Hva mangler på "Beste strømforsyning" For mødre som ønsker å amme

Noen ganger tar det til stykker for endelig å se hva du savnet.

Del på Pinterest

Jeg vurderte meg alltid fast i kategorien «8220; Fed er best & # 8221;. I mitt sinn forstod jeg ikke hvordan noen kunne dømme en og en annen mor for hvordan han ville ha valgt å mate sitt barn.

Spesielt vurderer det i mange tilfeller & # 8220; valget & # 8221; Det var ikke et valg, som for mødre som bare ikke produserte nok melk, eller de hadde en sykdom som forhindret amming, eller et liv med omstendigheter som ikke tillot det eller gjør det enkelt å amme;.

Poenget er at jeg alltid trodde det var litt & # 8216; dumme en kvinne ville noensinne ha følt seg dårlig for ikke å ha amme, om det var hans følelser av & # 8220; Failure & # 8221; fordi de følte seg som om de skulle amme, eller fordi noen andre dømte dem for dette . Det er barnet ditt, du kan bestemme, rett? Jeg trodde jeg ble dermed opplyst av min holdning til matvalg.

Men her er sannheten: Jeg ante ikke hva jeg snakket om.

Jeg trodde det bare som en kvinne som hadde lykkes med å overtrådt alle fire mine barn. Og som jeg har oppdaget, er det lett å si denne typen ting når du aldri har opplevd hva det betyr ikke å kunne amme.

Som mitt femte barn forandret alt

Jeg gikk inn i min femte graviditet med intensjon om ammende, men jeg sa at hvis han ikke fungerte, ville det ikke vært et stort problem. På grunn av noen tidligere problemer hadde jeg med skade på melkekanalen og gjentatte mastittangrep, visste jeg at jeg kunne få problemer med å amme denne gangen. Å vite dette, jeg forberedt på muligheten for formelen, og jeg følte meg godt med det.

Og så fødte jeg et tidlig barn.

Alle’plutselig, akkurat slik, mitt hele perspektiv har endret seg. I løpet av natten stod jeg over det faktum at barnet mitt var på sykehuset, og jeg gjør det ikke. At de perfekte fremmede tok seg av henne. Og det ville ha blitt matet med melk av en’annen mor gjennom matrøret hvis jeg ikke hadde levert brystmelken min.

Jeg følte meg igjen og igjen, at brystmelk var & # 8220; flytende gull & # 8221; Og at jeg måtte pumpe hver 2 timer i minst 15 minutter for å sikre at du har nok melk til deg under ditt opphold i Neonatal Intensive Care.

Ikke bare min morsmelk ble vurdert & # 8220; Real Medicine & # 8221; som han beskrev sykepleieren, men raskere datteren min lærte å amme, raskere, vi kunne forlate sykehuset. Og ikke C’Det var ingenting du ønsket mer enn du forbedrer, og vi tar hjem som en familie.

Dessverre kunne han ikke amme. Alle’Jeg skjønte ikke det, men det var sannsynligvis ikke i stand til å behandle utvikling. Så jeg satte meg for å gråte bak vår personvernskjerm ut av sine øyer, og ønsket at det hekta slik at de ikke engang hørte det igjen, og jeg følte meg helt og helt håpløst.

Da han ikke ville amme, følte jeg meg som om # 8217; Det eneste jeg kunne gjøre var i det minste gi deg brystmelken min, så jeg pumpet den. Og pumpet og pumpet og pumpet. Jeg pumpet så mye at jeg fylte kjøleskapet på # 8217; sykehus og reserve kjøleskap og deretter fryseren og sykepleiere har begynt å utveksle utseende da jeg brakte andre.

Og mens dager gikk forbi og min baby fortsatt ikke kunne amme, kom jeg til å tro at for å gi deg den brystmelken var det eneste jeg kunne gjøre for å hjelpe deg virkelig.

Morsmelk, i mitt sinn, har blitt mitt bånd med henne.

