Hva å se blinde? Fakta og forskning

Ordet & # 8220; blind & # 8221; Det er et veldig bredt begrep. Hvis du er lovlig blind, kan du se ganske bra med et par korrigerende linser.

& # 8220; lovlig blind & # 8221; er mer en juridisk begrep enn en funksjonell beskrivelse. Faktisk bruker den amerikanske regjeringen lovlig blind betegnelse til å referere til en person som har rett til å motta visse typer hjelp og tjenester på grunn av hans visuelle funksjonshemning.

Derfor kan mange mennesker med et bredt spekter av visuelle funksjonshemminger komme tilbake til den store kategorien av & # 8220; blind & # 8221; eller til og med i den litt begrensede kategorien av & # 8220; Juridisk blind & # 8221;. Men deres erfaringer kan være svært forskjellige.

Du kan ikke anta at alle de blinde ser eller ser de samme tingene.

Se

Hva en blind person kan se avhenger mye av hvor mye syn har. En person med total blindhet vil ikke kunne se noe.

Men en person med synsproblemer kan være i stand til å se ikke bare lyset, men også fargene og figurene. Imidlertid kan de ha problemer med å lese veiskilt, gjenkjenne ansikter eller matche farger mellom dem.

Hvis du har synproblemer, kan du ikke være klar eller uskarpt. Noen visuelle underskudd kompromitterer en del av ditt visuelle felt.

Du kan ha et blind punkt eller sløret punkt i midten av ditt visuelle felt. Eller din perifere syn kan bli kompromittert på en eller begge sider. Disse problemene kan innebære en eller begge øyne.

Typer blindhet

Det finnes ulike typer visuelle funksjonshemninger som faller inn i den generelle kategorien blindhet.

Lav visjon

Hvis du har en liten visning permanent, men hold en del av utsikten, har du en redusert visning.

De American Foundation for The Blind Beskriver HypoVision AS & # 8220; permanent redusert syn som ikke kan korrigeres med normale briller, kontaktlinser, medisiner eller kirurgiske inngrep & # 8221;.

Du kan imidlertid fortsatt være i stand til å se ganske bra med de korrigerende tiltakene eller forstørrelsesenhetene for å spille de fleste av dine normale aktiviteter i hverdagen. Men du kan ha problemer.

Mange forhold kan føre til synsproblemer, inkludert:

  • Makuladegenerasjon
  • glaukom
  • grå stær
  • Retinen skade

Total blindhet

Total blindhet beskriver folk med øyesykdommer som ikke har noen lysoppfattelse (PNL). Det vil si en helt blind person ser ikke noe lys.

Total blindhet kan være et resultat av traumer, skade eller til og med forhold som glaukom ved terminalstadiet eller diabetisk retinopati på terminalstadiet.

Medfødt blindhet

Denne beskrivelsen gjelder for blinde mennesker fra fødselen. Noen medfødte forhold på’øye kan vokse under graviditet og føre til blindhet, mens årsakene til andre fortsatt er ukjente.

Lovlig blind

Så fra hvor det kommer fra & # 8220;lovlig blind& # 8220;? Anser det mer som en klassifisering som som en funksjonell beskrivelse av hva en person kan eller ikke kan se eller gjøre.

Tenk 20/200. Hvis du må plassere deg på en maksimal avstand på 20 meter fra et objekt for å se det klart, når en annen person kan se det lett fra 200 meter unna, kan du gå tilbake til denne kategorien.

Forskning estimatet omtrent 1 million mennesker I USA kan det betraktes som lovlig blind.

Hvilken forskning sier

Du kan finne interessant å reflektere over hvordan den blinde sett se og oppfatte informasjonen fra verden som omgir dem.

For eksempel kan noen mennesker uten syn være i stand til å behandle visse opplysninger med andre signaler enn visuelle, for eksempel lyd eller vibrasjon.

Husk at dette ikke er sant for alle. Mange som har synproblemer har flere sensoriske evner som hjelper deg med å kompensere for tapet.

Behandlingsinformasjon

En liten en 2009 studie oppdaget at noen mennesker med alvorlige synsproblemer kan bruke hjerneleder som synte mennesker bruker til å behandle utsikten. Svært folk kan bruke disse områdene på & # 8221; Å utføre andre aktiviteter.

Søvnproblemer

Det kan være vanskeligere for blinde mennesker sover godt om natten, siden tapet påvirker deres evne til å skille mellom dag og natt.

Et annet problem er at blinde mennesker kan ha flere inkubater enn de sikte menneskene, ifølge 2013 studie.

