Hvilken alkohol er best for diabetes?

Kan diabetikere spise bær?

Personer med diabetes bør spise like mye – gjerne mer. Men en større andel bør være grønt og bær. – Begrens inntak av banan, mango og (grønne) druer – samt poteter. Bær er som hovedregel bedre enn frukt, da bær har et lavere innehold av karbohydrater.

Kan diabetikere spise banan?

Maten som er bra for deg

Banan og druer bør heller være dessert som erstatter iskrem og kaker. Men enda bedre er det om man spiser ananas, appelsin eller eple til dessert, som inneholder halvparten så mye sukker som banan og druer, opplyser Svihus videre.

Hva er den sunneste frukten?

Den sunneste frukten er den du faktisk spiser. Det er ikke så mange som spiser mye grapefrukt og granateple, men mange spiser banan, eple og appelsin. Det er de fruktene som vi spiser mest av som gir mest næring, og alle har de til felles at de tilfører kroppen mye godt, og bidrar til 5 om dagen.

Hva skal man ikke spise når man har diabetes 2?

Har du diabetes type 2 er det i større grad viktig at du velger karbohydratkilder som gir en langsom blodsukkerøkning, slik som fullkornsprodukter, belgvekster og grønnsaker, og at inntaket av stivelsesrike matvarer som ris, pasta, loff, poteter og så videre begrenses.

Kan diabetikere drikke vin?

Du kan drikke alkohol selv om du har diabetes, men hvis du bruker insulin, må du være oppmerksom på at alkohol påvirker blodsukkeret ditt. Alkohol omsettes i blodet på samme måte som fett og inneholder omtrent like mange kalorier. Mens du drikker alkohol, stiger blodsukkeret ditt.

Er havregryn bra for diabetes?

Havregryn har et høyt innhold av karbohydrater, noe en person med diabetes må ta høyde for. Det høye innholdet av fiber, har derimot vist seg å virke regulerende på blodsukkeret. Blodsukkeret får en langsommere stigning, noe som er positivt for personer med diabetes.

Hvilken alkohol har minst karbohydrater?

Rein sprit (som vodka uten smakstilsetninger) inneholder ikke karbohydrater.

Kan diabetikere spise blåbær?

Svar fra Diabeteslinjen: Blåbær er bra. De inneholder lite sukker og de er stappfulle av fiber, antioksidanter og vitaminer. Noen hevder at blåbær kan øke sensitiviteten til insulin og hjelpe til å regulere blodsukkeret.

Kan diabetikere spise fløte?

Velg mager melk og magre meieriprodukter

Dette gjelder både melk, yoghurt, ost og produkter vi gjerne bruker i matlaging, som fløte, rømme, creme fraîche og kesam.

Kan diabetikere drikke melk?

Melk inneholder melkesukker, noe som vil påvirke blodsukkeret, så derfor er ett glass mager melk til måltidet nok. Hvis du fordeler melkedrikkingen på tre måltider, kan også personer med diabetes drikke inntil ½ liter per dag. Verken melk eller juice bør brukes som tørstedrikk mellom måltidene.

Kan diabetikere spise pizza?

Både pasta og pizza er retter som mange med diabetes opplever betydelig blodsukkerstigning av. Det er dessverre ikke veldig vanlig at restaurantene har fullkornspasta, så en slik rett kan være vanskelig å gjøre blodsukkervennlig.