Hva skjer hvis du spiser ormene?

Beskrivelse

En orm er en stor Moskva Larva. Ormene har myke og ben uten ben, så de ser ut som en bit & # 8216; ormer. De har vanligvis et redusert hode som kan trekke seg tilbake i kroppen. Ormen refererer vanligvis til larver som lever på dekomponering eller rusk av animalske stoffer og planter. Noen arter spiser sunne dyrstoffer og levende vegetabilder.

Fordi du burde spise dem?

Noen mennesker velger å spise ormer med vilje. Ormene kan stekt og spises på steder der det er normalt å spise insekter. De kan også brukes til å lage en fil Sarda delikatesse. & # 8220;Casu Marzu& # 8220; oversetter til larva ost eller rått ost. Det er en italiensk ost forberedt spesielt for å bli fruktbar jord for ormer. Mens Casu Marzu kan beskrives som en gjæret pecorinoost, er faktisk dekomponert. Det sies at osten er trygg å spise til ormene fortsatt er i live.

Det er også mulig å spise ormer ved en feiltakelse fordi de ofte finnes rundt maten, selv om de vanligvis finner rundt forurenset mat som du ville unngå. Men å spise ormer innebærer noen risiko du må være klar over.

Risiko å spise ormer

Det kan være trygt å konsumere ormene selv, men du kan være utsatt for alt de spiste eller som de ble utsatt for, for eksempel avføring eller nedbrytning av kjøtt. Det er sannsynlig å bli infested med ormer Marcisca og belastes med bakterier. Andre risikoer inkluderer følgende:

Myasi

Myasi er en infeksjon i & # 8217 som oppstår når ormene angriper og mate levende stoff av dyr eller # 8217;. Det er mer vanlig i tropiske og subtropiske fylker. Folk som har problemer med å opprettholde god oral hygiene, er spesielt i fare. Larvene kan bosette seg i munnområdene hvor hygienen er dårlig.

Du tror også at å spise ormer forlater de indre organene og larver følsomme vev, selv om miasis er mer vanlig noe som oppstår under huden. Ormene som forårsaker mysus kan leve i magen, i det # 8217; tarmene og i munnen. Dette kan forårsake alvorlig vevskader og krever medisinsk behandling.

Miaosi er ikke-smittsom. Miaosis symptomer i mage-tarmkanalen inkluderer magesykdommer, oppkast og diaré. I munnen er larver typisk synlige.

Bakteriell forgiftning

Spise ormer eller infested mat fra larver kan forårsake bakteriell forgiftning. De fleste matvarer som ormer ikke er sikker på å spise, spesielt hvis larver har vært i kontakt med avføringen. Noen Innenlands fluer Bruk dyre- og menneskelige avføring som reproduksjonssteder. De reproduserer også på søppel eller dekomponert organisk materiale.

Det er mulig at ormene blir forurenset Med Salmonella Enteritidis og Escherichia coli. Symptomer på A’infeksjon til og. Coli inkluderer feber, diaré, kvalme eller oppkast og kramper. Salmonella symptomer er like. Begge forholdene kan også forårsake blodige og tretthetsfeces.

Allergisk reaksjon

Noen mennesker kan være allergiske mot ormer. Noen typer larver har vært viste forårsake åndedrettsvern og astmatiske symptomer hos personer som har håndtert larver til bruk som lokker for levende fiske eller er profesjonelt utsatt. Kontakt dermatitt har også blitt rapportert.

Det har blitt foreslått at du kan ha en allergisk reaksjon hvis du spiser larver som har blitt utsatt eller konsumert mat du er allergisk. Vitenskapelig forskning er nødvendig for å avklare dette synspunktet.

C’er en måte å spise ormer på trygt?

Ormene kan være en gyldig kilde til protein, gode fettstoffer og sporstoffer. Forskere undersøker muligheten for å bruke ormer å produsere teksturerte proteiner eller a bærekraftig Snack for mennesker.

Spis tørkede larver, kokt eller pulverisert er tryggere enn å spise hele og ubehandlede larver. Behandling ville eliminere mikrober, parasitter og bakterielle sporer. Å produsere larver på denne måten ville ha en mindre miljøpåvirkning enn produksjon av kjøtt til konsum.

Men for øyeblikket eksisterer risikoen fortsatt og sannsynligvis overskrider de potensielle fordelene.

Når skal du se en lege

Ring legen din Hvis du utvikler uvanlige symptomer, tror du er relatert til forbruket av ormer. Dette er spesielt viktig hvis du er på tropier eller turer til et land med usikre matforhold.

L & # 8217;

Totalt sett er det usannsynlig at du vil bli utsatt for store mengder ormer. Hvis du ved et uhell spiser en i et eple, vil du sannsynligvis være bra. Du kan velge å spise stekte ormer eller casu marzu etter eget skjønn.

For å hindre ormer og flyr å vokse i hjemmet ditt, følg disse forslagene:

  • Hold huset og kjøkkenet den mest hygieniske som mulig.
  • Hold D’øye all frukt, grønnsaker og kjøtt for å sikre at de ikke blir fruktbare bakken.
  • Frukt og grønnsaker deksel med et nettverk eller konservativ i kjøleskapet, spesielt hvis du bor i et varmere klima.
  • Hold dekket søppelbøtten og ta den ut så ofte som mulig.