Hva regnes som en høy qi, hva er gjennomsnittlig, hva resultatene betyr

IQ står for intelligens kvoten. QI-tester er verktøy for å måle intellektuelle ferdigheter og potensial. Er designet for å gjenspeile en rekke kognitive ferdigheter, for eksempel resonnement, logikk og feilsøking.

Det er en intelligens test, noe som du i stor grad er født. Det er ikke en kunnskapstest, som representerer det du lærer gjennom utdanning eller livserfaring;.

For å kjenne din Qi, ta en standardisert test i nærvær av en kvalifisert profesjonell. QI-testene du finner på nettet, kan være morsomt, men resultatene er ikke gyldige.

Det er også viktig å forstå at din Qi-poengsum ikke eksisterer alene. Tallet representerer faktisk sammenligningen mellom resultatene dine og de andre menneskene i din alder.

En poengsum på 116 eller flere anses over gjennomsnittet. En poengsum på 130 eller høyere signaler en høy qi. L’Kantine, det høye IQ-selskapet, inkluderer folk som får en poengsum i 2% rikere, som vanligvis er 132 eller høyere.

Fortsett å lese mens vi utforsker mer på’High Qi, hva det betyr og hva betyr ikke.

COS’er en høy qi score?

QI-tester har gjennomgått betydelige endringer i løpet av tiårene for å rette opp rase-, kjønns- og sosiale fordommer, samt kulturelle regler. I dag er det flere versjoner i bruk. De kan ha forskjellige score metoder, men alle bruker 100 som et media.

Qi Scores Følg en Bell Curve. Toppen av klokken selv representerer gjennomsnittlig score på 100. De lavere scoreene er representert i en skråning av klokken mens de høyeste poengene er representert på # 8217; andre.

Qi-resultatene av de fleste er representert i midten av klokken, mellom 85 og 115. Alt i alt, om hundre 98 Folk har en score på mindre enn 130. Hvis du er en del av 2% med en høyere poengsum, er du en unormal verdi.

I utgangspunktet betyr en Qi høy at poengsummen din er høyere enn de fleste i gruppen din.

Hva er den høyeste qi mulige?

Teoretisk er det ingen maksimal grense for en qi score.

De som har den høyeste score ære, er ikke helt klart. Selv om det er mange uttalelser om svært høye intellektuelle kvotienter, er dokumentasjonen vanskelig å finne. Det faktum at QI-tester har endret seg mye gjennom årene, gjør det vanskelig å sammenligne resultatene av forskjellige epoker.

Matematiker Terence Tao er Han sa han hadde en qi på 220 eller 230. Tao startet videregående skole i årene & # 8216; 1980 ALLE’alder av 7, han oppnådde en 16-årig grad og doktorgrad på 21 år.

I 2017, India Times Han rapporterte at en 11 år gammel jente som bor i Storbritannia, fikk en score på 162 i en testkantine IQ. Publikasjonen bemerket også at Albert Einstein og Steven Hawking er begge & # 8220; designet & # 8221; å ha en qi på 160.

Hvordan Qi måles og hva poengsummen indikerer

De standardiserte QI-testene leveres og evalueres av kvalifiserte administratorer. Poengsummen representerer måten du sammenligner med din gruppe av peer i:

 • Tunge
 • Resonnementskapasitet
 • Behandlingshastighet
 • Visual-Spatial Processing
 • hukommelse
 • matematikk

Hvis du har en høy qi-score, betyr det at din evne til å begrunne og feilsøke er bedre enn gjennomsnittet og kan rapportere et intellektuelt potensial.

En qi på 70 eller lavere kan indikere begrenset intellektuell drift. Imidlertid forteller Qi alene ikke # 8217; hele historien. Å gjøre denne typen bestemmelse er det nødvendig å teste sosiale ferdigheter, praktisk og konseptuelt.

Hva qi ikke indikerer

C’er svært debatt om temaet for intelligens, og hvis det faktisk kan måles.

