Hva Tommy John Surgery er? Gjenopprettingstid, symptomer og mer

COS’Tommy Johns intervensjon er?

Tommy John Surgery er et annet begrep for gjenoppbyggingen av Ulnare Collateral Ligament (UCL). Det er en prosedyre for å behandle en albueskade som har en tendens til å forekomme mellom idrettsutøvere som starter, som baseballkraft. Tommy John var en lang dato launcher av The Major League Baseball, og var den første til å ha denne felles operasjonen nå.

L’Tommy Johns intervensjon reparerer en revet UCL, et ligament til albuen inne som er grunnleggende for stabiliteten i artikulasjonen. L’UCL og Side Collateral Ligament Connect Homer & # 8211; l’lang ben i øvre del av armen & # 8211; Alle’ulna, en av de viktigste beinene i’underarmen.

Hva er symptomene?

Når Ulnar-ligamentet tårer, kan du faktisk høre en & # 8220; Pop & # 8221;. Deretter kan du kanskje ikke starte eller gjøre mye av noe med den armen til den blir behandlet. Din indre albue kan være vondt før du tar ligamentet faktisk. Smerte skyldes en innsats som er plassert på selve ligamentet.

Andre tegn på en lacerasjon av Ulnar Collateral Ligament inkluderer:

  • Hevelse i innsiden av albuen og # 8217; øvre underarm
  • et blåmerke som danner på lesjonens side
  • Stivhet av albuen og manglende evne til å fullstendig rette armen
  • prikking i hånden, til liten finger og alle «8217;
  • Svak håndtakelse

Vanlige årsaker

Stress av gjentatte lanseringsbevegelser kan forårsake forlengelse og fraying av de ulnar-ligamentfibre. Over tid kan små muskel tårer utvikle seg (kjent som Microtears). Til slutt tar de små sårene sine toll og brudd på leddbånd.

Barn i alderen mellom 10 og 18 opplever UCL mest ulykke. Tilstanden blir stadig mer vanlig fordi unge idrettsutøvere konkurrerer i flere spill og i lengre årstider. Deres risiko er mer alvorlig fordi de har en økende brusk åpen i albuen. Det heter MediaLe Epicondolate Fisi, også kjent som albue av den lille ligaen.

Noen ganger faller med den strukte armen, kan det skade albuen og forårsake enda en brudd på # 8217; UCL.

Hva skjer under intervensjonen

Før du planlegger kirurgi med Tommy John, kan legen gi råd om deg og noen rehabiliteringsøvelser. Disse øvelsene vil forbedre stillingen, styrke og lanseringsteknikker. Anti-inflammatoriske stoffer kan også anbefales for smerte.

Hvis kirurgi er nødvendig, kan legen imidlertid kunne gjøre det i artroskopi. Et artroskop er et spesielt verktøy utstyrt med et lite fiberoptisk kamera. Er satt inn i albuen gjennom en liten gravering. Kameraet sender bilder til en dataskjerm, som gjør det mulig for legen å se interiøret i artikulasjon og myke vev (inkludert ledbånd). Under artroskopisk kirurgi kan legen være i stand til å glatte noen flotte eller grove kanter og fjerne eventuelle døde eller sårede vev.

En mer kompleks Tommy John-prosedyren krever en, åpen gravering. Det er nødvendig hvis ligamentet har blitt revet fra # 8217; bein. I stedet for å reparere den eksisterende, men skadede UCL, brukes en sener med andre deler av kroppen for å erstatte den. Byttestangen er festet til beinene gjennom hullene som praktiseres i # 8217; Homer og # 8217; ulna. Senen passerer gjennom hullene og holdes på plass med suturer eller skruer. Byttestangene kommer vanligvis fra kneetene, fra # 8217; underarm og fra foten (Tendon Dell’Allensor Dell’Alluxe).

Recovery Chronology

En baseball launcher kan kreve en fil år eller mer av rehabilitering før de kommer tilbake til toppen av formen. Søket viser At i et studio på 179 lansere av den store liga baseball som har gjennomgått kirurgi på Tommy John, var 148 i stand til å komme tilbake til å spille i de eldre ligaene etter L & # 8217;. En annen 26 klarte å gå tilbake til lavere juridiske nivå.

Rehabilitering etter at Tommy Johns intervensjon kan deles inn i tre faser. Varigheten av hver fase avhenger av’Individuell og natur av # 8217;. Hvis albuen har blitt skadet mer enn den enkle ligamentskaden, kan utvinningen ta lengre tid. De tre faser av rehabilitering inkluderer:

  • Fase 1. Etter operasjonen vil armen bli satt inn i en verge. Denne veksten vil stabilisere armen med en vinkel mellom 60 og 90 grader. Du vil fortsatt kunne gjøre øvelser for biceps, skuldre og hender. Disse øvelsene er viktige for å hindre musklene fra atrofiserende.
  • Steg 2. Omtrent to uker etter operasjonen, vil du bli gitt tillatelse til å flytte L’albue felles. L’Målet med fysioterapi på dette punktet er å forbedre mobiliteten din. Armen din vil fortsatt være i en veileder av noe slag når du ikke bruker det. Guardianen kunne ha hengsler for å holde albuen stabil mens du trener artikulasjonen. Du kan også plassere armen i et band mens albuen fortsetter å helbrede.
  • Trinn 3. Etter omtrent en måned kan albuen gå ut av vergeen, og du bør kunne helt utvide armen. Innenfor noen få måneder, Du bør gjenvinne et komplett utvalg av bevegelse i albuen. Fysioterapi i denne fasen vil inneholde fleksibilitet og styrkeøvelser.

Risiko og komplikasjoner

Tommy John Surgery, som andre operasjoner, løper risikoen for infeksjoner eller komplikasjoner på grunn av anestesi. C’Det er også en lav risiko for skade på blodkar eller albue nerver. Hvis Ulnar-nerven er irritert etter # 8217; Intervensjonen kan flyttes til A’andre albue.

Andre komplikasjoner gjelder erstatningen av senen. Den nye senen festet til beinene i albueelementet kan lengre og tåre, som krever en annen operasjon. I sjeldne tilfeller, Komplikasjoner er utviklet i den delen av kroppen som erstatningssenten ble tatt. Disse kan vanligvis behandles effektivt med narkotika.

Under utvinningen er det viktig å være oppmerksom på tegn på komplikasjoner eller beats d & # 8217, arrest eller tegn på at albuen ikke er klar for vekten av sporten din. Snakk med legen din og trenere på hva du skal være i varsel etter operasjonen;.

Kirurgisk Scar

En typisk Tommy John Surgery krever en «en lang gravering ca 4 inches alle’albue interiør. Det resulterende arret, danner en & # 8220; C & # 8221; Når albuen er bøyd, vil det forsvinne litt. Men det vil alltid være en synlig påminnelse om din operasjon, og forhåpentligvis en sunn utvinning.

Hva er perspektivet?

Tommy Johns kirurgi kan forlenge en idretts karriere så lenge han følger råd fra hans helsepersonell. Fullførelsen av fysioterapi er grunnleggende, så vel som tålmodighet under utvinning. Hvis du er enig i at gjenopprettingsprosessen ikke kan rushed, kan du komme tilbake til handling og utføre på høyt nivå takket være denne operasjonen som kalles et høyt idrettsutøver på høyt nivå.