Hva slags matvarer inneholder mye karbohydrater?

Hva er de beste karbohydratene i kosten?

Karbohydrater er kroppens hovedkilde til energi. Inntaket av karbohydrater bør ligge på 45-60 energiprosent. Sunne kilder til karbohydrater er grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær.

Hva kan man spise på lavkarbo?

Lavkarbo mat gjennomgang
 1. Kjøtt (0 gram karbohydrater/100 gram) …
 2. Sjømat og fisk (0 gram karbohydrater/100 gram) …
 3. Egg (0 gram karbohydrater/100 gram) …
 4. Grønnsaker som vokser over bakken er ypperlig lavkarbo mat (under 5 gram karbohydrater/100 gram) …
 5. Bær (3.2 – 8 gram karbohydrater/100 gram) …
 6. Frukt. …
 7. Nøtter. …
 8. Meieriprodukter.

Hva slags grønnsaker kan man spise på lavkarbo?

Grønnsaker med lavt innhold av karbohydrater:
 • Spinat.
 • Asparges.
 • Agurk.
 • Artisjokk.
 • Stangselleri.
 • Bladsalat.
 • Persille.
 • Tomat.

I hvilke matvarer finner vi raske karbohydrater?

Sukker og stivelse sier vi gjerne er «raske karbohydrater«, fordi de gir en rask og høy blodsukkerstigning. Raske karbohydrater finnes i mat som loff, hvit ris, lys pasta, boller, godteri, kaker og kjeks. Mens mat med kostfiber kaller vi ofte «langsomme karbohydrater«.

Hva er sunne karbohydrater?

Raffinerte karbohydrater derimot er strippet for slik næring og tilbyr kroppen lite nyttige byggeklosser. Naturlige karbohydrater i grønnsaker, frukt, bær og korn gir kroppen verdifull næring og rikelig med fiber for et stabilt blodsukker.

Hvordan kutte ned på karbohydrater?

Det er bra å redusere forbruket av godteri, brus, bakverk og andre usunne matvarer som alle vet er usunne og som i høy grad består av tilsatt sukker. Å spise mindre hvitt brød, hvit pasta og hvit ris er også bra for helsen.

Hvor mye karbohydrater per dag for å gå ned i vekt?

Daglig inntak for karbohydrater er 300 gram per dag når du spiser en 2000-kalori diett. Noen mennesker reduserer det daglige karboinntaket med sikte på å gå ned i vekt og redusere til rundt 50–150 gram per dag. Forskning har vist at lavkarbodietter kan være en del av en effektiv vekttapstrategi.

Hva er forskjellen på kalorier og karbohydrater?

Karbohydrater er jo en næringsgruppe (molekyler), kalorier er en måleenhet for næringsinnhold. Et knekkebrød kan inneholde 1 karbohydrat, men det inneholder jo andre næringsstoffer også. Fett og proteiner bl. a.

Kan man spise banan på lavkarbo?

KK.NO: Lavkarbo har lenge vært et omdiskutert tema. Er det bra for deg, eller er det ikke? Én ting er sikkert, og det er at det er ingen grunn til å droppe grønnsaker, frukt og bær. For selv om bananer og druer riktignok inneholder massevis av karbohydrater, finnes det mange andre og gode alternativer.

Kan man skeie ut på lavkarbo?

Det kroppen får gjennomgå kan umulig være sunt, absolutt ikke forenlig med god helse. Skeier du ut et måltid eller en kveld- kommer det alltid en ny dag med nye muligheter i morgen, ha det i bakhodet. Du får veie opp hva som er positivt med lavkarbo og negativt.

Hva skal man unngå lavkarbo?

Kort oppsummert så skal du altså spise mer av: kjøtt, fisk, egg, grønnsaker som vokser over bakken og naturlig fett slik som rent smør. Du skal unngå: sukker og stivelseholding mat, som brød, pasta, ris, bønner og poteter. Spis når du er sulten, og slutt å spise når du føler deg mett.