Hva slags mat gir stabilt blodsukker?

Hva kan man spise for å få ned blodsukkeret?

Noen matvarer som senker blodsukkeret
 • Kanel. Forskning har vist at 1-1.5 gram kanel(ca. …
 • Eddik. Årsaken til at eddik har en blodsukkersenkende effekt, er at syreholdig mat senker PH-verdien i magesekken. …
 • Belgfrukter. …
 • Nøtter. …
 • Stevia. …
 • Blåbær. …
 • Løk og hvitløk. …
 • Middelhavskostholdet.

Hvilken frukt er bra for diabetikere?

Man tåler som regel en porsjon på 10 gram fruktsukker om gangen når man har diabetes eller nedsatt glukosetoleranse, som for eksempel utgjør en halv banan, et eple, 10 druer eller 12 jordbær.

Er havregryn bra for diabetikere?

Havregryn har et høyt innhold av karbohydrater, noe en person med diabetes må ta høyde for. Det høye innholdet av fiber, har derimot vist seg å virke regulerende på blodsukkeret. Blodsukkeret får en langsommere stigning, noe som er positivt for personer med diabetes.

Kan man spise ost med diabetes?

De som har diabetes kan med fordel både drikke melk og spise meieriprodukter som yoghurt og ost. Dette gjelder både for dem med diabetes type 1 og 2. Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter er en del av det daglige kostholdet, også for dem med diabetes type 1 og 2.

Hva er stivelsesrike grønnsaker?

Stivelsesrik plantekost og grønnsaker:

150g potet. 100g søtpotet/yams. 50-100g bønner eller linser, ukokt eller kokt vekt, henholdsvis – finnes i dagligvarebutikken ferdig tilberedt i bokser. Linser er også proteinrike.

Hvor ofte bør man spise for å holde blodsukkeret stabilt?

For å holde blodsukkeret i sjakk, anbefaler hun et regelmessig kosthold hvor du spiser hver 3-4 time på dagtid, og hvor du inkluderer balanserte mengder protein, sunt fett og grove karbohydrater fra ekstra grovt brød og kornvarer, grønnsaker, bær og frukt i måltidene.

Hva er trege karbohydrater?

Matvarer som inneholder mye kostfiber, som gir langsommere energi, kaller vi for trege karbohydrater, og de gir også en god og langvarig metthetsfølelse. Matvarene er som regel lite bearbeidede. Disse matvarene er ikke helt uten sukker og stivelse, men på grunn av kostfibret, forsinkes opptaket av sukkeret i blodet.

Hvordan bli kvitt høyt blodsukker?

Kort oppsummert er dette tiltakene du bør gjøre for å forebygge eller utsette at prediabetes blir til diabetes type 2:
 1. Reduser kroppsvekten med fem til ti prosent.
 2. Vær moderat fysisk aktiv i minst 30 minutter minst fem dager i uken.
 3. Legg om til et sunnere kosthold.
 4. Stump røyken, dersom du røyker.

Hvordan senke blodsukkeret og gå ned i vekt?

Trene regelmessig. Regelmessig trening kan hjelpe deg å gå ned i vekt og øke insulinfølsomheten. Økt insulinfølsomhet betyr at cellene dine er bedre i stand til å bruke tilgjengelig sukker i blodomløpet. Trening hjelper også musklene dine til å bruke blodsukkeret til energi og muskelsammentrekning.

Hva gjør man når blodsukkeret er for høyt?

Behandling av alvorlig høyt blodsukker

Siden tilstanden er alvorlig, krever den øyeblikkelig legebehandling og innleggelse på sykehus. Viktige ingredienser i behandlingen er tilførsel av store mengder væske, insulin og eventuell korreksjon av blodets surhetsgrad.

Hva er den sunneste frukten?

Den sunneste frukten er den du faktisk spiser. Det er ikke så mange som spiser mye grapefrukt og granateple, men mange spiser banan, eple og appelsin. Det er de fruktene som vi spiser mest av som gir mest næring, og alle har de til felles at de tilfører kroppen mye godt, og bidrar til 5 om dagen.