Hvit honning: helsemessige fordeler og risiko

Alle former for honning inneholder naturlig næringsstoffer og enzymer, som har en rekke helsemessige fordeler og medisinske bruksområder. Faktisk har honning blitt brukt som et populært middel for mange forhold gjennom historien.

Det er forskjellige typer honning. Smaken og fargen på honning og det eksakte næringsinnholdet er avhengig av hvor biene samlet den. Det avhenger også av hvilke typer blomster som det kommer til.

COS’er hvit honning?

Hvit honning har generelt en mer delikat smak enn mørkere honning. Blomstene som produserer hvit honning, inkluderer:

  • salvie
  • alfalfa
  • Fireweed
  • Hvit kløver

Hvit kjære ser ikke ut akkurat hvit ut. I stedet er det en veldig klar rav eller en farge & # 8220; hvitt vann & # 8221; nesten klar.

C’Det er også en sjelden form for hvit honning som heter Miele Kiawe, som kommer fra Kiawe-trær til Hawaii. Honning samles som en væske og krystalliserer naturlig i en kremaktig hvit og glatt med en tekstur lett å spre seg som smør. Hvit kiawe honning er solgt som rå honning.

Når en rekke honning krystalliserer, blir det uklare og klarere, eller nesten hvitt. Også danner & # 8220; krystaller & # 8221; faste stoffer, lik sukker. L’å legge til varme kan forvandle honning til væske igjen. Noen produsenter krystalliserer bevisst honning og blander deretter krystallene for å gi den den kremete konsistensen som Kawe Honey er kjent.

COS’Det er den grove honningen?

Rå honning kan defineres på to måter. Den virkelige tøffe honningen kommer direkte fra # 8217; Beehive. Den er pakket og konsumert uten å legge varme. Kommersiell rå honning er fortsatt litt jobbet, men mindre enn honning ikke merket som rå.

Produsenter jobber mesteparten av honningen du finner i matbutikker. Varm honning bidrar til å forbedre farge og konsistens og fjerne uønsket krystallisering. Men mange av antioksidanter og fordelaktige bakterier fjernes også eller ødelegges i prosessen.

Hvis du er interessert i å prøve den røde hvite honningen, kjøp den fra en lokal klarert produsent.

Her er noen av helsemessige fordelene som rå hvit honning har å tilby.

1. Kraftig antioksidant

Rå honning inneholder antioksidanter kalt flavonoider og fenoliske forbindelser. Hvit honning inneholder også disse antioksidanter. Antioksidanter bidrar til å beskytte kroppen mot celleskader forårsaket av frie radikaler.

Frie radikaler bidrar til aldringsprosessen. De kan også øke risikoen for kroniske sykdommer som kreft og hjertesykdommer. utdanning Vis at polyfenoler i honning, spesielt rå naturlig honning, kan spille en rolle i å forebygge hjertesykdom.

Hvis du er ute etter A’alternativ til sukker, tilbyr honningen en sunnere måte å tilfredsstille ditt ønske om desserter mens du tar ekstra antioksidanter i kostholdet ditt. Hvit honning har en delikat smak, noe som gjør dem ideelle for baking eller snacks.

2. Hostehette

Honning kan brukes som beroligende om hoste. Det ble også brukt som et middel for ondt i halsen. Neste gang du har hoste eller kaldt, prøv å legge til honning til varm te til sitron.

En studie i Journal of Complementary and Alternative Medicine Han oppdaget at for å behandle hoste, er honning like effektiv som destroometorfan, en felles medisinsk ingrediens for benkhoste. Du kan også spise 1 eller 2 teskjeer rå honning med en skje.

3. Beskyttende phytonutrients

Phytonutrients er sammensatt i plantene som bidrar til å beskytte anlegget mot skader. Opprettholde planter trygt fra insekter og sykdommer og beskytte anlegget mot sterk UV-stråling.

Disse forbindelsene har både antioksidant og antiinflammatoriske fordeler. De kan også ha en positiv effekt på helsen din. Honning er produsert av planter og inneholder phytonutrients. Disse dyrebare næringsstoffene er unike for rå honning og ødelegges når honning er jobbet tungt.

4. Hudpleie og helbredelse av sår

Honning har blitt brukt gjennom historien som en måte å behandle hudsår på. I dag kan du også finne den som en ingrediens i skjønnhetsprodukter.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at rå honning kan drepe skadelige bakterier og sopp. Det inneholder naturlig hydrogenperoksid, et antiseptisk middel.

5. Lindre fordøyelsesproblemer

Historisk har honning blitt brukt til å behandle fordøyelsesproblemer som diaré og magesår. Peptiske sår oppstår i magen eller i fordøyelsessystemet. Det sies at ansettelse fra 1 til 2 ts rå honning på en tom mage lånte smerten og hjelpe helbredelsesprosessen.

Det er noen undersøkelser å vise at det kan være nyttig, men ytterligere studier er nødvendig.

Det er ikke tilrådelig å bruke rå honning for å behandle sår.

Kommende trinn

Rå honning inneholder gunstige bakterier og næringsstoffer. Men det kan også inneholde skadelige bakterier som forårsaker botulisme, en sjelden, men alvorlig sykdom. Dette er spesielt farlig for barn, så du bør aldri administrere rå honning til et barn under 1 år.

Personer med svekket immunsystem er også til størst risiko for å bli syk på grunn av rå honning. Hos voksne, forårsaker botulisme symptomer som ligner på en’matforgiftning, inkludert kvalme, oppkast og feber. Kontakt legen din dersom du manifesterer en av disse symptomene etter å ha spist rå honning.

Del på Pinterest