Hva skal man gjøre når man flasser?

Når huden flasser?

Flass er hudskjell som har løsnet fra hodebunnen. Litt flass er helt normalt fordi det ytterste laget i huden stadig skalles av. Mer uttalt flass ser ut til å skyldes gjærsopp som vokser ved tett behåring i hodebunnen. Noen ganger kan imidlertid flass skyldes seboreisk eksem som må behandles.

Hvordan ser seboreisk eksem ut?

Seboreisk eksem sees som flassende og rød hud, gjerne litt fet flass. Det oppstår ofte i hudfolder, ved nesevingene, rundt munnen eller steder det er hår, slik som i hodebunnen, ved øyevippene, i underlivet. Man kan også ha det i lysker og flere andre steder.

Hvordan bli kvitt flassende hud?

Ta deg god tid med smøringen og smør ofte. Hvis du ser at du har mye tørr hud og flassing rundt nesevinger og i hodebunn, kan det være at du har hudsykdommen seborreisk eksem. I tillegg til fuktighetskrem er det nyttig å behandling huden med sjampo som inneholder ketokonazol. Det kan kjøpes reseptfritt på apotek.

Hvordan bli kvitt tørr hud i ansiktet?

Tørr hud behandles ved å tilføre huden fuktighet. Smør huden med en god fuktighetskrem to ganger om dagen, for eksempel morgen og kveld. Mange trenger en fetere krem om vinteren enn om sommeren. Er huden fortykket, kan karbamidkrem eller salisylvaselin være bra (ikke på sprukken hud).

Er det farlig å flasse?

Flass er et meget vanlig problem og vedrører de fleste av oss i varierende grad. Flass er verken smittsomt eller farlig, men det kan oppleves både flaut og plagsomt hvis det blir for mye av det.

Kan man skrubbe bort brunfarge?

Ikke vær redd for peeling, råder Ann Charlotte Nilsson. Når fargen først har satt seg, er mange engstelige for å peele huden, det vil si skrubbe bort død hud. – Brunfargen forsvinner ikke av peeling.

Når forsvinner brunfargen?

Brunfargen du har fått i løpet av sommeren forsvinner når huden skiftes ut – enten du vil eller ei. Men hvor fort det skjer selve tempoet på utskiftningen, er noe du kan påvirke, såfremt du har vært fornuftig når du har solt deg.

Kan man miste har av flass?

Symptomer. Flasset er små og litt fettete hudflak, og de sitter gjerne fast i håret. Som regel får du spredt flassdannelse i hele hårbunnen, men du kan ha områder hvor det er tykkere og mere fastsittende flassdannelse. Mer utbredte forandringer med eksem kan gi kløe, og flasseksem kan medføre hårtap.

Hva er best for tørr hud?

Fet fuktighetskrem er velegnet til svært tørr hud, spesielt fuktighetskremer eller lotion med karbamid. Disse gir bedre effekt enn kremer uten karbamid og er gjerne lettere å smøre ut. Krem med 5-10 % karbamid anbefales til behandling av svært tørr hud, og regelmessig bruk reduserer behovet for kortisonkrem.

Hvordan ser flass ut?

Ved flass er flakene som løsner fra hodebunnen ofte større enn et knappenålshode. – Det ser ut som gråhvite korn og har en litt spesiell lukt, i motsetning til tørr hodebunn, som vises ved et lett, hvitt dryss, forklarer Lise. Har du flass og tørr hodebunn, ser du kanskje også større flak på skuldrene.

Hva forverrer seboreisk eksem?

Seboreisk eksem (bildet) kan forverres av stress og søvnmangel.