Hvis du prøver å bli gravid, er det viktig å bruke riktig glidemiddel

Hvilken type glidemiddel du bruker kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å bli gravid.

Del på Pinterest

Å planlegge en graviditet kan være mye moro, inkludert den mer seksuelle delen.

Noen ganger kan imidlertid en økning i samleie sette en belastning på kroppen din.

«Når pasienter prøver å bli gravide, spesielt hvis [de rådfører seg med] en lege eller bruker en fertilitetsapp, har de fleste av dem sex annenhver dag i den fertile perioden,» sier Dr. Lakeisha Richardson, en gynekolog i Mississippi fortalte Healthline.

Men med de fleste som lever travle liv, sier Richardson at mange par ikke gir nok tid til forspill under seksuelle møter.

«Det tar omtrent 20 minutter for kvinnelig opphisselse, som kan frigjøre en kvinnes naturlige smøremidler inn i livmorhalsen og skjeden,» sa hun. «Ettersom frekvensen av sex øker når de prøver å bli gravide, blir tiden et problem, og de fleste par bruker en slags smøremiddel for å fremskynde ting.»

Den typen glidemiddel du bruker kan imidlertid gjøre en forskjell når det gjelder å bli gravid, påpeker Richardson.

Hvorfor bruk av riktig smøremiddel er avgjørende for unnfangelsen

Da vaginale smøremidler opprinnelig ble utviklet, ble de designet utelukkende for å gi smøring under samleie.

«Vi tenkte ikke på hvordan de påvirker graviditet, sæd eller egg, og de vaginale smøremidlene inneholdt faktisk et sæddrepende middel, som absolutt hjalp folk til å ikke bli gravide,» forklarte Richardson.

Selv om de fleste smøremidler ikke lenger inneholder sæddrepende midler, hevder de at mange inneholder ingredienser som petroleum, propylenglykol, glyserin, parabener, silikon og Nonoxynol-9 (noen ganger forkortet som N-9). Alle disse ingrediensene kan påvirke sædmotiliteten – sædcellens evne til å bevege seg riktig gjennom en kvinnes reproduktive trakt.

«Disse [ingrediensene] reduserer sædcellens evne til å passere gjennom produktet og inn i livmorhalsen for å møte egget,» sa Richardson. «De kan også redusere vitaliteten til sædcellene, så selv sæden som faktisk kan bevege seg gjennom produktet er ikke like viktig når den faktisk møter egget.».

I tillegg til å unngå smøremidler som inneholder disse ingrediensene, anbefaler Richardson å bruke et sædvennlig, glyserinfritt, PHP-balansert isotonisk smøremiddel, slik som Pre-Seed, produsert av First Response.

«Jeg liker dette merket fordi det også produserer produkter for fertilitetstester, eggløsningstester og graviditetstester,» sa Richardson. «Nå lager de fleste glidemiddelfirmaer et produkt som de anser som egnet for sædceller eller fruktbarhet. Noen bruker begrepet TTC (Trying to Conceive). «

Del på Pinterest

Andre tips for å bli gravid

I tillegg til å bruke riktig glidemiddel, foreslår Richardson å ha følgende i tankene når du prøver å bli gravid:

1. Ta prenatale vitaminer

Richardson foreslår å ta prenatale vitaminer tre måneder før du begynner å prøve å bli gravid.

De Mayo Clinic bemerker at kvinner i reproduktiv alder regelmessig bør ta prenatale vitaminer.

Vitaminer kan bidra til å sikre at kroppen din får nok vitaminer og mineraler til å skape et sunt miljø for et voksende foster hvis du er gravid.

For eksempel, sammenlignet med multivitaminer, har prenatale vitaminer en tendens til å inkludere mer folsyre, noe som bidrar til å forhindre nevralrørsdefekter. De inneholder også mer jern, som støtter en babys vekst og utvikling.

2. Unngå å bruke produkter i vaginalområdet

Produkter som kan påvirke din vaginale PH eller som kan være skadelige for sæd, som vaginale kremer eller dusjer, bør ikke brukes når du prøver å bli gravid.

«Du kan ikke bli gravid i et fiendtlig vaginalt miljø. Noen ganger tenker ikke kvinner på andre ting de gjør, som å bruke vaginale dusjer, noe som kan skape et fiendtlig miljø for graviditet, «sa Richardson.

3. Bruk et eggløsningssett

Mens mange kvinner tror de har eggløsning på den 14. dagen av syklusen, er alles eggløsningsdag forskjellig og basert på lengden på syklusen.

«Noen par har sex på feil dager,» sa Richardson.

For å være sikker på at du forstår hvilke dager du bør ha sex, anbefaler han å bruke et eggløsningssett eller en app.

«Kvinner kan ha en 21-dagers syklus opp til en 35-dagers syklus,» sa Richardson. «Hvis du bruker et eggløsningssett, på siden av esken, vil det fortelle deg om syklusen din er 21 dager, 28 dager eller 31 dager, dette er dagene du bør teste for eggløsning. Dag 14 faller ikke alltid. «

Eggløsningsapper kan også hjelpe deg med å finne ut dette.

Dr. Jane Oh, en gynekolog i Illinois, bemerker at det å bestemme når du har eggløsning også kan hjelpe med komfort under sex, fordi under eggløsning produserer skjeden mye mer sekret enn på andre tider av måneden.

«Den normale frigjøringen av østrogen i follikkelfasen av syklusen bør gi en rikelig utslipp som er perfekt egnet for sædceller å reise,» sa Oh til Healthline. «Perioden rundt eggløsning bør være den der en kvinne produserer mer sekret enn vanlig og ikke engang trenger smøremiddel: utskillelse av albumin, tynn og glatt, ideell for at sædcellene skal nå egget.»

4. La partneren din ta testen først

Hvis du har problemer med å bli gravid, sier Richardson, spør partneren din om å bli testet.

«De fleste tror at kvinner er infertilitetsproblemet, men du vil alltid at hannen skal testes først,» sa hun. «Det er det enkleste og billigste, og du vil forsikre deg om at sædcellene dine er sunne før du tar fatt på den kostbare veien med kvinnelig infertilitetskontroll.»

Åh, han er enig, og bemerker at sædceller ofte kan ha dårlig motilitet.

«Omega-3-tilskudd som Carlsons tran kan hjelpe mye med dette. Sædhalen består nesten utelukkende av langkjedet omega-3-fett. Tran har dette rikelig og naturlig,» sa han.

5. Fjern stresset og ha det gøy

Begge legene påpeker at stresset som noen par opplever når de prøver å bli gravide, kan påvirke infertiliteten.

«Noen ganger er den beste tingen å gjøre for å forbedre fruktbarheten å undersøke hvorfor kosthold og livsstil forstyrrer normal hormonbalanse. Tips: Stress er ofte en stor faktor, sa han.

Richardson legger til at det å slappe av og holde sex morsomt vitenskapelig øker sjansene dine for å bli gravid.

«Når du er stresset [fysisk eller mentalt], selv om det ikke er noen fysiske symptomer på stress, er kortisolnivåene dine høye og inflammatoriske markører er høye, og dette har vist seg å redusere fruktbarheten,» forklarte Richardson.

Påpek hvordan noen par blir spontant gravide etter at de slutter å prøve.

«Vi blir fanget opp i å telle dagene og fortelle partneren vår at vi må ha sex i dag, og det blir mer mekanisk og en jobb, og det tar intimiteten ut av forholdet, og hva det skal være å prøve å bli gravid. ,» hun sa. «Prøv å finne tid til forspill. Prøv å nyte opplevelsen. «