Hva skjer med vaginal lukt etter svette eller trening?

Det ikke-medisinske begrepet for disse vaginale bivirkningene indusert av # 8217; trening er & # 8220; sport vagina & # 8221;.

Det første du trenger å vite om Sports Vagina, sier Lauren Streicher, MD, klinisk professor i obstetrik og gynekologi på Northwestern University, er at det ikke er et begrep eller en offisiell medisinsk tilstand.

Snarere er det den samtidige setningen som brukes til å forstå en rekke forskjellige problemer som kan oppstå mellom beina under treningen, for eksempel:

  • klø
  • irritasjon
  • rødhet
  • lukt
  • gnir
  • betennelse

Faktisk understreker streicher at ordet & # 8220; vagina & # 8221; Det er faktisk forvirret og anatomisk feil.

«Når folk snakker om skjeden, vanligvis hva de refererer er de eksterne delene, som er vulvaen. Vagina er interiøret, og dette er ikke den som refererer til folk og sier Streicher.

Terminologi til side, kan du ikke nekte at noen problemer og lesjoner til vulva kan oppstå under eller etter en svette økt. Dette betyr at du kan bruke din vulva som en unnskyldning for å ta en annen hviledag? Ikke egentlig.

Men det kan bety å erstatte din nåværende athleisure med en mer egnet trenings klær for trening.

Nedenfor er alt du trenger å vite om hvordan treningen kan påvirke deg mellom beina dine. Dessuten, hva du kan gjøre for å hindre det.

Hva er problemet med lukten?

Akkurat som hver vagina har sin glød, har hver vagina sin naturlige duft, som avhenger av en rekke faktorer, for eksempel kosthold, hydrering, kjønn og hormoner. Det er veldig vanlig å merke seg at lukten din er sterkere eller mer uttalt selv etter en treningsøkt.

Leiligheten er sannsynligvis bare svette & # 8221; sier Streicher. & # 8220; Hvis du trener, bytter du, så parfymen er sannsynligvis bare kjønnsvette.& # 8221;

Kecia Gaither, MD, OB-Gyn, gir en slik følelse: vaginalområdet inneholder to typer svette kjertler: de excpressed kjertlene, som produserer fuktighet som hovedsakelig er luktfri, og apokrine kjertlene, som er ganske rikelig i hårsekkene (som det har lysken), og som frigjør en mer fet og stinkende svette. & # 8221;

Så ja, du kan bare ha en svett lyske, selv om det kanskje ikke bare svetter. Trening med mange hopp (tenk på hermetisert hopp, tau å hoppe og burpees) kan også føre til utslipp av litt & # 8216; av urin eller utslipp, som ifølge Streicher også kan gjøre’lukt mer musky.

Samlet sett er små endringer i duften din normale. Så, hvis du merker en sterkere lukt etter treningen, ikke bekymre deg for mye. Den beste løsningen er å endre treningsutstyret ditt i stedet for å prøve å dekke lukten med potensielt irriterende produkter, sier Gaither.

Men hvis du fortsatt legger merke til en merkelig lukt i forhold til din vanlige etter en dusj, gå til en lege. Det kan være et symptom på en infeksjon i & # 8217;.

Hvordan administrere gnidning og irritasjon som en prøve

Mens det er mye snakk på lårets interne gnidning mellom idrettsutøvere, er selv vulvars gnidning mulig.

Streicher antyder å bruke Aquaphor, Vaseline eller Vaseline All’utvendig av vulvaen for å skape en barriere mellom huden og klærne som den første forsvarslinjen. (Vekt på’eksteriør!)

Og som for klærne;? «Stilene og passe på klær som ikke irriterer deg, avhenger av personlige preferanser og kroppsform. Komfortabel, stor, stram, uansett. Det vil ta noen forsøk og feil på din side for å forstå hva kroppen din reagerer dårlig & # 8220; sier Streicher. & # 8220; Vanligvis er bomull nesten alltid den beste fordi den er mer pustende.& # 8221;

Vurder muligheten for å erstatte dine strenge trenings klær med litt bredere bomull. Ellers er den beste løsningen å hoppe i skapet etter treningen og endre deg fra buksene.

Hvis L’vulvarirritasjon forsvinner ikke med hjemmebehandlinger, kan legen foreskrive et aktuelt steroid.

Og hvis du ikke prøver å gni nøyaktig, men din vulva og bikini-området viser tegn på irritasjon som rødhet, tørrhet eller kløe? De anbefalte behandlingene ovenfor bør fungere, sier Gaither. & # 8220; også forsikret ikke å vaske deg med irriterende potensialer & # 8221; legger til.

Og symptomene som ikke går bort?

Enten det er en merkelig lukt, kløe eller unormal sekresjon, hvis symptomene dine forårsaker ubehag, vær proaktiv og oppfyller en lege. Du kan ha en «8217; gjærinfeksjon, bakteriell vaginose, UTI eller blæreinfeksjon.

Å være klar: L’Øvelse i seg selv kan ikke forårsake disse infeksjonene, understreker streicher. Det kan imidlertid være mulig å løpe rundt med svettebukser i lengre tid.

Type infeksjon Ekstra symptomer behandling sekresjon fra konsistensen av gjær ricotta (candida), brennende under tisse, smerte under penetrasjonsregime fra 1 til 3 dager med krem, salve, tablett eller antifungal suppositorium; Unngå klær som holder fuktighet lukten av vagino-vedvarende bakteriell fisk, subtile misfarget sekresjon, kløe, brennende under trang eller antibiotika supplert hyppig vannlating, brennende under tisse antibiotika

Gaither råd for å forhindre infeksjoner

Det samme tipset er verdt: Unngå undertøy og truser som er av syntetisk natur, siden de ikke er pustende. Opt i stedet for bomullsundertøy, som er det mest pustende materialet.

Alternativt, endrer de svette klærne til treningen så snart som mulig. (Beklager, men dette betyr * ikke * gå og handle med yoga bukser du bare slitt til Bikram.)

Og i tilfelle det ikke er åpenbart: ikke bruk skitne klær for treningen.

Fortsett å rense en prioritet

L’trening kan svette inguinen og, avhengig av hva du har på deg, kan føre til vulverirritasjon. Selv om treningen ikke kan forårsake infeksjon på 8217, forbli for lenge med ditt svette utstyr kunne.

Hvis du er bekymret for skjeden din og lukter en fisk, en funky sekresjon eller en brennende følelse, snakk med en lege.

I alle fall er det viktig å huske at vagina og vulva ikke bør hindre treningsrutinen din!

Gabrielle Kassel er en velværeforfatter basert i New York Playing Rugby, løper inn i gjørmen, blanding av proteinblandinger, forbereder måltider, krysser. Det har blitt en marina person, prøvde hele 30-utfordringen og spiste, full, børstet, vasket og vasket med kull, alt i navnet på journalistikk. På fritiden kan du finne lese selvhjelpsbøker, lage benk eller praktisere Hygge. Følg den opp Instagram.