Hvilken spirulina er best?

Hvordan drikke spirulina?

Spirulina kan inntas både i pulverform og kapsel. Man kan enkelt blande pulveret i vann, men grunnet den skarpe smaken foretrekker enkelte å blande det inn i ulike matvarer. Supernature og Superfruit tilbyr spirulina i pulver og kapsler.

Hvordan spise spirulina?

Spirulina er en type alge som kan bearbeides til et supplement i pulver- eller tablettform. Det har en høy næringsmessig tetthet, som vil si at det er fullt av vitaminer og mineraler, og er kalorifattig. Du trenger bare omkring 1 teskje til en spiseskje, eller 1-2 tabletter hver dag.

Er Spirulina farlig?

Bruk av rene spirulinaprodukter anses i hovedsak som trygt og med svært få bivirkninger. Noen blåalgeprodukter har derimot vist seg å være forurenset og inneholde algegiften microcystin. Giften kan forårsake kvalme, oppkast og diare, og i verste fall alvorlige skader på lever, nyrer og nervesystem.

Hva er hvetegress godt for?

Hvetegress, Triticum aestivum, er ungt gress fra spirende hveteplanter. Det selges gjerne som juice eller pulver. De som sverger til hvetegress mener det kan forebygge kreft, styrke immunforsvaret, motvirke forstoppelse, og kurere infeksjoner, hudsykdommer og mye mer.

Hva er forskjellen på Spirulina og chlorella?

Chlorella inneholder et større innhold av fettsyrer enn spirulina. Ca 20% av disse fettsyrene har en rensende effekt på blodårene, og er kanskje en av grunnene til at chlorella har vist seg effektiv i å redusere kolesterol og motvirke åreforkalkning. Chlorella inneholder viktige mineraler; jern, jod, zink og lysin.

Hva smaker Spirulina?

Spirulina smaker naturlig ganske ille, så du bør blande det inn i smoothies og drinker, noe som kan bli veldig godt og til og med enda sunnere! Begynn med å ta ca 2-4 gram per dag, og øk deretter gradvis opp til 5-10 gram.

Kan barn spise Spirulina?

Dessuten frarådes også bruk av Spirulina til barn, fordi barn vanligvis er mer sensitive enn voksne overfor levertoksiske forbindelser som produseres av visse blågrønnalger (2).

Hvordan drikke chlorella?

ANBEFALT DAGLIG DOSE OG BRUK

Vårt økologiske chlorella pulver kan brukes av voksne, eldre og barn i alderen over to år. 1-3 ts eller 10-30 tabletter (2-6 g) tas daglig med vann, i smoothie, juice eller annen kald drikke (unngå sitrus som kan hemme næringsopptaket).

Kan gravide spise spirulina?

Det foreligger lite vitenskapelig dokumentasjon om effekt og sikkerhet av Spirulina, inkludert ved graviditet og amming, bruk av Spirulina frarådes derfor til gravide og ammende. Det er ingen åpenbare medisinske indikasjoner for inntak av Spirulina.

Er Spirulina supermat?

I dag brukes ordet supermat om matvarer og kosttilskudd som spirulina, chlorella, hvetegress og superbær. Denne typen supermat markedsføres ofte som noe som kan forebygge eller kurere en lang rekke sykdommer og lidelser.

Er hvetegress glutenfritt?

Hvetegress inneholder ikke gluten ettersom man bare bruker hjerteblader og ikke skudd.