Hvilket øre skal man ta hull i?

Hvilke øredobber får man når man tar hull i ørene?

De beste materialene du kan bruke er ren medisinsk titan og medisinsk plast. Disse materialene er mer hudvennlige enn både gull og sølv. Det er større risiko for å utvikle allergi det første året man har tatt et hull. Derfor er det aller viktigst å bruke trygge smykker i denne perioden.

Er det farlig å stikke hull i ørene selv?

Det er ikke farlig å ta hull i ørene, men det er ikke anbefalt å gjøre det selv på grunn av hygiene. Det er lettere at det blir betennelse når man gjør det selv. For at det ikke skal gro igjen, må du har en øredobb/ørering i øret. Pass på å rense med et desinfeksjonsmiddel minst en gang daglig.

Kan man bytte øredobber etter 3 uker?

Det er anbefalt å vente i 6 uker før du skifte til andre øredobber. Årsaken er. Du skal være sikker på at hullet har grodd slik at du ikke tilfører bakterier i et åpent sår. Prøv å vær tålmodig i 14 dager til.

Kan man ta ut øredobbene før 6 uker?

Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Men det kan ta opp til et helt år før hullet er helt leget, husk at huden som er dannet er tynn og skjør. Når man bytter øredobber er det lett å skade huden og det er fortsatt risiko for infeksjon.

Hvordan få ut en øredobb som sitter fast?

Ta forsiktig tak i smykkedelen på ørets framside med den ene hånden. Med den andre hånden tar du tak i låsen på baksiden av øret. Deretter vrikker du bestemt låsen fram og tilbake til den løsner. Ta ut hulltagnings-øredobben forsiktig og sett inn rene øredobber.

Hvor lenge har man vondt etter hull i ørene?

Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Men det kan ta opp til et helt år før hullet er helt leget, husk at huden som er dannet er tynn og skjør.

Når er det vanlig å ta hull i ørene?

Etter norsk lov er det ingen nedre aldersgrense for gjennomhulling (piercing, hull i ørene). Studioene som utfører dette har satt sine egne regler og begrensinger. Er du under 16 år må du regne med at studioet vil ha foresattes skriftlige samtykke, da det er vanlig prakis i bransjen å kreve slikt samtykke.

Kan man bli blind av å ta hull i øret?

Man kan ikke bli lam av å ta hull i ørene. Verken i øreflippen eller i brusken. Det er mange som har fullt av hull i ørene. Den eneste risikoen ved å ta hull i ørene er at en kan få infeksjoner i hullene.

Hvilke øredobber er best?

For å unngå eventuelle farer med å utvikle nikkelallergi vil det være anbefalt å velge produkter i allergivennlige materialer. Selv om barn ikke er mer disponert mot å få nikkelallergi enn voksne så vil det være anbefalt å benytte øredobber som er produsert i allergivennlige materialer som medisinsk plast eller titan.

Kan man vaske nytt hull i øret med pyrisept?

Det har lett for å bli en liten betennelse som gjør at øreflippen hovner opp og noen ganger kommer det væske ut av hullet. Det er ikke noe problem å ta nye hull. Husk å rense hullene to ganger om dagen med pyrisept eller lignende.

Kan man ta hull i ørene hjemme?

Det er ikke farlig å ta hull i ørene, men det er ikke anbefalt å gjøre det selv på grunn av hygiene. Det er lettere at det blir betennelse når man gjør det selv.