Hvilken svette er ferdig og hvorfor det skjer? 17 fakta

Det er på tide å bryte deodorant for en seriøst svett sesong. Hvis du noen gang har lurt på hvorfor vi ikke dekker hele kroppen med disse tingene, har vi svar!

For frekvensen opplever vi det, det er faktisk mange interessante ting og noen ganger rart at mange mennesker ikke kjenner begge på svette og på Bo & # 8211; Som av hva svetten er sammensatt, som genetikkinfluensa eller matvirkningen vi spiser . Så før du starter svette sesongen av årets svette, er det 17 ting du bør vite om svette og bo.

1. Svette er måten kroppen din oppdaterer deg

Når kroppen din begynner å oppfatte at du er overopphetet, begynn å svette for å sjekke temperaturen. ; Fremme av varmetap gjennom fordampning, svette bidrar til å justere kroppstemperaturen og forklarer ADELE HAIMOVIC, MD, kirurgisk og kosmetisk hudlege.

2. Din svette er hovedsakelig sammensatt av vann

Hva er din svette sammensatt, avhenger av kjertelen som den kommer ut. Det er mange forskjellige typer Menneskelige kroppskjertler, men generelt er bare to hovedene anerkjent:

  • Eacrine kjertlene produserer mesteparten av svette, spesielt den vandige fyren. Men svetten exciterer du ikke vet om vann, fordi du blander biter av salt, protein, urea og ammoniakk. Disse kjertlene fokuserer hovedsakelig på håndflatene, på føttens planter, på pannen og armhulene, men dekker hele kroppen.
  • Apocrine kjertlene er større. De er hovedsakelig funnet på armhulene, på Groting og på brystområdet. Dette er de som oftest er forbundet med BO og produserer mer konsentrerte sekreter etter puberteten. Fordi de er nær hårsekkene, har de generelt den verste lukten. Dette er grunnen til at folk ofte sier at stress svette har en verre lukt av andre typer svette.

3. Ren svette er faktisk luktfri

Så fordi du lukter når du svetter? Du kan legge merke til at lukten kommer hovedsakelig fra vår (det er derfor vi legger deodorant der). Dette skyldes at apokrine kjertlene produserer bakterier som bryter ned vår svette i fettsyrer & # 8220; duftende & # 8221;.

«Apocrine svette i seg selv har ingen lukt, men når bakteriene som lever på huden, blandes til apokrine sekreter, kan de produsere en ondskapsfullt lukt og» 8221; sier Haimovic.

4. Flere faktorer utløser reaksjonen av de to kjertlene

Del på Pinterest

I tillegg til avkjøling er det Mange grunner Fordi kroppen vår begynner å produsere svette. Nervesystemet styrer svetten relatert til kroppen; fysisk trening og kroppstemperatur. Pause de akran kjertlene svette.

Emosjonell svette, som kommer fra apokrine kjertler, er litt & # 8216;. & # 8220; har ingen temperaturjusteringsfunksjon, men heller en for å bekjempe en overhengende utfordring og forklarer Adam Friedman, MD, FAAD, lektor i dermatologi på George Washington University School of Medicine and Health Sciences.

Tenk på kampen eller rømningsresponsen. Hvis du plutselig når du er stresset, er det fordi kroppen din sender et signal til svettekjertlene for å begynne å jobbe.

5. Krydret mat kan stimulere våre svettekjertler

; Krydret mat som inneholder capsaicin induserer hjernen til å tro at kroppstemperaturen øker & # 8221; sier Haimovic. Dette utløser i sin tur produksjonen av svette. Krydret mat er ikke det eneste du spiser eller drikker det kan få deg til å svette.

Matallergi og intoleranser forårsaker ofte svette under måltidet. Noen mennesker opplever også & # 8220; kjøttfetting & # 8221;. Når de spiser for mye kjøtt, bruker stoffskiftet så mye energi til å stoppe at kroppstemperaturen stiger.

6. Drikke alkohol kan indusere kroppen din til å tro at du trener

En annen ting som kan øke svette er forbruket av store mengder alkohol. Haimovic forklarer at alkoholen kan akselerere hjertefrekvensen og utvidet blodkar, som oppstår selv under den fysiske aktiviteten. Denne reaksjonen induserer i sin tur kroppen din til å tenke på å måtte avkjøles mens.

7. Matvarer som hvitløk, løk eller kål kan forringe kroppens lukt

I tillegg til å stimulere svette, kan mat også påvirke lukten når du svetter. [8220; Når biprodukter av noen matvarer blir utskilt, kan du samhandle med bakterier på huden vår, forårsaker en malodorøs lukt & # 8221; sier Haimovic. Høye svovelnivåer i matvarer som hvitløk og løk kan forårsake dette.

En diett rik på korsfestede grønnsaker og # 8211; som kål, brokkoli og brusselspirer og # 8211; Det kan også endre lukten av kroppen din takket være svovelet de inneholder.

8. Rødt kjøtt kan gjøre lukten mindre attraktiv

Del på Pinterest

Grønnsaker kan forårsake en viss lukt, men en 2006 studie Han fant ut at kroppens lukt av vegetarianer er mer attraktivt enn en kjøttetær. Studioet inkluderte 30 kvinner som luktet og dømte de to ukers armpitsjerene som ble slitt av menn. De erklærte at mennene som fulgte en kjøttfri diett hadde en mer attraktiv, hyggelig og mindre intens lukt enn de som spiste rødt kjøtt.

