Hvilke infeksjoner kan man få i underlivet?

Hvordan får man skjedekatarr?

Bakteriell vaginose skyldes en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Vi vet ikke sikkert hva som forårsaker tilstanden, men risikoen øker med ny partner eller ved hyppige partnerbytter.

Hvorfor får man infeksjon i underlivet?

Bekkeninfeksjonen skyldes vanligvis en bakterie som smitter ved seksuell omgang. Den vanligste bakterien er klamydia, men gonoré og andre infeksjoner kan også være årsaken. Infeksjonen starter vanligvis i skjeden eller i livmoren og sprer seg oppover i kjønnsorganene.

Hvor lenge kan man gå med sopp i underlivet?

Soppinfeksjoner kan forsvinne av seg selv etter noen dager, uten behandling. Dette gjelder spesielt sopp på penis. Hvis du har sopp i skjeden din som ikke forsvinner, kan du behandle med reseptfrie medisiner som er tilgjengelig på apotek.

Kan sopp i underlivet gå over av seg selv?

Ofte kan en soppinfeksjon gå over av seg selv ved at man lar underlivet være mest mulig i fred. Det finnes mange råd ved sopp i skjeden som ikke er medisinskfaglig begrunnet, og de fleste av disse har ingen beviselig effekt.

Hvorfor får man Eggstokkbetennelse?

Årsaker til egglederbetennelse

– Den vanligste årsaken er klamydiainfeksjon. Klamydia har ofte ingen symptomer, men på et punkt kan infeksjonen begynne å utvikle seg og det blir en eggstokkbetennelse, sier Steinert.

Hva er gardnerella infeksjon?

Bakteriell vaginose (BV) eller skjedekatarr, tidligere kalt gardnerella vaginitt. Bakteriell vaginose er en svært vanlig tilstand og den hyppigste årsaken til unormal utflod hos kvinner.

Hva er urinrørskatarr?

Hva er urinrørskatarr og hvordan kan jeg merke at jeg har det? Hvis du har svie i urinrøret eller utflod fra urinrøret uten at legen kan påvise noen sikker mikrobe/bakterie som årsak, kalles det en katarr.

Hva hjelper mot skjedekatarr?

Behandling. Bakteriell vaginose behandles med antibiotika. Antibiotika er legemidler som dreper bakterier, og behandlingen er vellykket hos de aller fleste. Antibiotikabehandlingen kan tas i tablettform som svelges, i form av en gel, krem eller kapsler (kalt vagitorier) som innføres i skjeden.

Hvordan bli kvitt bakteriell vaginose naturlig?

Underlivet trives best med varmt vann og intimprodukter som er tilpasset bakteriefloraen i skjeden, og med riktig pH-verdi. Ved ubalanse i bakteriefloraen kan du bruke bruke lokal behandling av melkesyrebakterier eller andre produkter som bidrar til å gjenopprette pH-verdien og dermed ubalansen i skjeden.

Hvordan vet jeg om jeg har bakteriell vaginose?

Symptomer på bakteriell vaginose

De vanligste symptomene på bakteriell vaginose er gråhvit og tyntflytende utflod som lukter fisk, særlig under menstruasjon og rett etter samleie. Noen kan også kjenne irritasjon og ubehag i underlivet, samt lett kløe og rødhet.

Hva er Vulvovaginitt?

Vulvovaginitt er en tilstand med tørre og tynne slimhinner i skjeden (atrofiske slimhinner) hos kvinner som har passert overgangsalderen. Årsaken er redusert produksjon av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.