Hvem kan ikke bruke Zyrtec?

Er Zyrtec reseptbelagt?

Zyrtec er et reseptfritt legemiddel som inneholder virkestoffet cetirizin, et antihistamin til behandling av allergi. Tablettene brukes for å lindre symptomer i nesen og øynene på grunn av sesongbetont allergi eller helårsallergi hos voksne og barn over seks år.

Hva hjelper zyrtec mot?

Zyrtec er et legemiddel som brukes til behandling av allergi. Zyrtec 10 mg filmdrasjerte tabletter brukes til voksne og barn fra og med 6 år: for å lindre symptomer i nesen og øynene på grunn av sesongbetont allergi eller helårsallergi. for å lindre elveblest.

Hvor lang tid tar det før allergitabletter virker?

Antihistaminer virker best dersom man tar tablettene før den allergiske reaksjonen starter (3). Vanligvis virker de rask, ofte innen en til to timer etter inntaket. Virkningstiden varierer fra 12 til 24 timer (4).

Når skal man ta allergitablett?

Har du pollenallergi, er det alltid lurt å starte med allergimedisiner i god tid før pollensesongen begynner. Følg med på pollenvarselet der du befinner deg. Vær konsekvent! Allergitabletter ved pollenallergi skal tas fast hver dag, gjennom hele pollensesongen.

Hva er Antihistamintabletter?

Antihistaminer er allergimedisin som reduserer allergiske symptomer som kløe, irriterte og rennende nese og øyne. Antihistaminer kan kjøpes reseptfritt hos Vitusapotek, i form av tabletter, øyedråper eller nesespray.

Er Zyrtec og cetirizin det samme?

Cetirizin og Zyrtec, som har de samme virkestoffene, er vanlige allergitabletter. Sammenligner man prisene på disse i Norge og Sverige, så er det så mye som 320 prosent og 257 prosent dyrere på norske apotek.

Hvorfor blir man trøtt av Zyrtec?

Allergikere som bruker Zyrtec har nemlig rapportert om trøtthet. De anbefaler derfor å utvise forsiktighet med blant annet bilkjøring.

Hva koster Zyrtec på resept?

Laveste stykk-pris ved reseptfritt kjøp er 3 kroner per stykk for Cetirizin sandoz eller 3,30 kroner per stykk for Zyrtec. Dersom du har resept på cetirizin-tabletter, kan du slippe unna med å betale 74,60 kroner for 100 tabletter.

Kan jeg få Zyrtec på blå resept?

De såkalte andregenerasjons antihistaminene vi bruker i dag gir ikke så mye tretthet som allergimedisiner gav for en del år tilbake. Fra 1. august 2008 kan kun de rimeligste antihistaminlegemidlene, Zyrtec, Cetirizin, Acura, Loratadin og Telfast, skrives ut på blå resept ved behandling av allergi og elveblest.

Kan man ruse seg på Zyrtec?

Etter at cetirizin ble markedsført er det også rapportert andre psykiatriske symptomer som agitasjon, aggresjon, forvirring, hallusinasjoner og insomni. Dog er disse mindre vanlig eller sjeldent forekommende (2).

Når på døgnet er det best å ta Zyrtec?

Hvis du blir trøtt eller sløv av allergitablettene, så kan det være bedre å ta dem om kvelden.