Hvitløk og diabetes: Det er trygt?

Det grunnleggende

Folk som har diabetes er ikke i stand til å produsere nok insulin eller bruke insulin produsert av kroppen deres effektivt. Dette kan påvirke blodsukkernivået. Det er viktig å overvåke hva du spiser for å holde blodsukkernivået så konstant som mulig.

En måte å gjøre det på er å sjekke poengsummen til # 8217; glykemisk indeks (GI) av hver mat. GI viser hvor mye en bestemt mat kan øke blodsukkernivået. GI hjelper med planlegging av daglige måltider og unngår kombinasjoner med høye karbohydrater. En lav Ig er mellom 1 og 55 og en høy er 70 og mer.

Det er viktig å vite at naturlige matvarer, som hvitløk, selv om det ikke er rik på karbohydrater, kan påvirke blodsukkernivået.

Hva er fordelene med å spise hvitløk hvis du har diabetes?

De fleste voksne kan enkelt forbruke L’hvitløk. For noen mennesker, smak, l’lukt eller krydret kan være et problem.

Tradisjonelt, L’hvitløk var Anbefalt For å redusere høyt kolesterolnivå og # 8217; hypertensjon. Forbruket av hvitløk kan også redusere forekomsten av hjertesykdom, en tilstand som påvirker omtrent 80 prosent av personer med diabetes.

TIL 2006 studie Han fant ut at den rå hvitløk kunne bidra til å redusere blodsukkernivået, samt redusere risikoen for aterosklerose. Dette er av særlig interesse, siden diabetes øker risikoen for en betennelsesperson knyttet til aterosklerosen.

Selv om dette fortsatt er gjenstand for etterforskning, a Revisjon av studier i 2014 Han støttet også ideen om at vanlig hvitløkskonsum kan bidra til å redusere blodsukkernivået.

L’Hvitløk er også en god kilde til B-6 og C-vitaminer. Vitamin B-6 er involvert i karbohydratmetabolisme. Vitamin C kan også spille en rolle i å opprettholde blodsukkernivået.

Generelt har hvitløk blitt hvitløk viste fra:

 • Forbedre helsen til kardiovaskulærsystemet ved å redusere nivåene av kolesterol, triglyserider og blodlipider
 • redusere blodtrykket
 • De har en antitumor effekt
 • Hindre tumorcellevekst
 • De har en sterk antibakteriell og antifungal effekt

Risiko og advarsler

L’Hvitløk er ganske kraftig både i smaken og i # 8217;. Selv om det generelt er trygt å spise, kan du støte på mindre bivirkninger. Dette inkluderer:

 • mageknip
 • gass
 • kvalme
 • Han retched
 • diaré

Du kan være mer sannsynlig å ha bivirkninger hvis du spiser rå hvitløk.

Hvis du antar stoffer for å fluidifisere blod, kontakt legen din. Hvitløkforbruket kan forsterke effektene av disse stoffene.

Hvordan legge til l’hvitløk til kostholdet ditt

Hvis du ikke har noe imot, legg til et par kiler D’finhakket hvitløk til salater eller potetsalat. Det er ingen standard dosering å spise l’hvitløk, så vær så snill å legge til l’hvitløk hver gang en oppskrift eller en snack tillater det.

Hvis du foretrekker en mindre sterk lukt og smak, se etter grønnsaker, som er unge planter, og scapi d’hvitløk, som er krøllete spirer som vises mens den modne planten. De er tilgjengelige i bøndermarkeder og lokale produktbutikker i vårsesongen. Begge har en mer delikat smak. Du kan jage dem og blande dem i salatsalater, sauser og spredende kremer.

Det er tilrådelig å forlate å hvile på den hakkede hvitløk i minst 5 minutter for å tillate allicin, en av de viktigste komponentene i gresset, å være i maksimal konsentrasjon. Dette kan øke potensielle fordeler for helsen til gresset.

Og hvitløktilskudd?

Hvis du tror at smaken av # 8217; rå hvitløk er for støtende, eller du kan ikke ha det hver gang du vil, kan du prøve kosttilskudd. Søk etter en alderen hvitløk ekstrakt eller andre hvitløkekstrakter som inneholder allicin.

Her er noen ting å huske på når du kjøper kosttilskudd:

 • Rådfør deg med legen din før du legger til kosttilskudd til ditt regime. Kan hjelpe deg med å finne ut om dette er det beste alternativet for deg.
 • Kjøp alltid fra en respektabel produsent som ikke bruker varmebehandling. Dette kan ødelegge aktive forbindelser i # 8217; hvitløk, som gir de største helsemessige fordelene.
 • Unngå produkter helt luktfri. De er sannsynligvis fratatt svovelforbindelser som gir den karakteristiske lukten og er ansvarlig for noen av de mulige helsemessige fordelene.

Bunnlinjen

Du kan bruke L’hvitløk for å forbedre smaken og kvaliteten på måltidene. Konsumere det kan også hjelpe deg med å holde bedre helse nivåer. For å få de beste resultatene, konsumere regelmessig l’hvitløk i moderate mengder. Matlaging av hvitløk reduserer sine potensielle terapeutiske egenskaper, så sørg for at du bruker fersk og rå hvitløk i dine retter. Kosttilskuddene er også en «8217;, men du bør konsultere legen din før du bruker dem.

Les videre: 9 beste steder å finne oppskrifter for diabetes »