Det er ingen mangel på debattene på # 8217; score nøyaktighet. EN 2010 studio Han validert gjennomsnittlig score i 108 land, og oppdaget at afrikanske land hele tiden har lavere score. Samme år, Andre forskere Han reiste et stort problem med den studien, som definerte metodene som ble brukt & # 8220; tvilsom & # 8221; og resultater & # 8220; upålitelig & # 8221;.

Den tiårige tvisten på qi vil ikke ende snart. Til slutt, ikke les i dette enkeltnummeret som et endelig mål for din intelligens.

Qi score kan påvirkes av faktorer som:

 • ernæring
 • sanitære forhold
 • L’tilgang til utdanning
 • Kultur og miljø

Uansett hva du qi, kan det ikke nøyaktig forutsi hvordan livet ditt vil ende. Du kan ha en høy qi og få dårlig suksess i livet, eller du kan ha en qi i den nedre delen og gjør det veldig bra.

Det er mange baner for suksess, og ikke alle vi definerer suksess på samme måte. Livet er mer komplisert enn således, som involverer mange variabler. L’erfaring med liv og nysgjerrighet for verdens telle. Dermed karakter, mulighet og ambisjon, for ikke å nevne litt & # 8216; av flaks.

Forbedre Qi Scores

Hjernen er et komplekst organ: vi kan aldri fullt ut forstå hvordan intelligens, læring og kunnskapskapasitet overlapper. Du kan ha en høy QI, men mangler utdanning og generell kunnskap. Du kan tjene en grad, men få en lavere qi.

QI-tester måler evnen til å begrunne, gripe ideer og løse problemer. L’intelligens, i denne forbindelse, kan være et spørsmål om arv og potensial.

For det meste er Qi generelt ansett som stabil for livet. Din QI-poengsum er fortsatt et mål på hvordan du sammenligner deg med andre i din gruppe av jevnaldrende. Qi Scores vil forbli ganske stabile hvis alle i en gruppe begynner å få bedre resultater i testene.

Litt 2011 studie antyder at intellektuell kapasitet kan øke eller redusere i ungdomsårene. C’Noen tester at du kan øke din qi score på noen poeng. Du kan sannsynligvis forbedre konsentrasjonen, minnet eller noen andre ferdigheter. Du kan også bli en bedre kandidat.

Du kan gjøre samme test flere ganger og avslutt med lyse scoring variasjoner. For eksempel, hvis du var syk eller sliten første gang, kan du gjøre litt og # 8216; bedre i en annen test.

Alt dette betyr ikke nødvendigvis at du er smartere nå enn jeg var først.

Det er ingen bevis på at 8217; kognitiv opplæring øker L’generell intelligens. Men du kan & # 8211; Og du burde & # 8211; Fortsett å lære gjennom hele livet ditt. Nøklene for L’Læring har en tendens til å involvere nysgjerrighet og # 8217; å være mottakelig ved ny informasjon. Med disse egenskapene kan du forbedre din evne til å:

 • å fokusere
 • Husk detaljene
 • empathize
 • Ta tak i nye konsepter
 • Berike din fantasi
 • Undersøkelser
 • Legg til din kunnskapsbase

Lesing, både narrative og fiksjon, er en måte å øke dine ferdigheter i disse sektorene. Mental stimulering kan hjelpe senker eller hindre Kognitiv nedgang med L’alder. I tillegg til å lese, kan aktiviteter som puslespill være nyttig, reproduksjon av musikk og gruppediskusjoner.

Ta bort

Hvis du har en høy qi-score, er din intelligens og ditt intelligenspotensial overlegen til dine jevnaldrende. Dette kan bety at du vil fly godt i møte med uvanlige eller komplekse problemer. En høy Qi kan gi deg en fordel i visse situasjoner, hvordan du får jobben du vil ha.

En lavere QI-score betyr ikke at du ikke er intelligent eller ikke i stand til å lære. En lav score bør ikke hindre deg i å nå dine mål. Du vet ikke hva du kan få, uavhengig av QI-tall.

Uansett antall, qi score er fortsatt veldig kontroversielle. Det er bare en av de mange indikatorene og trenger ikke å definere hvem du er.