& # 8220; Jeg kan ikke skuffe henne & # 8221;

En gang hjemmefra fra # 8217; sykehus med datteren vår på flasken, fortsatte jeg å prøve å amme det. Men jeg måtte også fortsette å pumpe den og drikke den for å sikre at den økte vekten som han trengte. Hver fôr var en grusom prosess for å sette den på brystet, deretter pumpe, deretter amme med flasken & # 8211; fra # 8217; Begynnende til slutten, vi ønsket om en’nå og da, før jeg skjønte det, var det på tide å starte om igjen.

Jeg gråt, ba og ba på brystet, men igjen og igjen ville hun ikke (eller han ikke kunne) gjøre det. Mens du kjemper med den runde mastitt etter at rundt for ikke å tømme brystet og # 8217; overskytende tilbud fra # 8217; ekstraksjon, prøvde mannen min å overbevise meg om å gå til formelen. Det var følelsen av at han overveldet meg at han til slutt åpnet øynene mine på hvor vanskelig det kan mislykkes i # 8217; amming.

Fordi det er akkurat det det virket: En komplett og total feil.

Jeg følte en feil som mor i det han burde & # 822 Vær lett. En feil for datteren min, som trengte å amme enda mer enn et «normalt» barn. A’manglende evne til å håndtere den mest elementære biologiske funksjonen for å holde barnet mitt i live.

Jeg følte at det å gå videre til formelen ville ha vært hvordan å gi opp henne, og jeg kunne ikke bære å føle meg som dette. Jeg forsto for første gang, som alle mødre som hadde snakket om hvor vanskelig det ikke var å kunne amme var. Det kan virke galt, men det virket nesten en slags død og # 8211; Og jeg måtte gråte tapet av den slags mor som trodde jeg var.

Press til ammende

Det rare tingen om trykket for amming er at trykket ikke nødvendigvis trenger å komme fra en hvilken som helst ekstern kraft. Ingen fortalte meg at jeg måtte amme. Ingen rystet på hodet mitt til mine ynkelige forsøk på å amme babyen min, forendt meg for å gjøre det bedre. Ingen ga meg glans disgusted på flasken hvorfra babyen min var lykkelig å drikke.

Faktisk, for meg var det det motsatte. Min mann, min familie, selv perfekt ukjent på internett fortalte meg at det ikke var C’det var skam i # 8217; kunstig ernæring og at hvis jeg trengte å gjøre det for å sikre at min baby og min baby var bra, så var det alt dette skuespillet.

Men det var som om du ikke kunne tro på noen av dem. Av en eller annen grunn at jeg virkelig ikke kan forklare, akkumulerer jeg alt dette enorme presset, feil, skam og dom helt på meg selv.

Fordi sannheten er at jeg ønsket å amme. Jeg ønsket å gjøre den gaven til min baby. Jeg ønsket å gi deg Quell’flytende gull som alle roser. Jeg ønsket å leve de rolige øyeblikkene på gyngestolen & # 8211; bare en forbindelse mellom meg og deg mens resten av verden snudde seg.

Jeg ønsket å amme babyen min til det jeg bare kan beskrive som et primordialt nivå & # 8211; Og da jeg ikke kunne, syntes det at hver celle i kroppen min kjempet mot den. På en måte føler jeg meg takknemlig for å ha opplevelsen av å være «fra # 8217; en annen del» av ikke å være i stand til å amme, fordi han åpnet øynene mine.

Så til alle mødrene jeg har sparket først, la meg si: nå forstår jeg. Det er vanskelig. Men vi er ikke feil: Vi er fighters og til slutt, vi kjemper for det som er best for våre barn.

CHAUNIE Brusie er A’Sykepeksjon av arbeidskraft og fødsel ble forfatter og en nyfødt 5 år gammel mor. Han skriver om alt, fra økonomi til helse, hvordan å overleve de første dagene av foreldre, når alt du kan gjøre er å tenke på all søvn som du ikke får. Følg deg her.