Hva ligger rett under venstre bryst?

Har vondt under ribbeina?

Intens og kraftig smerte under ribbeinsbuen som noen ganger oppstår når man er fysisk aktiv. I følge Store medisinske leksikon er man usikker på hva som er den bakenforliggende årsaken, men det er en teori om at utspilling av kapselen rundt leveren eller milten kan være av betydning (10).

Har vondt i magen på venstre side?

Smerter i midten øverst i magen: Kan komme fra magesekken, men også fra nedre del av spiserøret og overgangen mellom spiserør og magesekk. Smerter nedad på venstre side: kan komme fra tarmen. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Smerter nederst i magen: Kan være tegn på en gynekologiske tilstand hos kvinner.

Hvor er brysthulen?

Brysthulen er betegnelsen på innsiden av brystkassen (thorax), og avgrenses i bunnen fra bukhulen ved mellomgulvet (diaphragma). Brysthulen rommer høyre og venstre lungehule (cavitas pulmonis), kledd med serøs hinne (pleura), samt mediastinum.

Kan gallestein gi luft i magen?

Et typisk gallesteinsanfall kan være slik:

Kvalme og oppkast. Det er vanlig å bli urolig. Vanligvis er smertene tilbakevendende, det vil si at de kommer og går, men de kan også være konstante. Luft i magen, oppblåsthet, kolikksmerter, raping og fordøyelsesproblemer er også vanlige symptomer ved gallesteinsanfall.

Hvilke organ ligger på venstre side?

Milten befinner seg i øvre, venstre side av bukhulen – under de nederste ribbena. Milten kan skades av stump eller gjennomtrengende vold mot buken og de nedre ribbena på venstre side, unntaksvis også ved diagnostiske prosedyrer.

Hvorfor har jeg vondt i venstre bryst?

Smerter i brystet stammer ofte fra et av organene som ligger i denne delen av kroppen som hjertet, lungene eller spiserøret, eller fra bestanddeler av brystveggen som muskel, skjelett eller hud. Psykiske årsaker som stress, anspenthet og angst kan også føre til brystsmerter, og dette er blant de vanligste årsakene.

Hva er stikking i brystet?

Intercostal myalgi. Intercostal myalgi betyr smerter i muskulaturen mellom ribbeina, og er en vanlig tilstand. Imellom alle ribbeina våre har vi muskler, og disse er viktig for pustebevegelsen i brystkassen. Det er flere ting som kan gi intercostal myalgi, slik som uttalt hosting, fysisk belastning og psykisk stress.

Kan man bli støl i ribbeina?

Brystveggsmerter eller interkostalmyalgi betegner en tilstand med smerter fra muskulaturen (myalgi) som ligger mellom ribbena (interkostal). Smertene kan være skremmende fordi pasienten kan frykte at smertene skriver seg fra hjerte eller lunger. Plagene fører ofte til konsultasjoner i allmennpraksis.

Hva hjelper mot vondt i ribbeina?

Låsninger i brystrygg og ribbein kan lett behandles konservativt med manipulasjonsbehandling, bløtvevsbehandling, anbefalte øvelser/bevegelser og uttøyning.

Hvordan kjenne forstørret milt?

Milten ansees som forstørret når den kan palperes (føles med hånden) nedenfor ribbensbuen. Nøyaktig mål for miltens størrelse kan man få ved undersøkelse med ultralyd eller ved røntgenundersøkelse med computertomografi (CT).

Når gå til lege med magesmerter?

Ved kraftige smerter bør du kontakte lege umiddelbart. Langvarige smerter som ikke går over eller vender tilbake med jevne mellomrom, bør også undersøkes og utredes for at man skal kunne stille riktig diagnose. Får du magesmerter sammen med andre symptomer, bør du være på vakt.