Hva ligger på venstre side under brystet?

Hva betyr det når det stikker i brystet?

Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Det er normalt at brystene føles ømme til bestemte tider, slik som rett før menstruasjon og tidlig i graviditeten. Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen. Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten.

Når bør man kontakte lege ved brystsmerter?

Lege bør kontaktes hvis smertene i brystet:

Oppleves som bekymringsfulle, skremmende og sterke. Forverres ved fysisk aktivitet. Oppstår for første gang og er akutte eller alvorlige. Disse gjelder spesielt om du har økt risiko for hjertesykdom (høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, er overvektig eller røyker).

Hvordan lindre smerter i brystet?

Ved lette til moderate brystsmerter og liten sannsynlighet for ustabil angina kan du prøve om brystsmertene lindres med inntak av syrenøytraliserende. Eventuelt om du har tilgang til nitroglycerin, så kan du prøve det. Stress, kav og mas, bekymringer gir lett brystsmerter som er ufarlige.

Kan man ha vondt i milten?

Forstørret milt i seg selv gir som regel ikke symptomer, men hos noen kan det føre til pressfornemmelse på venstre side i øvre del av magen. Som regel er det tilstanden som leder til forstørret milt som gir symptomene. Vanligvis er ikke milten følbar når legen undersøker pasientens buk.

Hva er Prinzmetal angina?

Prinzmetalangina er en form for hjertekrampe (angina) som skyldes sammentrekninger (kramper eller spasmer) av den glatte muskulaturen i veggen av en del av koronararteriene. Det opptrer da brystsmerter som ved hjertekrampe, gjerne uten relasjon til fysiske anstrengelser.

Er det normalt at det stikker i hjertet?

Brystsmerter, årsaker

Stress, angst, anspenthet. Dette er den aller hyppigste årsaken. Smertene skyldes stram og øm muskulatur i brystkassen og er som regel tilstede i hvile. Hjerte-/karsykdommer: Angina pectoris, betennelse i hjertet, hjerteinfarkt og utposing på hovedpulsåren.

Hva er perikarditt?

Hjertet ligger i en i en sekk som kalles perikard (hjerteposen). Hjerteposen bidrar til å beskytte hjertet. Den inneholder også en liten mengde væske som bidrar at hjertet kan slå nesten uten friksjon. Hvis hjerteposen blir betent, kalles det perikarditt.

Har man smerter ved brystkreft?

Smerter eller følelse av spreng i brystene rett før menstruasjon er vanlig og sjelden et tegn på brystkreft. Brystsmerter kan også være et tegn på hjerteinfarkt.

Hvor lenge varer brystsmerter?

Hvis du ikke har hatt brystsmerter fra hjertet før, regnes det alltid som ustabil angina. Ustabil angina varer ofte lenger enn stabil angina, som regel i mer enn 20 minutter. Smertene kan komme i hvile og ofte hjelper ikke anginamedisinen nitroglyserin som vanlig.

Er det farlig å ha vondt i brystet?

Akutt oppståtte, sterke smerter i brystet eller brystkassen bør undersøkes av lege snarest.

Hvor lenge kan man ha symptomer på hjerteinfarkt?

Det er viktig å ta symptomer på hjerteinfarkt alvorlig. Hvis brystsmertene er kraftige brystsmerter og varer i mer enn fem minutter, kan det være tegn på et hjerteinfarkt. Da bør du ringe 113 med én gang. Smerten kan stråle ut i armer, rygg, mage og opp i kjeven.