Forskere har studert 25 blinde mennesker og 25 synede mennesker. De har oppdaget at blinde deltakere har opplevd en rekke inkubater fire ganger høyere enn folk uten tap av syn.

Forstyrrelse av den sirkadiske rytmen

Det er svært vanlig for folk med total blindhet for å oppleve en kallesituasjon Sove-wake-forstyrrelser ikke 24 timer på xnumx. Dette er en sjelden type forstyrrelse av den sirkadiske rytmen.

L’Manglende evne til å oppleve lys hindrer at en person er i stand til å gjenopprette sin biologiske klokke riktig, noe som oversetter et avbrutt søvnprogram. Forskning viser at noen stoffer kan hjelpe, men.

TIL 2015 Studio Publisert på Lancet viste positive resultater fra et dobbeltblind randomisert studio som undersøkte bruken av et stoff som heter Tasimelteon, som er en melatoninreseptoragonist. Legemidlet kan hjelpe disse menneskene til å unngå den grusomme syklusen på dagtid tretthet og # 8217; natts søvnløshet.

misforståelser

Det er en rekke feil ideer som folk har på blinde mennesker. Hvis du noen gang har hørt at blinde mennesker har bedre høring enn de sikte menneskene, møtte du en av de vanligste.

Noen blinde mennesker har en god følelse av å høre og blinde folk i stand til å samle mye nyttig informasjon ved å lytte.

Men dette betyr ikke at deres virkelige forstand av # 8217; hørselen er høyere enn for noen som ikke er blind, eller at alle persienner har en eksepsjonell hørsel.

Her er noen andre fordommer om blindhet eller blind.

Spise gulrøtter vil lagre visningen din

Det er sant at gulrøtter kan være en del av en diett som støtter øyehelse. Gulrøtter er rike på antioksidanter Beta-karoten og lutein, som kan bekjempe frie radikaler som kan forårsake øyeskader.

Kroppen din bruker beta-karoten til å produsere vitamin A, som kan fremme øyehelse og redusere Sannsynligheten for å utvikle øyesykdommer knyttet til alderen. Men å spise gulrøtter vil ikke returnere synet til en blind person.

Blindhet er en betingelse & # 8220; alt eller ingenting & # 8221;

De fleste med tap av syn er ikke helt blind. De kan ha en visning, noe som betyr at de har synproblemer. De kan ha en gjenværende visjon, som kan tillate dem å se lys, farge eller former.

Ifølge L’American Foundation for de blinde, bare om 15 prosent faller inn i kategorien «8220; helt blind & # 8221;.

Alle som har synproblemer, trenger korrigerende linser

Ditt behov for briller, kontaktlinser eller kirurgi, avhenger av din spesifikke situasjon, inkludert diagnosen din og mengden visning du har. Folk med totalt tap av syn vil ikke ha nytte av visuelle hjelpemidler, så de trenger ikke å bruke dem.

Hvis du sitter for nær TVen, blir du blind

Generasjoner av foreldre har uttalt noen versjon av det & advarsel, men alt for ingenting. Det er egentlig ikke sant.

Hvordan tilby støtte

Eksperter sier at familie støtte til noen som mister utsikten eller tilpasser seg til tapet av synet er grunnleggende for tilpasningsprosessen.

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at sosial støtte bidrar til at voksne med synproblemer tilpasser seg mer effektivt på deres tilstand og forblir uavhengige. Det kan også bidra til å forhindre depresjon.

Planlegging folk kan ta mange andre roller for å tilby sin støtte. De kan øke bevisstheten om tapet av synet og de beste måtene å hjelpe blinde eller mennesker med synproblemer. Kan fjerne myter og klargjøre eventuelle misforståelser på folk som har tapet.

Du kan også gjøre en stor forskjell i livet til blinde mennesker. Du kan være forsiktig og høflig i måten du nærmer deg en person med tap av visning.

Eksperter foreslår hilsen personen først. Så spør om du kan hjelpe dem, i stedet for å hoppe og prøve å hjelpe dem. Lytt til responsen til personen. Hvis de ber om hjelp på en bestemt måte, respekterer deres ønsker og ikke forsøker å gjøre litt’andre. Hvis de nekter hjelpen din, respekterer det også det valget.

Hvis du bor hos en person med tap av syn eller samhandler regelmessig med noen som er blinde, kan du snakke med dem den beste måten å gi dem støtte på en kontinuerlig basis.

Bunnlinjen

Blinde mennesker er akkurat som folk som er såket på de fleste måter, men de kan se verden annerledes.

Hvis du samhandler med noen som har total visning eller blindhetsproblemer, spør han som du kan hjelpe ham bedre og ære hans valg.