Hva skal barnet mitt være?

Del på Pinterest

Hva vil barnet ditt være? Dette kan være det første spørsmålet som kommer til å tenke når graviditeten bekreftet. Tross alt er det mange genetiske egenskaper å tenke på.

Fra hår, øyne og kroppsfunksjoner til psykiske slag og mer, vil ditt barns utseende og personlighet forbli et mysterium mens du utvikler seg i # 8217; livmor.

Hva med C’står bak barnets utseende?

Den delen av menneskelige celler som er ansvarlig for måten de ulike seksjonene er arvet, kalles DNA. Er samlingen av alle gener som blander når en nyfødt er oppfattet.

Det menneskelige DNA (tenk som en slags genetisk valuta) er organisert i former som du kanskje har sett på tegningene og i bildene av samtaler kromosomer. Se på et brev x litt & # 8216; Shaky. Hver person har totalt 46.

Ditt barn vil arve 46 kromosomer, 23 fra hver forelder. Et par er sexkromosomer, kjent som x og y. De vil bestemme barnets kjønn.

Blandingen av gener som er tilstede på kromosomer, ca 30.000 av dem, Det vil avgjøre, for eksempel:

  • Øyets øyefarge på barnet ditt
  • hår
  • Kroppsformen
  • Tilstedeværelse eller mangel på dimples
  • en stor stemme synger

Du har rett i å tenke på at 30.000 gener eller mer er mye materiale for å blande og matche. Utallige kombinasjoner er mulige, og derfor er det ikke alltid lett å forutsi nøyaktig hva barnet ditt vil være.

Men på grunn av måten generene fungerer, er det mulig å lage prognoser på en måte nøyaktige. Det er et morsomt spill å spille venter.

Hvordan genetikk fungerer?

Fargen på håret og øynene bestemmes av en serie gener som bestemmer kombinasjonen av pigmentet. Dette kan gjøre hår, øyne og hudklarere eller mørkere.

Start med Family Photo Albums av begge foreldrene. Der kan du se fargen på det overordnede håret, hvis skallet har hoppet over en generasjon, og hvis de blå øynene av og til presenteres for foreldre med brune øyne.

Selv om det endelige resultatet er umulig å gjette nøyaktig, er det en hjelp til å forstå hvordan genetikk fungerer.

Hvilken farge vil barnet ditt?

Vanligvis er det to versjoner for hvert gen: En sterk (i genetikk er dominerende kalt) og en svak (recessiv call). Ditt barn arver gener fra begge foreldrene. Noen av dem vil være dominerende og litt recessive. Hvordan søke på øyenfarge?

For eksempel, hvis du har brune øyne, og nesten alle i familien din har brune øyne, indikerer dette en sterk eller dominerende versjon av et gen eller et sett med brune øyne fargegener. Anta at 8217; Andre foreldre har blå øyne og til og med dens utvidede familie. Ditt barn vil trolig ha brune øyne fordi den fargen vanligvis er dominerende.

Men generene Dell’Blue Eye vil ikke gå tapt. De kan manifestere seg på vei inn i barnebarnene dine, hvis en bestemt blanding av foreldre gener oppstår.

På samme måte, hvis partneren din er din partner, har du brune øyne, men du har hatt en blåøyne forfedre (kontrollert familiealbumet!), Barnet ditt kunne ha blå øyne fordi hver av dere har noen gener Dell’Blå øye som brakt til DNA .

Hvilken farge vil barnet ditt?

Sterke eller dominerende gener bestemmer også barnets hårfarge. Det er to typer melaninpigment i håret at, ifølge hvilke genier som er sterkere, bland og bestemmer fargen på barnets strenger.

Etter hvert som barnet ditt vokser opp, kan du merke at håret hennes blir mørkere. Det er normalt. Det har å gjøre med nedgangen i pigmentproduksjon.

Generelt, hvis du har mørkere hår, kan det være et blondt eller mørkt gen du bringer. Så hvis partneren din har en lignende kombinasjon, kan to mørkere hairere ha et blond eller rødt barn. Det er en del av det normale genetiske spillet.

I et forsøk på å forutsi funksjoner som hår eller øyne, må du kanskje vurdere selv hudtoner. Noen ganger har en person mørkere hår og lett hud, en indikasjon på at det er en sjanse til å ha et barn som vil vise et klarere hår.

Ditt barn vil se mer ut til pappa enn mor?

Se på et nyfødt for å se hvem som oftest ligner folk angir faren. Dette betyr at barn mer liker deres fedre enn deres mødre? Ikke egentlig.

Den mest troverdige forklaringen, Forskere funnet, Det var det som århundrer siden, barnets ubehagelig betydde at den nye far ville ha vært mer oppmuntret til å gi mor og barn.

Imidlertid virker biologi og genetikk ikke bra med subjektive meninger. Heldigvis vet folk nå at barn kan se ut som begge foreldrene. Men oftest er de en intrikat kombinasjon av de to, så vel som noen familieegenskaper som har blitt overført.

Videre, gitt at mange egenskaper hopper over en generasjon eller to, kan du se mer enn din bestemor i barnet ditt enn jeg var forventet. Å ha bilder på fingertuppene gjør at hypotesene dine er lettere å bringe til virkelighet.

En ting du bør være oppmerksom på er at det er mange myter der ute på vei der de forskjellige egenskapene er arvet. Gener gjør sine ting, så noen kombinasjoner kan gi et uventet resultat.

For eksempel, hvis du og din partner er både høy, C’er en stor sannsynlighet for at barnet ditt vokser opp for å bli en høy person. En høydeforskjell vil plassere barnet ditt i midten av # 8217; høydeintervallet. Også slekten bidrar til høyden.

Bunnlinjen

Hva vil barnet ditt være? Det er et spill D’hypotesen som holder alle foreldrene på torner opp til # 8217; Ankomst av den store dagen og kan se på deres bunt av glede.

Uansett hva dine forventninger til barnet ditt, en gang født, vil du finne deg selv gal i kjærlighet, til tross for fargen på øynene og håret. Nyt barnets unikhet, både fysisk og psykologisk. Ha det gøy å gjette hvordan genetikk har formet familien din!