Hva ligger rett under navlen?

Hvorfor får man betennelse i navlen?

Navlen er en bakteriebombe – derfor får du sopp i navlen

Kroppen er fylt med bakterier, noen lever på tørre områder, andre der det er mer fett, mens en tredje type oppholder seg i fuktige omgivelser.

Hvordan merker man blindtarmbetennelse?

Det første symptomet er vanligvis smerter i magen. Etter noen timer kan smertene flytte seg til høyre nedre side av magen. Smertene blir ofte verre dersom du beveger deg, og blir bedre dersom du ligger og trekker opp knærne. Du kan miste appetitten, bli kvalm og kaste opp.

Er det farlig med navlebrokk?

Det er ikke uvanlig at pasienter går med ubehandlet navlebrokk i mange år, men siden navlebrokk kan ha en progressiv forløp med økt størrelse over tid og dermed økt risiko for ubehag og smerter vil de fleste oppsøke lege (3).

Når er navlebrokk farlig?

Voksne som får navlebrokk, kan forsøke å presse tilbake utbukningen ved å trykke lett på den. Dersom navlebrokket hos en voksen person utvikler seg til et inneklemt brokk, så må det opereres.

Hvor ligger innvollene?

Innvoller, innmat eller mårr (latin vicera) er de organene og organsystemene som ligger mer eller mindre løse i kroppens store hulrom. Hos virveldyr er dette organene i buk- og brysthulen.

Hvilket organ ligger til venstre for navlen?

Milten befinner seg i øvre, venstre side av bukhulen – under de nederste ribbena. Milten kan skades av stump eller gjennomtrengende vold mot buken og de nedre ribbena på venstre side, unntaksvis også ved diagnostiske prosedyrer.

Er det farlig å ha vondt i navlen?

Magesmerter rundt navlen

Dersom det begynner å gjøre vondt rett over navlen din, og smerten begynner å bevege seg nedover kan det være et tegn på at du har fått blindtarmbetennelse. Man får også ofte feber ved blindtarmbetennelse. Disse magesmertene skal du derfor ta veldig alvorlig.

Hva hjelper mot betennelse i navlen?

På apoteket får du kjøpt en mild kortisonsalve (hydrokortison) uten resept, og den vil kunne dempe betennelsen og ubehaget. Ved hissigere former for intertrigo må du oppsøke lege. Da foreligger det sannsynligvis en infeksjon med sopp eller bakterier.

Hva er det hvite i navlen?

SVAR. Det kan høres ut som du har fått en soppinfeksjon i navlen. Dette kan oppstå alle steder på huden og er ikke farlig. Denne trives typisk godt i områder hvor det kan være litt fuktig og i hud-mot-hud områder.

Hvordan vasker man sin navle?

Vanligvis trenger man ikke å vaske seg inni navlen, fordi den på en måte er selvrensende. Det holder som regel å dusje på vanlig måte. Noen ganger kan man merke at det lukter litt vondt hvis man tar inni navlen. Da kan man vaske seg godt der med såpe når man dusjer, eventuelt også bruke et desinfeksjonsmiddel daglig.

Kan man gå lenge med blindtarmbetennelse?

Blindtarmbetennelse kan utvikle seg på fleire vis:

Han kan gå over av seg sjølv. Betennelsen kan vare ei tid med litt smerte i magen og av og til feber. Blindtarmen kan sprekke. Det er ein fordel å operere ein betent blindtarm før infeksjonen blir alvorleg.