du er større, kan du merke en tynning i noen områder av hodet, eller håret ditt kan endres fra den opprinnelige fargen til grå eller hvit.

Kroppen din har pilifiseringsfollikler, som er små poser som er hudceller. Pilifier-follikler har pigmenterte celler kjent som melanin. Disse cellene gir håret sitt farge. Men over tid kan pilifier follikler miste pigment, noe som resulterer i hvitt hår.

Hva forårsaker hvitt hår i en ung alder?

Hvitt hår er tydeligere i mennesker med en mørkere hårfarge. Selv om hvitt hår er karakteristisk for aldring, kan fargede hårstrenger vises i alle aldre, selv om du fortsatt er på videregående skole eller universitet;. Hvis du er tenåring eller du er 20 år gammel, kan du finne en eller flere låser med hvitt hår.

Det kan være måter å gjenopprette pigmentering på, men det avhenger av årsaken. Her er de vanlige årsakene til for tidlig hvitt hår.

1. Genetikk

Din sminke spiller en viktig rolle når (eller hvis) utvikler hvitt hår. Hvis du merker det hvite håret i en øm alder, er det sannsynlig at foreldrene dine eller besteforeldrene dine har hatt hvitt eller grizzled hår i en øm alder.

Du kan ikke endre genetikk. Men hvis du ikke liker’se etter ditt grå hår, kan du alltid farge håret ditt.

2. Understreke

Alle står overfor stress fra tid til annen. Konsekvensene av kronisk stress kan inkludere:

  • Søvnproblemer
  • angst
  • Variasjoner av’appetitten
  • Høyt blodtrykk

Stress kan også påvirke håret ditt. EN 2013 studie Han fant en forbindelse mellom stress og # 8217; utmattelse av stamceller i hårsekkene av mus. Så hvis du har lagt merke til en økning i antall hvite ledninger, kan stress være skyldige. Denne teorien kan også forklare hvorfor noen globale ledere synes å bli eldre eller raskere så raskt som de lades.

3. Autoimmun sykdom

En autoimmun sykdom kan også forårsake for tidlig hvitt hår. Dette er når kroppens immunsystem angriper sine celler. I tilfelle av alopecia og vitiligo, kan immunforsvaret angripe håret og forårsake pigmenttap.

4. Skjoldbrusk lidelse

Selv hormonelle endringer forårsaket av et skjoldbruskkjertelproblem, for eksempel hypothyroidisme eller L’hypothyroidisme, kan være ansvarlig for tidlig hvitt hår. Skjoldbruskkjertelen er en sommerfuglformet kjertel som ligger i bunnen av nakken. Bidrar til å kontrollere mange kroppsfunksjoner som metabolisme. Din skjoldbruskkjertel kan også påvirke fargen på håret ditt. En hyperaktiv eller hypoaktiv skjoldbruskkjertel kan indusere kroppen din for å produsere mindre melanin.

5. Vitamin B-12-mangel

Tenera hvitt hår kan også indikere en mangel på vitamin B-12. Dette vitaminet spiller en viktig rolle i kroppen din. Det gir deg energi, det bidrar også til veksten og fargen på sunt hår.

En mangel på vitamin B-12 er forbundet med en tilstand som kalles pernicious anemi, som er når kroppen din ikke kan absorbere nok av dette vitaminet. Kroppen din trenger vitamin B-12 for sunne røde blodlegemer, som bærer oksygen til kroppens celler, inkludert støpingceller. En mangel kan svekke ciled celler og påvirke melaninproduksjonen.

6. røyk

C’Det er også en sammenheng mellom for tidlig hvitt hår og røyk. En studere 107 Emner Fant en forbindelse mellom Grå hår før 30 år og sigarettrøyk & # 8221;.

Det er velkjent at røyking sigaretter øker risikoen for lungekreft og hjertesykdommer. De langsiktige effektene kan imidlertid gå utover hjertet og lungene og påvirke håret. Røyking begrenser blodårene, som kan redusere blodstrømmen til hårsekkene og forårsake hårtap. Dessuten kan giftstoffer i sigaretter skade deler av kroppen din, inkludert hårsekk, forårsaker det første hvite håret.

Hvitt hår kan forebygges?

Evnen til å reversere eller forhindre at hvitt hår avhenger av årsaken. Hvis årsaken er genetisk, kan du ikke gjøre noe for å hindre eller reversere fargeendring.

Hvis du mistenker et helseproblem, kan du se en lege for å se om en tilstand nedenfor er ansvarlig for hvitt hår. Hvis du behandler det underliggende helseproblemet, kan pigmentering komme tilbake, men det er ingen garantier.

Sekund en studie, Hvis et skjoldbruskproblem forårsaker hvitt hår, kan repigment oppstå etter behandling med hormonbehandling. L’Forutsetning om injeksjoner eller piller av vitamin B-12 For å korrigere en mangel kan også forbedre helsen til hårsekkene og returnere din naturlige farge. Hvis det hvite håret oppstår på grunn av stress eller røyk, er det ikke noe bevis for å støtte retur av pigmentering etter å ha stoppet røyking eller redusert stress.