9. Menn svelger faktisk ikke mer enn kvinner

Tidligere hadde forskerne praktisk talt alltid konkludert med at menn svelger mer enn kvinner. Ta dette 2010 studio, for eksempel. Han konkluderte med at kvinner må jobbe hardere enn menn for å svette. Men i en nyere Studere fra 2017, Forskere har oppdaget at faktisk ikke har noe å gjøre med sex, men i stedet å gjøre med kroppens størrelse.

10. Bo kan bli verre når du nærmer deg til 50

Det er kjent at BO forårsaker mer enn en stink etter puberteten. Men når hormonelle nivåer varierer, kan de endres igjen. Forskere undersøkte kroppen lukt og # 8217; aldring og oppdaget en ubehagelig gresslette og fett lukt som bare var hos mennesker 40 og mer.

11. Antitraspiranter hindrer deg i å svette, deodorant maskerer lukten din

Del på Pinterest

Folk bruker ofte deodorant som en generell begrep når det gjelder pinner og sprayer for maskering bo. Imidlertid er C & # 8217 en grunnleggende forskjell mellom deodorant og anti-anstrengelse. Deodoranter maskerer bare lukten av kroppen, mens antiperspiranter faktisk blokkerer svette av kjertlene, vanligvis bruker aluminium til å gjøre det.

12. Gule flekker på hvite skjorter skyldes en kjemisk reaksjon

Akkurat som det er luktfri, selv svetten er fargeløs. Når det er sagt, kan du merke at noen mennesker har gule flekker under armene til hvite skjorter eller på hvite ark. Dette skyldes en kjemisk reaksjon mellom svette og # 8217; antipraspirant eller klær. & # 8220; aluminium, en aktiv ingrediens i mange antiperspiranter, blander med salt i svette og forårsaker gule flekker og sier Haimovic.

1. 3. Et sjeldent gen bestemmer om du ikke produserer aksillær lukt

Dette genet er kjent som ABCC11. EN 2013 studie Funnet bare 2 prosent Britiske kvinner intervjuer døren. Ganske morsomt, folk som ikke produserer kropps lukt, 78% oppgitt å fortsatt bruke deodorant nesten hver dag.

ABCC11 er mest utbredt i de nedstigningsfolkene i Øst-Asia, mens de av kaukasisk og afrikansk opprinnelse ikke har dette genet.

14. Overraskende, din svette kan være mer salt hvis du følger et lavt natrium diett

Noen mennesker er mer smakfulle gensere enn andre. Du kan fortelle om du er en saltet genser hvis øynene dine brenner når du svetter dråper inni, en åpen kuttet brenner Når du seier, føler du deg gritty etter en svett treningsøkt, eller til og med smaksprøver. Dette kan knyttes til kostholdet ditt og til det faktum at du drikker mye vann.

Gjenopprett natrium tapt etter en intens trening med sportsdrikker, tomatjuice eller pickles.

15. Genetikk kan påvirke når vi opprettholder

Mengden svette avhenger av genetikk, både i media og alle ekstreme. For eksempel L’hyperhidrose er en medisinsk tilstand som gjør at noen svetter mer enn den gjennomsnittlige personen. & # 8220; folk med hyperhidrose tok omtrent fire ganger mer enn det er nødvendig å avkjøle kroppen & # 8221; forklarer Friedman. Nesten 5 prosent av amerikanerne har denne tilstanden, noterer en gjennomgang av 2016. Noen tilfeller skyldes genetikk.

Alle’ekstremt motsatt av spekteret, folk med plutselige hyphydrater for lite. Selv om genetikk påvirker dette, kan selv stoffer for å behandle nerveskade og dehydrering krediteres som en årsak.

L’Siste av en genetisk lidelse av svette er trimetylaminuri. Dette er når din svette lukter av fisk eller råtten egg.

16. For menn Mancini, din dominerende armhule kunne ha en mer lukt & # 8220; maskulin & # 8221;

En heterison 2009 studie Han så om lukten var identisk eller ikke fra begge groper. Forskers teori var Che & # 8220; mer bruk av en arm & # 8221; Det ville ha endret lukten prøver. De testet ham ved å lage 49 kvinner snuset 2 timers bomullsdisketter. Undersøkelsen har ikke evaluert forskjellig for ødeleggelsen. Men i venstrehåndet ble lukten av venstre side ansett som mer maskulin og intens.

17. Du kan emanere en duft av lykke gjennom svette

Sekund Forskning 2015, Du kan produsere en bestemt lukt som indikerer lykke. Denne duften er derfor påviselig fra andre, selv stimulerende i dem en følelse av lykke.

Dette antyder at noen som er lykkelig, vil infisere lykke til andre i nærheten og sa at sjefsforskeren, Gün Semin, i en pressemelding. På en måte, på en måte, er svette av lykke litt & # 8216; hvordan å smile: det er smittsomt.& # 8221;

Emily Rekstis er en skjønnhets- og livsstilsforfatter basert i New York som skriver for mange publikasjoner, inkludert storist, racked og selvtillit. Hvis du ikke skriver til datamaskinen, vil du sannsynligvis finne den på en Mafia-film, spise en burger eller lese en New Yorks historiebok. Se på noe annet arbeid på Sin nettsideeller følg den Twitter.